HITNOOOO POMAGAJEEEEEE

1. Iskljuci System Restore
2. U Control Panelu -Folder Options ukljuci opciju Show Hiden Files and Folders
3. Otvori My computer pa u Adress ukucaj %TEMP% i tu trazi ali pazi sta brises (ako ne moze onda iz Safe Moda)
3. Preskeniraj kompjuter iz Safe moda
4. Takodje pogledaj sta ima u Registry:
Start>Run> upisi regedit Ovde su trojanci koji se vracaju:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run subkey,
5. a mozes i ovde naci resenje:
http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=320159&product=ie

Vrlo intresantno!!!!

Uradila sam sve kako si mi rekao!Medjutim,nigde nije nasao ni taj direktorijum niti je na scanu vise identifikovao virus...Sta sad da radim?da opet ukljucim system restore?
Kako je moguce da ga je prvo identifikovao a zatim nestao?!?

Mirjanadz:
Vrlo intresantno!!!!

Uradila sam sve kako si mi rekao!Medjutim,nigde nije nasao ni taj direktorijum niti je na scanu vise identifikovao virus...Sta sad da radim?da opet ukljucim system restore?
To je i meni bilo cudno da ga identifikuje a da ga ne brise. Nekad Anti virusni program u stvari kaze: Ne mogu ga obrisati jer je aktivan ali posle restarta kompjutera ga obrise (dok se dize sistem pre nego sto ponovo postane aktivan). Ne brini obrisao ti je trojanca. Ukljuci System Restore ako ti treba. I nisam on nego ona :)

Andreavk:
Mirjanadz:
Vrlo intresantno!!!!

To je i meni bilo cudno da ga identifikuje a da ga ne brise. Nekad Anti virusni program u stvari kaze: Ne mogu ga obrisati jer je aktivan ali posle restarta kompjutera ga obrise (dok se dize sistem pre nego sto ponovo postane aktivan). Ne brini obrisao ti je trojanca. Ukljuci System Restore ako ti treba. I nisam on nego ona :)

prvo da ti se zahvalim na savetu!
drugo,stvarno si zensko?pa kako toliko znas o kompjuterima,mislim nije to nista nenormalno,impresionirana sam tvojim znanjem,citala sam i druge teme i videla da si i tamo vec pomagala...
trece,sta je uopste taj system restore i cemu sluzi?

Kao sto Genije kaze System Restore je zamisljen da u slucaju problema vrati OS na odredjeni datum kad je sve bilo ok.
Iz Windowsa: All Programs >Accessories > System Tools > System Restore dobijes kalendar i biras datum na koji hoces da vratis OS). Naravno sa njim ne mozes sve vratiti (izbrisane foldere iz My documents npr).
Ako ne mozes uci u Win: iz Safe Moda ides na System Restore > Restore My Compyter to an earlier time > Next...
Sa Restore mozes vratiti:
Registry ( tako vratis i trojanca koji se tu smesti - pa zato moras iskljuciti System Restore)
Profiles (local only—roaming user profiles not impacted by restore)
COM+ DB
WFP.dll cache
WMI DB
IIS Metabase
Ne mozes da vratis:
DRM settings
Passwords in the SAM hive.
WPA settings (Windows authentication information)
Specific directories/files listed in the Monitored File Extensions list in the System Restore section of the Platform SDK e.g. 'My Documents' folder.
Any file types not monitored by System Restore like personal data files e.g. .doc, .jpg, .txt etc.
Items listed in both Filesnottobackup and KeysnottoRestore (hklm->system->controlset001->control->backuprestore->filesnottobackup and keysnottorestore) in the registry.
User-created data stored in the user profile
Contents of redirected folders
Zauzima 12% na HDD.
...vidis kako sam opsirna...koji bi se muskarac ovoliko trudio :lol:

Bas se moram ukljuciti... Citam i ja vec dugo odgovore i rjesenja nadams e gospodjice Andreje i veoma sam se radovao kada sam vidio da se konacno registrovala i postala clan.. Nevjerovatno je i to da je jedna od rijetkih zenskih bica koja razpolaze dobrim znanjem iz ove oblasti i da se javlja na ove forume. Pregledao sam dosta foruma i nisam naisao na nesto poput gospodjice Andreje.. Veoma sam radostan sto je clan ovog foruma koji je po meni dosta kvalitetan i jos najvaznije veoma dobro organizovan.. Od kako sam rekao dosta posjecenih foruma organizacija ovog je za cistu desetku.. Pozdrav za sve a posebno gospodjici Andrei.. GZ..

Mirjanadz:
Pa nisam bas toliko glupa a ne znam prevod,ali pitanje je sta radi!Uopstalom bolje da pitam nego da cackam ono sto nikad nisam....
adick cleanup? sta on radi?od cega cisti?
Pa bas to radi vraca kompjuter na ranije stanje. E sada ima kada on sam pravi system restore a mozes i ti da napravis system restore kada mislis da je sve u redu sa kompjuterom ili jednostavno kada zelis... posle ga mozes vratiti i na taj datum kada si sama napravila system restore.
Disk cleanup cisti disk ili odredjeni deo diska od nekih windows komponenti koje ne upotrebljavas kao i od pojedinih programa koje takodje ne koristis zatim ako ti je ukljucen system restore na npr disku c ili d ili zavisi koliko imas particija (ako imas particije sto je kod vecine normalno i pozeljno) kod mene je npr samo na disku c ukljucen S.R. - onda da izbrise recimo visak system restore i tako to da kompresuje fajlove i ako na njemu postoji (na tom disku) recycle bin a da nije obrisano recycle bin... itd. Inace mozes da stavis disk cleanup na automatski i on ce sam uraditi cleanup.....

Hvala svima na ljubaznim recima! Vec ste primetili da sam nekad `preopsirna` ali to je zato sto se istinski trudim da pomognem... Drago mi je sto ponekad i uspem u tome. Bilo bi mnogo lakse kad bi i oni koji trebaju pomoc bili malo precizniji u postavljanju pitanja

Back