Hitno!

Ok, ukoliko se ne dešava, utoliko bolje. :ok:
Prihvatam da sam pogrešno procenio sled događaja u DZ.
Pogresno, nece sestra da rizikuje posao i sama daje dijagnoze (mislim ako nije luda).
Ja kad sam se ogrebala na neki zardjali metal, odmah su me poslali lekaru (cekala sam nekim 15 min) i primila sam AT. Da, doktorka je bila u fazonu jel krvarilo, kad je videla da jeste, nije se dvoumila.

Zdravo. Ako možete iskreno da mi odgovorite.

Danas sam stajala u gradu po blatnjavom vremenu i iznenada sam osetila nešto što me je bocnulo odjednom gurnulo. Okrenula sam se i videla psa koji me je svojim blatnjavim šapama pipnuo na butinu kroz farmerke. Na koži koliko vidim nemam ogrebotina ili rana, samo su farmerke blatnjave i ostao je otisak šape. Malo sam se uplašila jer je osećaj bio intenzivan, kao da me neko gurnuo odjednom i bocnuo. Čula sam da može i ogrebotina biti opasna, ali ja golim okom ništa ne primećujem.

Da li je ovakva situacija opasna za zdravlje? Treba li da se obratim lekaru zbog besnila ili tetanusa ?
Ipak je pas lutalica.. zato sam se uplašila
Ušprico te.

Kod mene se super vidi
Slikala sam šta sam videla
Za ovu prvu sliku nisam sigurna da je od danas,tj da li je sveže
A druga fotografija je od malopre ,ova dva udubljenja ,koja sada i ne vidim na butini.

Prilozi

• IMG_1165.jpeg
    IMG_1165.jpeg
    98,1 KB · Pregleda: 6
Zdravo. Ako možete iskreno da mi odgovorite.

Danas sam stajala u gradu po blatnjavom vremenu i iznenada sam osetila nešto što me je bocnulo odjednom gurnulo. Okrenula sam se i videla psa koji me je svojim blatnjavim šapama pipnuo na butinu kroz farmerke. Na koži koliko vidim nemam ogrebotina ili rana, samo su farmerke blatnjave i ostao je otisak šape. Malo sam se uplašila jer je osećaj bio intenzivan, kao da me neko gurnuo odjednom i bocnuo. Čula sam da može i ogrebotina biti opasna, ali ja golim okom ništa ne primećujem.

Da li je ovakva situacija opasna za zdravlje? Treba li da se obratim lekaru zbog besnila ili tetanusa ?
Ipak je pas lutalica.. zato sam se uplašila

Ma ništa to nije , eventualno isperi malo sapunom i toplom vodom ili možda malo namaži alkoholom i to je to (mada sumnjam i da je to potrebno al ajd za svaki slučaj).

Inače što se tiče besnila mirna si jer poslednji slučaj besnila u Srbiji kod ljudi je zabeležen još tamo negde u prvoj polovini 80-ih a poslednji smrtni slučaj kod ljudi usled besnila ja mislim 1980. godine, tako da nemoj se bezveze opterećivati glupostima.

Bila sam upravo u ambulantu blizu mi je
pogledao je doktor kaze nije nista,nema potrebe za vakcinom

Da se javim ako slucajno dobijem temp
Ali da je uglavnom sve u redu.
Inace sam jako veliki panicar
Ne secam sada se da li mi je tu šapa bila ,ali vidim tu gde je ta mala ogrebotina da su mi farmerke bile isprljanje pa sam zato i pomislila da je od psa
Ne znam zaista..
Eto..pametno si uradila što si otisla kod lekara i sada kada ti je lekar
posle pregleda rekao da je sve u redu nema više potrebe za panikom i strahom.

Back