HITNO HITNO POMOĆ!

ja stvarno na kapiram sta zelis da kazes?
vanredno stanje su uvele..madjarska, autralija, USA, italija, potrugal, spanija, svajcarska..ovako mogu da nabrajam do sutra..u stvari pre bi mogao da nabrojis par zemalja koje nisu uvele..i sad ti postavljas pitanje ustavnosti vanrednog stanja..
daj molim te..znas sta ne kapiram..tu politicku ostrascenost u vreme nacionalne krize.
?
Такође и ја не знам шта ти хоћеш да кажеш. Ради се о формалној ствари која не кошта ништа, а која је потребна да се нешто уради по уставу, и то сам ти написао, али ти изгледа није јасно.

Набрајаш земљ, а не правиш разлику између ванредног стања и ванредне ситуације, стварно о чему да дискутујемо.
 
Dobro veče.

Moj najbolji drug je pozitivan na korona virus, predhodno veče smo moj rodjeni brat i ja bili kod njega deda mu se osecao lose, i testirali su ispostavilo se da je pozitivan na virus. Nakon toga su testirali sve njegove ukucane i ispotavilo se da je moj drug pozitivan kao i njegova sestra baba i deda,a otac i mati nisu. Dao je brojeve od mene i brata kada su ga pitali sa kim je bio u kontaktu..E sad pošto sam ja dosta skeptičan po pitanju korona virusa i pratim celu situaciju i vidim da mnoge države i stručnjaci negoduju pouzdanost tog testa na koronu, ja ću sutra izraziti protest i neću hteti da se testiram. Imam li pravni osnov da odbijem, da li mogu da me kazne za to sto sam odbio? Mislim da je to osnovno ljudsko pravo pojedinca da sam odlucuje o tome da li ce biti testiran ili ne? Da li neko zna postoje li neke kazne vezane za to? Svako dobro.
Pa ja bi zbog sebe.Sta treba,da siris virus,ako si dobio koronu?Nece te niko pojest,idi testiraj se.
 
На трактору или другом пољопривредном оруђу, а на мотици или ашову, а са маказама у резидбу воћа, ако већ није закаснио?
aj ne zezaj..sigurno ga niko nece hapsiti na njivi a do njive mora da dodje traktrom, motokultivatorom ili nekim drugim poljoprivrednim orudjem....ja jos ne videh seljaka koji mercedesom ide na njivu..ti znas nekog?
 
На трактору или другом пољопривредном оруђу, а на мотици или ашову, а са маказама у резидбу воћа, ако већ није закаснио?
Prvo realno po selima je mnogo manja kontrola. Drugo za sve to ima radne dane. Treće većina seljaka ima pristup njivama kroz dvorište i druge njive.
 
Inaćenjem sa državom se ne postiže ništa. Mjere treba ispoštovati i jbg.
Не инатим се, ја нисам изашао од 16,03 из стана због себе и своје породице, али ако грађани то могу зар власт не може да уради нешто бар како треба за рад поштовања Устава и државе Србија. Овако показује бахатост и ја јој не верујем, а видим и многи други.
 
Prvo realno po selima je mnogo manja kontrola. Drugo za sve to ima radne dane. Treće većina seljaka ima pristup njivama kroz dvorište i druge njive.
Драго ми је да си признао немогућност контроле, па чему онда мере? Зато сам биоза селективне мере, жаришта вируса херметички затворити и потпуно контролисати, а тамо где је нема, мере важе, али слаба контрола, то је провизоријум од државе.
 
Да ли озбиљно мислиш?

Да ли знаш колико пара је узето на казне, колико пољопривредника није изашло да обрађује земљу, а ти хоћеш да се настави овако не селективно ограничавање кретања, а онда видећемо када све прође.

И немој да шириш панику као да је ситуација бити ил не бити, може породица пољопривредника да изађе на њиву, ионако су стално у контакту, јер није исто као у граду, Шта мислиш на Пештарској висоравни да има короне, а за њих важе иста ограничења кретања, и они се крећу јер нико их и не контролише.

Мере морају бити селективне, изоловати градове - жаришта, а такође и оне где нема короне, а грађане пустити да живе нормално. Али за тако нешто треба способна власт.
Borite se protiv glumca ali pricajuci istinu.Zivim na selu.Ljudi u policijskom casu normalno obradjuju zemlju.Na traktoru ih niko ne dira.
 
