Hitno potrebna pomoć

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
5.495
Na laptopu imam instaliran Windows 10 i ne želim da ga menjam. Ali..kada sam danas uključila ( upalila ) laptop, stigla mi je poruka-obaveštenje da se na laptopu instalira Win11.

Sada mi, u donjem desnom uglu stoji ikonica za restart laptopa, zbog tog Win11.

Šta da radim? Nedelja je i ne mogu da zovem servisera koji mi je instalirao Win10- kupila sam laptop bez OS-a.

Ne želim Windows 11.

Na laptopu imam instaliran Windows 10 i ne želim da ga menjam. Ali..kada sam danas uključila ( upalila ) laptop, stigla mi je poruka-obaveštenje da se na laptopu instalira Win11.

Šta da radim? Nedelja je i ne mogu da zovem servisera koji mi je instalirao Win10- kupila sam laptop bez OS-a.

Ne želim Windows 11.
Na zalost, moraces da predjes na Windows 11 jer Windows 10 od Oktobra sledece godine nece imati podrsku.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno ovo:

zasto su svi problemi koji imaju windows korisnici uvek hitni ?

Hitno mi je, jer ne znam da li da uveče gasim laptop ili da ga ostavim ukljućenim. I šta sada konkretno da radim, restart lap ili da se pravim da to ne vidim?

vama forumaskim zenama sve se kvari nedeljom :lol:

laptop, sudo masina, klima...

Ostavila sam smajli koji se smeje jer tako stvarno ispada..mada mislim da se to dešava i vama muškarcima. Znam jednog koji i danas popravlja bojler, mora jer žena ne zna da ga popravi, što je i normalno..:)

1733073120845.png Evo te poruke koju sam videla kada sam uključila laptop.

Ne želim Windows 11.
Bolji ti je Win 11
10 ne valja

Ne želim Windows 11.

Мене су тако зезнули на поправци и уместо Десетке сад рабим Седмицу. :(

Poslednja izmena od moderatora:
Nisam siguran ali valjda bi na pick a time opciji trebala da bude opcija da se isključi prelazak.
Inače, skorije sam prešao na 10ku i isključio sam apdejtove i sl.
Na poslu mi je malo falilo da dobijem šizofrena cepanja kada mi tako izbaci da moram da restartujem komp radi apdejta...

Win11 je počeo sam da se instalira, ja nisam ulazila na sajt Majkrosofta. Usput- ne vidim taj download tamo gde sam sve skidala sa neta-fotke ovih dana.

Otvori Settings > Update & Security > Windows Update, klikni na View update history, klikni na Uninstall updates. Potraži update povezan sa W11 i deinstaliraj ga.

Opcija dva ti je da zaustaviš Windows update servis u Task manageru, i da otvoriš C disk, Windows folder i u njemu SoftwareDistribution, i da ga reimenuješ ili obrišeš. To će ubiti sve ono što je skinuto i neće moći da se instalira W11

Opcija tri ti je da odeš na update i da probaš pause updates (7 dana), ali mislim da je sad kasno za to pošto je već instalirao ovo i samo čeka restart.

Opcija četiri ti je da ne gasiš laptop (ali to nije garancija da se neće noćas sam restartovati), mada ne bi trebalo, zavisi kako je postavljen update policy

Opcija pet (ako ti ipak insltalira 11) ti je da revertuješ na 10-ku (to je moguće izvesti, izguglaj, vrlo je lako).

Back