HITNO, procitati

NICS

Iskusan
Poruka
5.705
Molim vas za malo pa¾nje, ozbiljan problem je u pitanju....

Po¹tovani,
®ena na¹eg kolege se porodila pre dve nedelje. Novoroðena devojèica ima blokirane gene koji utièu na normalnu proizvodnju trombocita u organizmu. To znaèi da je potrebna transfuzija krvi dva puta nedeljno. Doktori ¾ele da saèekaju (nekoliko nedelja ?!) pre nego izvr¹e operaciju i do tada moramo naæi dovoljno donatora ¹to je vrlo te¹ko obzirom da beba ima krvnu grupu AB negativnu.

Protekle dve nedelje nalazili smo dobrovoljne davaoce u okviru svojih organizacija i preko Hypo Alpe Adria Banke kao i Lux taksija, ali oni koji su dali krv ne mogu ponovo pre februara, nije im dozvoljeno.

Postajemo oèajni. Organizujemo akcije podr¹ke i poku¹avamo da izaðemo u javnost ali sve to zahteva vremena, a veæ za ponedeljak nemamo obezbeðenu krv za dete.

Bebi su potrebne sledeæe kolièine za predstojeæi period:
- svakog ponedeljka jedna jedinica AB negativne i jedna jedinica ili A negativne ili B negativne
- svakog èetvrtka jedna jedinica AB negativne i dve jedinice ili A negativne ili B negativne

Situacija je kritièna te vas molim za sledeæe:
Raspitajte se u okolini i ako poznajete nekoga ko je AB- , A-, B- , dobrog zdravlja i spreman da da krv, molim vas da me odmah kontaktirate

Mo¾ete me kontaktirati na mobilni telefon 064 20 93 242 ili preko e-maila
d.pagen@procreditbank.co.yu
ili
ma.nikolic@procreditbank.co.yu

Hvala unapred na svakoj vrsti pomoæi koju mo¾ete pru¾iti

Dunja Pagen
+381 64 20 93 242

Stanisic Valentina
Referent turistickih poslova
tel: 011 301 38 19
GSM 063 280 280
e-mail: valentina.stanisic@astrasimit.co.yu
 
kad je zdravlje u pitanju................nema dvoumljenja! Momci,obratite paznju :lol: :

'Gledanje u ženske grudi produžava život!
14. januar 2006.

Neverovatno i pomalo seksisticki zvuci novo saznanje nemackih naucnika: gledanje bujnih ženskih grudi može da bude lekovito za zdravlje muškaraca.
Prema istraživanju tri bolnice u Frankfurtu, muškarci stariji od 40 godina mogu u prilicnoj meri da izbegnu rizik od infarkta i moždanog udara ako svakodnevno gledaju velike ženske grudi.
Doktori propisuju barem desetak minuta dnevno gledanja u grudi, što ima isti efekat kao i 30 minuta fizickih vežbi. Svakodnevnim posmatranjem bujnih ženskih grudi muškarci mogu da produže život od dve do pet godina.
Do ovih zanimljivih zakljucaka naucnici su došli nakon posmatranja 200 muškaraca koji su imali zadatak da gledaju u slike bujnih poprsja neke njima privlacne ženske osobe. Rezultat istraživanja bio je iznenadjujuci - svim muškarcima se smanjio pritisak, poboljšao puls i znatno smanjio rizik od oboljenja arterija. '
 

Back
Top