Званични извештаји показују колико у Италији, Америци, Кини и у свим другим земљама умире људи од свих других болести, зашто се сада одједном не помињу ти подаци. Па зато што су приписани Корони. Само у Србији по званичним статистикама од рака умре 20.000 људи годишње, шта је корона у односу на то?

Шта мислите зашто нема пандемије рецимо у Северној Кореји? Та изолованост политичка очигледно им је помогла да не учествују у неком глобалном пројекту. Да не буде забуне ја кажем оно што струка каже, а они кажу следеће:
"Италијански лекари тврде да од укупног броја мртвих који је објављен од короне је умрло највише 9% људи, остало су друге болести." Видео сам и код Кинеских извештаја, кажу да је са респираторима већа смртност него код пацијената који нису укључени на респираторе,а терапија је по њима разлога повећане смртности.. Још нешто. Како је могуће да се у кини у Вухану (где је и прво тестирана 5г мрежа) епидемија зауставила готово тренутно као по неком наређењу!? Или било где, кад кажу рецимо да је готово..?
Па увек је могуће да је неко заражен, да се неко није прегледао и да је отишао или није лоциран или је пренео некоме. Па ево како је могуће: Тако што се одлучи да се у једном часу прекине са тестирањем и наравно да више нема позитивних случајева.

Сада ће некоме можда бити смешно, али сам озбиљан кад кажем да се треба имати у виду да званична наука не зна шта је то Вирус. Што лекари рецимо не кажу да званична медицина нема лек за вирусе? Сем дизања имунитета - то је једина терапија. Па како онда могу да лече вирус? А да, они ће да предложе да је једина заштита вакцина!

Треба схватити једну битну ствар : "Како знамо да ли смо болесни од Корона вируса?" Само је један начин - ако вам тест то покаже, али ако се не тестирате? Ви нисте заражени тим вирусом. Ја сам сигуран да ће епидемија престати онда када буде престало тестирање.

Неке земље су одбиле тестове за Корона вирус као непоуздане, а наша струка мисли да су поуздани. Не сумњам ја у нашу струку, него сумњам онда како у другим земљама имају стручњаке који нису стручни? Мада могу да се питам дал да верујем Трампу када каже да Светска Здравствена Организација даје погрешне податке. Ја за неке ствари можда јесам глуп, али ми није јасно како од свих ових новинара на конференцијама (ако предпоставимо да су независни) нико се не сети да пита лекаре једну очигледну ствар - "Како у тим карантинима нпр. на Сајму или како ли се зову већ та места тог типа где се окупљају људи са симптомима вируса, можете да спајате те људи у исти простор док чекате резултате теста? Јер они кад добију резултат, док чекају да добију они су заједно и самим тим је нормално да могу сви да се заразе. А онда чему служи резултат теста? До тад, иако неки нису били позитивни сада ће сигурно постати позитивни. Чему онда тестирање?

То што људи објављују снимке из Немачке, Италије ,Британије,Америке на којима се види да је на терену супротно стање, рецимо у неким клиникама него што се то нама представља у медијима. Значи све празно, а на телевизији када се емитује све је препуно пацијената, журбе на све стране, хаос.. Да ли вам то помало није чудно? Па празне су зато што су отказане све операције, уобичајне интервенције па наравно да ће онда људима код куће стање да се погоршава? Нисте ли размишљали о томе? И да ће још већи број да умире јер нема ко да их лечи и ОПЕТ ће то да се припише такозваном Корона Вирусу.

Мени уопште није природно да у Кини вирус није се проширио међу кинезима и целу кину захватио масовно, јер то је тамо - тамо је жариште, тамо је почело, али јесте далеко у Италији, Шпанији па Америци. Јел то значи да Кинези у кини мање комуницирају међусобно где је епицентар него са другим континетнима, притом сетите се итлијанских навијача у стадиону у децембру месецу. Кина - одмах Италија. Просто то се није могло десити ако се ширило природним путем, јер прво се шири тамо где је најближе а то је Кина - значи прво очигледно би требали сви кинески градови су требали да буду заражени.

