Hitno potrebna pomoć

Postoje alternative, naravno, ali mogućnosti su puno manje, a i što ti vrijedi alternativa ako cijela industrija radi u nekom standardnom alatu koji ne postoji na Linuxu, pa imaš problem s formatima, standardima, specifikacija,a konverzijama itd.

Па ако узмеш особу која користи фотошоп за приватну употребу а таквих је 90% корисника истог боље GIMP да науче него да преузимају пиратски фотошоп и онда покупиш вирус јер ниси хтео да платиш лиценцу а имаш БЕСПЛАТНЕ ПРОГРАМЕ које раде све то исто, чак шта више неки много и боље...

Poslednja izmena:
Управо обрнуто. Није ово 2004. Линукс је данас за сваког и лак је за употребу. Не треба много времена да се научи.

Постоји огроман број бесплатних апликација као алтернатива MS Office-u. То су апликације које су прављене и за Линукс и Windows.
Ако ти треба Autocad покренеш га у виртуелној машини.

Види се да ниси никад радио са Линуксом.
Изненадио би се колико је лак за коришћење.

Prijatelju , da ti meni posaljes neki email , sa sajtovima gde mogu da se skinu crackovane verzije programa CAD i CAE za linux i da ih ima ono pet sest, i onda prelazim na linux totalno....

Bez worda se zivi , bez mog journala cu nekako , ali mi trebaju FEA , analize i CAD , i sve ono sto cini inzenjera inzenjerom , a ne crtacem ...
Ultraedit cu sam obavezno da nadjem..

Ali piraterija je tu kljucna....ali ova teska , ne util piraterija...sminka...nego hard core.... Autocad i slicni...hiljadarke...

Pa ako uzmeš osobu koja koristi fotošop za privatnu upotrebu a takvih je 90% korisnika istog bolje GIMP da nauče nego da preuzimaju piratski fotošop i onda pokupiš virus jer nisi hteo da platiš licencu a imaš BESPLATNE PROGRAME koje rade sve to isto, čak šta više neki mnogo i bolje...
Većina besplatnih programa postoji i na windowsima, ne?

Umjesto GIMP-a puno mi je draži photofiltre, ne samo da je puno manji od GIMPA, nego se i puno brže pokreće, portable je, a ima sve što treba amateru/entuzijastu.

https://www.photofiltre-studio.com/pf7-en.htm

Da kad pomenuste portable, obavezno neki virtualizer, wmare ili nesto slicno i u vise komada...

Photoshop je stvarno photoshop, ne znam kako , ali je nekako photoshop...od 7 i 8, to ti je kao word 97 , biblija...sa njim mozes sve to u tacku , a nemas fenseraj...
Ne koristim mnogo trenutno photoshop, ali mnogo znaci sto znas da ga imas u dve verzije portabilne obe, jedna laka a jedna teza verzija...

Corel je izgubio trku , nije vise neophodan ...

Nema na čemu nisam radio, od unixa, solarisa, linuxa do windowsa, i ma tko što rekao, windows je ipak najjednostavniji, posebno 10-ka i 11-ica.
Па онда ниси дуго радио.
Прошло је време терминала за почетнике.
Људи траже што простији Линукс да би побегли од Windowsa.
И неће много да размишљају нити су ентузијасти.
И такви Линукси постоје.

To ti je sve razina entuzijast. Za ozbiljnije stvari linux nije alternativa windowsima.
Зашто ?
Пробај да у Windowsu покренеш виртуелну машину па јави колико троши ресурса.
Линукс може да лепо ради на E6500 dual core i 2gb RAM-a. Windows 11 се не може ни инсталирати како треба ни на новије машине због много ресурса које поједе.
Umri muški je to dobro objasnio - treba mi ono što inženjera čini inženjerom, a toga na Linuxu nema.
Чега нема ?

Zašto ?
Probaj da u Windowsu pokreneš virtuelnu mašinu pa javi koliko troši resursa.
Linuks može da lepo radi na E6500 dual core i 2gb RAM-a. Windows 11 se ne može ni instalirati kako treba ni na novije mašine zbog mnogo resursa koje pojede.
To je onda za sirote entuzijaste.

O kakvih 2 gb mi pričamo, kad je meni prosječni projekt 500 GB, što da ja radim s takvim računalom?

Doslovno ničega. CAD/CAM/BIM ne postoji na linuxu.

Ok, sad ćeš ti naći neku alternativu tipa BRICS-cad, ali brate ni najgorem neprijatelju ne bih dao da radi u tom smeću.

To je onda za sirote entuzijaste.
Линукс је и за боље машине.
Реци ми колико ресурса троши Виндоус кад отвори две виртурлне машине ?
O kakvih 2 gb mi pričamo, kad je meni prosječni projekt 500 GB, što da ja radim s takvim računalom?
Нико ништа теби није рекао нити сам ти препручио конфигурацију да је у будућности користиш.
Дат је пример како се могу искорстити старе конфигурације. Па ко хоће да то баци у смеће и то је у реду. Ја лично не бих бацао док ради.
Doslovno ničega. CAD/CAM/BIM ne postoji na linuxu.
Покренеш Virtualbox ili Wine. И онда може.
Ok, sad ćeš ti naći neku alternativu tipa BRICS-cad, ali brate ni najgorem neprijatelju ne bih dao da radi u tom smeću.
Потпуно те разумем. Зато служи Virtualbox.
Ја користим емулатор Wineglass покреће једну малу апликацију са Windowsa која ми је неопходна, без проблема.

Niko ništa tebi nije rekao niti sam ti prepručio konfiguraciju da je u budućnosti koristiš.
Dat je primer kako se mogu iskorstiti stare konfiguracije. Pa ko hoće da to baci u smeće i to je u redu. Ja lično ne bih bacao dok radi.
Od toga složiš neki jednostavni media player/torrent i file server, na nekoj simple distribuciji koja ni nema GUI, za više od toga ionako nije.
Pokreneš Virtualbox ili Wine. I onda može.

Potpuno te razumem. Zato služi Virtualbox.
Ja koristim emulator Wineglass pokreće jednu malu aplikaciju sa Windowsa koja mi je neophodna, bez problema.
Virtualke i emulatori su ok za neko testiranje, development i slično, za više od toga ne, barem kad je riječ o ozbiljnom biznisu.

Back