Hleba preko pogače?

Nisi razumeo.
Zgubidane niko ne zeli.
Kome treba prikolica?
Ja cu da radim za dvoje, da kuvam za dvoje, da cistim za dvoje? Sta mi ti dodjes? Sin ili partner?
Sina imam. Drugi mi ne treba.
Da.

Ja vodim računa o kući. Ja kuvam, perem, spremam. Ja vodim računa da stvari funkcionišu. Ja vodim računa čega u kući fali i šta se mora nabaviti, a šta može pričekati. Ja sam ona koja vodi računa šta ko jede, ko voli ljuće a ko slađe i brinem se da sve to ima u kući. I još milion stvari koje deluju smešno, ali u pitanju je udobrnost, plaćene režije i podmirene potrebe koje neoženjeni plaćaju nekome da im čini, ili trče mami - o čemu sam se već izjasnila. Muškarac koji po ceo dan igra igrice na kompu ne treba ni svojoj mami ako je iole normalna, naopako ženi.

Otprilike. Ne sasvim, jer niko nije tu da reši sve moje probleme, već se prosto neke stvari podrazumevaju. Ja nisam leftičar, nisam pristalica toga da žena izdražava muškarca i slično. Niti cenim muškarce koji ne umeju zaraditi sopstveni hleb - ili, naopako bilo, svaki mesec trče mami da im da para a imaju 40 godina.
Ili slucaj... Pljuju po drzavi, premijeru, dedi, majci, Vulinu, Vucicu, Milosevicu, vezarama i svima redom, sto oni nisu uspeli da se snadju.. Ozlojedjeni nadrndani muskarci kojima je uvek drugi kriv sto su oni sami i nesnadjeni u drustvu i zivotu.

Ili slucaj... Pljuju po drzavi, premijeru, dedi, majci, Vulinu, Vucicu, Milosevicu, vezarama i svima redom, sto oni nisu uspeli da se snadju.. Ozlojedjeni nadrndani muskarci kojima je uvek drugi kriv sto su oni sami i nesnadjeni u drustvu i zivotu.
Jeste, Srbi nažalost imaju taj problem da je uvek neko drugi kriv. Ne kažem da se ne umeju prizvati svesti kad voda dođe do grla, ali sve dotad po sistemu lako ćemo - čak i kad nije lako odavno.

Ali zasto bi onda vazilo obrnuto?
Zasto da muskarac izdrzava i sebe i porodicu.
Zar nije onda druga strana zgubidan.
Zena mu dodje kao ćerka koju izdrzava.
Jeste, ako spavaš sa ćerkom (nadam se da ne). Jeste ako ti ćerka kuva ono što najviše voliš. Jeste ako ti se ćerka stara da uvek imaš opranih gaća i čarapa, da je kuća čista, da je u njoj sve što treba bez da ti sam trčiš u prodavnicu kad se mrtav umoran vratiš s posla. Koji muškarac mrzi ženu koja, kadd se vratiš kući, te dočeka sveže okupana, lepo obučena, u čistoj kući, sa spremljenim obedom? Nijedan.

Neki momci trebaju razmisliti šta govore. Žena bez muškarca, koja sama vodi svoje poslove, ne brije noge celu zimu - o drugim stvarima da ne pričam. Nosiće iscepan veš jer nije bitno. Ona će naslagati metar prljavoog suđa u sudoper i imati tri prsta prašine po nameštaju i prlljavu wc-šolju. Praće veš jednom mesečno. NE kažem sve, ali mnoge, mnooooge. Kuvaće NIKAD. Non stop će visiti po gradu s drugaricama, i naveče će muvati šta naiđe. AKO nećeš takvu ženu, onda treba nešto da uložiš. Misliš, ona treba da radi, da zarađuje za sebe i podmiruje svoje potrebe i PRITOM da vodi računa o tvojoj udobnosti? Mda. Javi kad nađeš takvu:)

Ali zasto bi onda vazilo obrnuto?
Zasto da muskarac izdrzava i sebe i porodicu.
Zar nije onda druga strana zgubidan.
Zena mu dodje kao ćerka koju izdrzava.
Naravno. Potpuno se slazem. Potpuno!!!

Samo, normalna zena, koja ima u sebi zdrav majcinski instikt i zdrav zenski princip, ako razumes sta se konkretno pod tim misli, svija gnezdo, odrzava ga cistim i urednim, brine o ljudima, sa kojima zivi, bio to otac, sin, muz.. Zena sa zdravom zenskom energijom nece biti strokavusa, lenjivica i lajavica, kojoj je tokom dana najaktivniji misic koji po krece jezik.
Takva osoba, ako je i bez posla, u smislu radnog angazovanja, ce uvek imati sta da radi u kuci i po kuci.
Dok su deca mala, zeni je cesto nemoguce da radi, pogoto u Srbiji u privatnom sektoru. Vani nije tako. Jer.. Niko od poslodavaca nece trpeti ucestala bolovanja dok ne poizbijaju zubi, a bolesno dete ne mozes tutnuti u vrtic, jer ga, sve i da si u toj meri blesava, nece bolesno ni primiti. Zivot u dvoje je partnerstvo. Covek gubi posao, desavaju se ruzne stvari, ali covek ide napred, trudi se. Niko nece sutnuti coveka, koji nema posla trenutnim sticajem okolnosti, ali hoce zgubidana, kog god da je pola.

Dok su deca mala, zeni je cesto nemoguce da radi, pogoto u Srbiji u privatnom sektoru. Vani nije tako. Jer..
:fdlan:

A sta ti to konkretno ovde napisano izaziva reakciju hvatanja za glavu ili lupanja po celu?
Ovde mogu da elaboriram koliko sam se mucila sa malom decom. Nemadoh ih gde. Nema svako tu srecetinu da dobije stalni radni odnos u drzavno jaslo. Otac, jel, mora da radi, a babe i dede ne mogu da uskacu.
Da li, majku mu, da okacimo decu o civiluke, ili da rodimo odmah tinejdzere, jer mala deca su kilavog zdravlja?

osim na forumu
i ne znam što to radim
Pazi naslov ovog filma

medium-cover.jpg

Back