Људима треба да буде јасно да је реч о "ГЛОБАЛНОЈ ВЕЖБИ" за рад циља да се види како може да се глобално на нивоу читавог света направи једна контрола. Због чега? То је већ друго питање. Можда ће једног дана бити потребно да се искључи цео "свет". Хоћу да кажем да ово није никакав биолошки рат већ чисто информативни рат.

Запамтите, увек ћете знати који је био мотив који је стојао иза - када погледате поседице које долазе после, као например 11. септембар напад на Њујорк ради промене устава у вандредном стању и оправдане инвазије на Авганистан. Наводни терористички напад на куле близнакиње а нисте имали ни једног човека који је стварно видео авион (имате лажне сведоке наравно) али нико стварно није видео авион, али на основу последица које су им речене путем Тв пријемника и медија и снимака који су после умонтирани сви су мислили да су видели "теротирстички авион" иако авиона нигде није било, имате ракете..Али се после авиони лако умонтирају, онај ко се разуме у видео монтажу може то лако да вам објасни..
Узимо за пример пројекат чувеног лета на месец 1969. године, зашто? Па зато да би у закон ушло финансирање НАСЕ која добија милијарде (само војна и фармацеутска индустија зарађује више) држава мора да им плаћа пројекте. Дакле хоћу да кажем знајте ако економије нпр. буде разорена после овог вируса (како ће они успети то да вам покажу путем медија) знајте да то није истина и да то није последица пандемије него циљ који је требао са пандемијом да се спроведе.

Запитајте се зашто нису измислили нпр. да "Ковид" буде нека смртоносна бактерија као што је куга, колера него вирус. Па зато што бактерију можете да уништите антибиотиком!

Мени лично много говори једна чињеница,а то је да званични медији не дозвољавају никакву озбиљну дебату са разним стучњацима који имају супротна мишљења. Шта то мени говори? Да некоме није у интересу да се сазна истина. Зар још има наивних да светска здравтсвена организација не ради у интересу сузбијања вируса, чак их је Трамп оптужио прое 3 дана да износе лажне податке! То је она иста организација која је прогласила 1999. да нисмо бомбардовани осиромашеним уранијумом тј да на Косову нема болести које су изазване бомбардовањем Нато пакта, такође то је иста она организација која је изазвала да се даве лабудови и друге птице под изговором птичијег грипа или убијају свиње под изговором свињског грипа! И то је она иста организација која читаве народе приморава на вакцинисање ван њихове воље, за које су независни стручњаци рекли колико су опасне и шта садрже. Зато баш и не верујем тој "хуманој" организацији.
Међутим последице пандемије можемо посматрати и као позитивне нпр. рад индустрије и загађења су готово стала, зар не? После само 10 дана искључивања погона животиње су почеле да шетају разним улицама у Европи.. У Пољској јелени, у Италији рибе у залива до којима до скоро није могла да се види риба јер су били загађени, делфини су чак ушли дубоко у копно и то само за 2 непуне недеље!
 
ako mu je njiva uz kucu, niko ga i nece "navatati"
a jeste mi nepoznata slika seljaka sa motikom na ramenu koji pici 20km do njive
Добро, ти живиш у облацима и не знаш колико има ситних пољопривредника којима је њива на мање од сата хода. Ниси ти иста класа са њима.
 
Драго ми је да си признао немогућност контроле, па чему онда мере? Зато сам биоза селективне мере, жаришта вируса херметички затворити и потпуно контролисати, а тамо где је нема, мере важе, али слаба контрола, то је провизоријум од државе.
Slažem se ja sa tim. Samo trenutno je tako kako je. I mora se poštovati.
 
Dobro veče.

