Hitno potrebna pomoć

Hitno mi je, jer ne znam da li da uveče gasim laptop ili da ga ostavim ukljućenim. I šta sada konkretno da radim, restart lap ili da se pravim da to ne vidim?
За почетак да пређеш моментално на линукс минт лајв а после да га и инсталираш и више никад ти неће требати сервисер сем хардверског квара.
Ако некако и успеш да га уништиш, набавиш најсвежију дистрибуцију и инсталираш за петнаест минута.
Старујеш скрипту са свим сетапом и програмима и фураш без бриге.
То ђубре од видоуса треба да користе само лиценцирани профенионалци којима је неопходан ради неког програма који није обухваћен ГНУ слободном лиценцом. деведесет посто корисника нема потребе за таквом главобољом.
Ја рецимо линукс мењам само кад ми досади дистро или цркне хард диск.
Смарање попут сетапа апдејта по паљењу и гашењу је смишљено ради испамеђивања корисника.
Чист сатанизам.

To stop the Windows 11 installation, open the Start Menu, type Services and press enter. Locate the "Windows Update" service on the list, right click it and select "Stop".

Open the File Explorer, go to C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download and delete all the files inside this folder.

Use the command to restart the computer:
Press Windows + R enter the command below and press enter
shutdown -r -t 0

This deletes the Windows 11 downloaded files to stop the installation.

Odavde: Link

Zvuči baš kao tvoj slučaj...

За почетак да пређеш моментално на линукс минт лајв а после да га и инсталираш и више никад ти неће требати сервисер сем хардверског квара.
Ако некако и успеш да га уништиш, набавиш најсвежију дистрибуцију и инсталираш за петнаест минута.
Старујеш скрипту са свим сетапом и програмима и фураш без бриге.
То ђубре од видоуса треба да користе само лиценцирани профенионалци којима је неопходан ради неког програма који није обухваћен ГНУ слободном лиценцом. деведесет посто корисника нема потребе за таквом главобољом.
Ја рецимо линукс мењам само кад ми досади дистро или цркне хард диск.
Смарање попут сетапа апдејта по паљењу и гашењу је смишљено ради испамеђивања корисника.
Чист сатанизам.
Kao kad bi neko pitao "Kako da rešim problem sa missing dependency dok instaliram taj i taj paket, hitno mi je sutra moram da predam projekat" a neki Sizif dođe i kaže "ako staviš Windows više nikad nećeš imati problem sa missing dependencies jer Linux je satanizam"...
.... nije da pomaže nešto savet, jel' da? :lol:

Na laptopu imam instaliran Windows 10 i ne želim da ga menjam. Ali..kada sam danas uključila ( upalila ) laptop, stigla mi je poruka-obaveštenje da se na laptopu instalira Win11.

Sada mi, u donjem desnom uglu stoji ikonica za restart laptopa, zbog tog Win11.

Šta da radim? Nedelja je i ne mogu da zovem servisera koji mi je instalirao Win10- kupila sam laptop bez OS-a.

Ne želim Windows 11.
Ja ne kapiram kako je sam od sebe skinuo i instalirao 11? Ja kad sam lično ručno hteo da instaliram 11,maltretirao se, i nije mi dao na kraju,a mašina novijeg datuma,jaka

Ja ne kapiram kako je sam od sebe skinuo i instalirao 11? Ja kad sam lično ručno hteo da instaliram 11,maltretirao se, i nije mi dao na kraju,a mašina novijeg datuma,jaka

Ne kapiram ni ja. Evo šta sada stoji u Windows Update

1733076305522.png

Na laptopu imam instaliran Windows 10 i ne želim da ga menjam. Ali..kada sam danas uključila ( upalila ) laptop, stigla mi je poruka-obaveštenje da se na laptopu instalira Win11.

Sada mi, u donjem desnom uglu stoji ikonica za restart laptopa, zbog tog Win11.

Šta da radim? Nedelja je i ne mogu da zovem servisera koji mi je instalirao Win10- kupila sam laptop bez OS-a.

Ne želim Windows 11.
ne želim ni ja Vučića i SNS al opet vladaju...

Ne brini se,ne paniči sve je slično kao w10 samo šarenije,ostalo su nijanse.Moraćeš restartovati svakako i preći na 11

Ako je laptop dovoljno jak da podrži W11, on će se samoinstalirati i tu slabo šta može da pomogne. Može da se odlaže neko vreme ali će se na kraju ipak instalirati. Ne vidim što bi sprečavali, već duže vreme koristim W11 i lepo radi, nema neke posebne razlike u odnosu na W10.

Ne kapiram ni ja. Evo šta sada stoji u Windows Update

Pogledajte prilog 1650886
nece sad da ga instalira, samo ga downloduje. Mogao bi da vrv da se obustavi download

na jedinom win koji ja imam je w10 pro nije inicirao update - tvoj je izgleda home verzija
ako kliknes na verziju valjda mozes da odes na listu za update i zaustavis download - zasad.

Nisam. Na starom laptopu je bio instaliran Windows 11. Novi laptop je bio bez OS-a i jedan serviser mi je instalirao Windows 10.

Windows 11 mi se ne dopada jer stalno traži Update i nisam mogla da se naviknem na njega.

svi OS se update, pre ili kasnije
a ima i korisnika koji blokiraju update tako da se nikad ne update (sto moze a ne mora da bude rizik)

koje to laptopove imas? Imaju li neki brand? Model?

Ako je microsoft nameracio da gura w11 svuda (zbog ko zna cega) bice sve teze i teze da se instalira nesto starije.

kao sto sam pomenuo ranije imam win10 pro, nisam siguran da me je pitao da se instalira na 11 (mozda i jeste) pa sam odbio, jer nemam vremena da se bavim time (zapravo ne time nego svim servisima zbog kojih je podignuta ta windows masina). E sad vrv da ti je tokom update ponudio da se upgrade na 11 sa 10 ali si verovatno kliknula ne razmisljajuci - ono OK instaliraj taj update. Obrati paznju na dialoge.

Jesi uspela da obustavis download instalacije ?

Back