Hitno potrebna pomoć

Pauzirala sam instalaciju do 05.01. i onda ću ponovo pauzirati...
mislim da mozes da udjes na update i da odstikliras da se taj upgrade update ne uzme u obzir
malo me vise brine ako nemas normalne update ako je end of life.
nisam video kad sta istice, mozda uzmes neku drugu licencu koja nece brzo da se potrosi

da li stvarno trebas windows?
ne rece mi ko je proizvodjac laptopa (koja firma). Nisam nista nasao po modelu.

Kao kad bi neko pitao "Kako da rešim problem sa missing dependency dok instaliram taj i taj paket, hitno mi je sutra moram da predam projekat" a neki Sizif dođe i kaže "ako staviš Windows više nikad nećeš imati problem sa missing dependencies jer Linux je satanizam"...
.... nije da pomaže nešto savet, jel' da? :lol:
Имаш бољи?
Ово је савет за трајно решење било каквих проблема везаних за софтвер потребан обичним лаичким корисницима.

Почетнику је лако.
Сигурно не преферира терминал кад је почетник.
Само људи немају живаца за Линукс
Зато што нису упућени и мозак им је у компликованом виндоус сетапу.
Одавно постоје дистрибуције које су максимално user friendly и опремљене свим графичким сетапом.

Ma gde resi, korisnik Linuxa isto mora da juri po forumima i da pita sta i kako.
Upravo to. Svaki dan radim i sa Windowsom i sa Linuxom i sa Apple-om, i znam da nema "magične pulule" koja radi bez ikakvih problema. Svaki sistem od ova tri ima gomilu prednosti i gomilu mana.

A upravo forumi podrške korisnicima to i dokazuju.

Upravo to. Svaki dan radim i sa Windowsom i sa Linuxom i sa Apple-om, i znam da nema "magične pulule" koja radi bez ikakvih problema. Svaki sistem od ova tri ima gomilu prednosti i gomilu mana.

A upravo forumi podrške korisnicima to i dokazuju.
I nigde se nismo pomerili decenijama, imamo svo znanje i iskustvo da napravimo jedan sistem kako valja, ali to jos nece da se desi.
Koncept desktopa je arhaican - pritom nismo ispunili bas sve iz vizija vannevara busha. A bilo je i drugih ideja.
Samo kloniramo postojece jer ne mozemo da zamislimo sledece.

1733361362236.png

Na laptopu imam instaliran Windows 10 i ne želim da ga menjam. Ali..kada sam danas uključila ( upalila ) laptop, stigla mi je poruka-obaveštenje da se na laptopu instalira Win11.

Sada mi, u donjem desnom uglu stoji ikonica za restart laptopa, zbog tog Win11.

Šta da radim? Nedelja je i ne mogu da zovem servisera koji mi je instalirao Win10- kupila sam laptop bez OS-a.

Ne želim Windows 11.
Posedujem licencirani Windows 11 Pro 24H2 i prezadovoljan sam.
Sve što radim ili momentalno ide na cloud ili je potvrdjeno mojom fizičkom geolokacijom u metar satelitski.
Ništa ne muljam pa je sistem video da imam izvesnih zdravstvenih tegoba te mi preko sistemskog edge-a putem msn servisa upućuje linkove ka sajtovima sa namenskim informacijama ali i o načinu ishrane.
Izuzetan Ai sistem za ljubitelje informatike.
Kažu da će Windows 12 biti pravi mali robotić kao nekad u naučnofantastičnim filmovima.
Mada je i ovo.previše za mene na STEAM-u ljuti gejmeri svi do jednog koriste Windows 11 zbog optimizovanog koda u radu sa grafikom pa igrice puče punom.parom što je za online krljačinu jako bitno. :D

Ko mulja maže i laže da ne uzima Windows 11
A Microsoft polako ali sigurno menja ceo internet.
Dosta nam ovih što zloupotrebljavaju informatiku.
Ako treba da se dodatno plati (postoji predlog u opticaju) platiću samo da ne gledam gologuziju simulantsku.
Takvi da me isključuju sa foruma?
Fuj bre...

Ako Windows 11 skidas sa Majkrosofta dobijas i licencu. Zato je najbolje kupiti Laptop sa OS.
Dobiće HOME verziju za po kući i ništa ozbiljno ali preko fajlova Desetke koja mu je apgrejdovana sa Sedmice koju dobio uz računar.
Sa takvom.instalacionom svinjarijom ajd śto će izgubiti silne Gb na hardu nego samo clean install uključuje sve funkcije (što vidljive golim.okom śto ovako) plus što će i SSD disk da zaštuca kamoli klasični (daleko bilo za podizanje sistema).

Stoyko-Office.jpg

S desne strane licencirani softver industrijske klase.
Levo licencirana premium kibernetska sigurnost i onlajn Google servisi, jedino je youtube na taskbaru.
Open Office jer ga volim još od RedHat-a i Mandrive, Libre me smara. Rezervni mail sistem, sve poruke u pop3 modu.
Ikonice za rad sa štampačem te grafičku doradu kao i gejmerski servisi na start panelu ali ga nisam otvarao zbog lepog wallpaper-a.
Lično sam podešavao tako da sve leti punom brzinom, sklonio par bezveznih stavki iz registry-ja
Svi fajlovi na Microsoft i Google cloud-u
Sve šifre čuva Kremlj uz rigoroznu kontrolu plaćanja Master Card karticom 🎩💼🌂

Poslednja izmena:

Back