Moj najbolji drug je pozitivan na korona virus, predhodno veče smo moj rodjeni brat i ja bili kod njega deda mu se osecao lose, i testirali su ispostavilo se da je pozitivan na virus. Nakon toga su testirali sve njegove ukucane i ispotavilo se da je moj drug pozitivan kao i njegova sestra baba i deda,a otac i mati nisu. Dao je brojeve od mene i brata kada su ga pitali sa kim je bio u kontaktu..E sad pošto sam ja dosta skeptičan po pitanju korona virusa i pratim celu situaciju i vidim da mnoge države i stručnjaci negoduju pouzdanost tog testa na koronu, ja ću sutra izraziti protest i neću hteti da se testiram. Imam li pravni osnov da odbijem, da li mogu da me kazne za to sto sam odbio? Mislim da je to osnovno ljudsko pravo pojedinca da sam odlucuje o tome da li ce biti testiran ili ne? Da li neko zna postoje li neke kazne vezane za to? Svako dobro.
ja bih te licno isutirao sa martinkom broj 45. ali jbg, po zakonu mozes sta oces :kafa:
 
Ma testiraj se bre, to je sad hit
drag.gif


Znas koliko ljudi bi sad volelo da se testira, da imaju priliku
drag.gif
 
Званични извештаји показују колико у Италији, Америци, Кини и у свим другим земљама умире људи од свих других болести, зашто се сада одједном не помињу ти подаци. Па зато што су приписани Корони. Само у Србији по званичним статистикама од рака умре 20.000 људи годишње, шта је корона у односу на то?

Шта мислите зашто нема пандемије рецимо у Северној Кореји? Та изолованост политичка очигледно им је помогла да не учествују у неком глобалном пројекту. Да не буде забуне ја кажем оно што струка каже, а они кажу следеће:
"Италијански лекари тврде да од укупног броја мртвих који је објављен од короне је умрло највише 9% људи, остало су друге болести." Видео сам и код Кинеских извештаја, кажу да је са респираторима већа смртност него код пацијената који нису укључени на респираторе,а терапија је по њима разлога повећане смртности.. Још нешто. Како је могуће да се у кини у Вухану (где је и прво тестирана 5г мрежа) епидемија зауставила готово тренутно као по неком наређењу!? Или било где, кад кажу рецимо да је готово..?
Па увек је могуће да је неко заражен, да се неко није прегледао и да је отишао или није лоциран или је пренео некоме. Па ево како је могуће: Тако што се одлучи да се у једном часу прекине са тестирањем и наравно да више нема позитивних случајева.

Сада ће некоме можда бити смешно, али сам озбиљан кад кажем да се треба имати у виду да званична наука не зна шта је то Вирус. Што лекари рецимо не кажу да званична медицина нема лек за вирусе? Сем дизања имунитета - то је једина терапија. Па како онда могу да лече вирус? А да, они ће да предложе да је једина заштита вакцина!

Треба схватити једну битну ствар : "Како знамо да ли смо болесни од Корона вируса?" Само је један начин - ако вам тест то покаже, али ако се не тестирате? Ви нисте заражени тим вирусом. Ја сам сигуран да ће епидемија престати онда када буде престало тестирање.

Неке земље су одбиле тестове за Корона вирус као непоуздане, а наша струка мисли да су поуздани. Не сумњам ја у нашу струку, него сумњам онда како у другим земљама имају стручњаке који нису стручни? Мада могу да се питам дал да верујем Трампу када каже да Светска Здравствена Организација даје погрешне податке. Ја за неке ствари можда јесам глуп, али ми није јасно како од свих ових новинара на конференцијама (ако предпоставимо да су независни) нико се не сети да пита лекаре једну очигледну ствар - "Како у тим карантинима нпр. на Сајму или како ли се зову већ та места тог типа где се окупљају људи са симптомима вируса, можете да спајате те људи у исти простор док чекате резултате теста? Јер они кад добију резултат, док чекају да добију они су заједно и самим тим је нормално да могу сви да се заразе. А онда чему служи резултат теста? До тад, иако неки нису били позитивни сада ће сигурно постати позитивни. Чему онда тестирање?

То што људи објављују снимке из Немачке, Италије ,Британије,Америке на којима се види да је на терену супротно стање, рецимо у неким клиникама него што се то нама представља у медијима. Значи све празно, а на телевизији када се емитује све је препуно пацијената, журбе на све стране, хаос.. Да ли вам то помало није чудно? Па празне су зато што су отказане све операције, уобичајне интервенције па наравно да ће онда људима код куће стање да се погоршава? Нисте ли размишљали о томе? И да ће још већи број да умире јер нема ко да их лечи и ОПЕТ ће то да се припише такозваном Корона Вирусу.

Мени уопште није природно да у Кини вирус није се проширио међу кинезима и целу кину захватио масовно, јер то је тамо - тамо је жариште, тамо је почело, али јесте далеко у Италији, Шпанији па Америци. Јел то значи да Кинези у кини мање комуницирају међусобно где је епицентар него са другим континетнима, притом сетите се итлијанских навијача у стадиону у децембру месецу. Кина - одмах Италија. Просто то се није могло десити ако се ширило природним путем, јер прво се шири тамо где је најближе а то је Кина - значи прво очигледно би требали сви кинески градови су требали да буду заражени.

Људима треба да буде јасно да је реч о "ГЛОБАЛНОЈ ВЕЖБИ" за рад циља да се види како може да се глобално на нивоу читавог света направи једна контрола. Због чега? То је већ друго питање. Можда ће једног дана бити потребно да се искључи цео "свет". Хоћу да кажем да ово није никакав биолошки рат већ чисто информативни рат.

Запамтите, увек ћете знати који је био мотив који је стојао иза - када погледате поседице које долазе после, као например 11. септембар напад на Њујорк ради промене устава у вандредном стању и оправдане инвазије на Авганистан. Наводни терористички напад на куле близнакиње а нисте имали ни једног човека који је стварно видео авион (имате лажне сведоке наравно) али нико стварно није видео авион, али на основу последица које су им речене путем Тв пријемника и медија и снимака који су после умонтирани сви су мислили да су видели "теротирстички авион" иако авиона нигде није било, имате ракете..Али се после авиони лако умонтирају, онај ко се разуме у видео монтажу може то лако да вам објасни..
Узимо за пример пројекат чувеног лета на месец 1969. године, зашто? Па зато да би у закон ушло финансирање НАСЕ која добија милијарде (само војна и фармацеутска индустија зарађује више) држава мора да им плаћа пројекте. Дакле хоћу да кажем знајте ако економије нпр. буде разорена после овог вируса (како ће они успети то да вам покажу путем медија) знајте да то није истина и да то није последица пандемије него циљ који је требао са пандемијом да се спроведе.

Запитајте се зашто нису измислили нпр. да "Ковид" буде нека смртоносна бактерија као што је куга, колера него вирус. Па зато што бактерију можете да уништите антибиотиком!

Мени лично много говори једна чињеница,а то је да званични медији не дозвољавају никакву озбиљну дебату са разним стучњацима који имају супротна мишљења. Шта то мени говори? Да некоме није у интересу да се сазна истина. Зар још има наивних да светска здравтсвена организација не ради у интересу сузбијања вируса, чак их је Трамп оптужио прое 3 дана да износе лажне податке! То је она иста организација која је прогласила 1999. да нисмо бомбардовани осиромашеним уранијумом тј да на Косову нема болести које су изазване бомбардовањем Нато пакта, такође то је иста она организација која је изазвала да се даве лабудови и друге птице под изговором птичијег грипа или убијају свиње под изговором свињског грипа! И то је она иста организација која читаве народе приморава на вакцинисање ван њихове воље, за које су независни стручњаци рекли колико су опасне и шта садрже. Зато баш и не верујем тој "хуманој" организацији.
Међутим последице пандемије можемо посматрати и као позитивне нпр. рад индустрије и загађења су готово стала, зар не? После само 10 дана искључивања погона животиње су почеле да шетају разним улицама у Европи.. У Пољској јелени, у Италији рибе у залива до којима до скоро није могла да се види риба јер су били загађени, делфини су чак ушли дубоко у копно и то само за 2 непуне недеље!
Написано хладне главе и разложно.

Код нас се са сваком пандемијом у фокус ставља она а као да друге болести престану да постоје.

Популација у државе од 7 милиона људи, у којој је просечан људски век 70 год. годишње умре, погине или било како 100 000 људи, значи дневно 273. Ми смо близу таквог примера државе.

Ако се у дужем периоду премашује овај просек, а у току је пандемија, онда се повећање може приписати пандемији. То је једина валидна рачуница.
 
Набрајаш земљ, а не правиш разлику између ванредног стања и ванредне ситуације, стварно о чему да дискутујемо.
Стање је наша реч за ситуацију, а то што имамо искомплексиран стручни кадар који је такву терминологију смислио то је друга прича.
 
Стање је наша реч за ситуацију, а то што имамо искомплексиран стручни кадар који је такву терминологију смислио то је друга прича.
Драго ми је да увиђаш "има нешто труло у држави Данској".
 
Ја за неке ствари можда јесам глуп, али ми није јасно како од свих ових новинара на конференцијама (ако предпоставимо да су независни) нико се не сети да пита лекаре једну очигледну ствар - "Како у тим карантинима нпр. на Сајму или како ли се зову већ та места тог типа где се окупљају људи са симптомима вируса, можете да спајате те људи у исти простор док чекате резултате теста? Јер они кад добију резултат, док чекају да добију они су заједно и самим тим је нормално да могу сви да се заразе. А онда чему служи резултат теста? До тад, иако неки нису били позитивни сада ће сигурно постати позитивни. Чему онда тестирање?

Факат је да је у време пандемије паметније одседети тих месец дана у својој кући, па чак и са наногицом, него да се мешаш са потенцијалним носиоцима ( не само короне). Ко је јаког имунитета понашаће се ноншалантно и неодговорно, а ко је слабог може да награбуси.
 
Званични извештаји показују колико у Италији, Америци, Кини и у свим другим земљама умире људи од свих других болести, зашто се сада одједном не помињу ти подаци. Па зато што су приписани Корони. Само у Србији по званичним статистикама од рака умре 20.000 људи годишње, шта је корона у односу на то?
Треба схватити једну битну ствар : "Како знамо да ли смо болесни од Корона вируса?" Само је један начин - ако вам тест то покаже, али ако се не тестирате? Ви нисте заражени тим вирусом. Ја сам сигуран да ће епидемија престати онда када буде престало тестирање.

Druge bolesti su druge a ovdje se radi o zaraznoj - prenosivoj bolesti i to se ne može porediti. Zato i jesu pandemije u nekim zemljama, kada su je olako shvatali ne znajući vjerovatno o kakvoj se opasnosti radi. Slušam jutros da u Španiji djeca teka sada mogu da izlaze napolje?? A kod nas..?
Ne znam šta hoćeš da postigneš sa tim protivljenjem? Hoćeš da kao mogući zaraženi preneseš zarazu na roditelje, baku, deku, komšije.. i time budeš indirektni krivac za nečiju smrt? (ne daj Bože)
 
Dobro veče.

Moj najbolji drug je pozitivan na korona virus, predhodno veče smo moj rodjeni brat i ja bili kod njega deda mu se osecao lose, i testirali su ispostavilo se da je pozitivan na virus. Nakon toga su testirali sve njegove ukucane i ispotavilo se da je moj drug pozitivan kao i njegova sestra baba i deda,a otac i mati nisu. Dao je brojeve od mene i brata kada su ga pitali sa kim je bio u kontaktu..E sad pošto sam ja dosta skeptičan po pitanju korona virusa i pratim celu situaciju i vidim da mnoge države i stručnjaci negoduju pouzdanost tog testa na koronu, ja ću sutra izraziti protest i neću hteti da se testiram. Imam li pravni osnov da odbijem, da li mogu da me kazne za to sto sam odbio? Mislim da je to osnovno ljudsko pravo pojedinca da sam odlucuje o tome da li ce biti testiran ili ne? Da li neko zna postoje li neke kazne vezane za to? Svako dobro.
Sve ove donesene mere, molba nadleznih upucune su normalnim i zdravorazumskim ljudima, a tu je od samog pocetka bilo
jasno da nema nikakvog druzenja jer se druzenjem virus prenosi i onda stotine hiljada dece, omladine, mladjih i starih ljudi moraju
zbog , u ovom slucaju tebe i tvog brata, da budu zatvarani svakog vikenda po tri dana i to tako beskonacno.
Sigurno je da ce da te kazne, a da li ti i sta i kako mislis o pouzdanosti testa jednostavno nikoga ne zanima.
I moje je osnovno ljudsko pravo da me niko ne ugrozava tako sto ce me zaraziti.
Ti, ukoliko se ispostavi da si pozitivan, a i dalje ides u posete, mozes da popijes i mnogo gadnu kaznu.
 

Back
Top