Сталкер
Elita
- Poruka
- 23.163
Generalno, da ne odgovaram svima posebno......
Vi ocigledno ne razlikujete uzroke i posledice.
Nemci ma kako ih vi ne voleli, nikada nisu nista radili bez veze, ili zbog obesti....Bombardovanje Beograda je odmazda za srusen Trojni pakt.
I da ponovim ovaj put pitanjem:Ko je imao opravdaniji razlog za razaranje Beograda?Nemci 1941. ili "saveznici" 1944????????
Streljanje u Kragujevcu je odmazda za akciju partizana u kojoj su ubili i ranili nemacke vojnike, i pored toga sto je pre toga jasno stavljeno do znanja da ce se svaka pobuna i napad na nemackog vojnika kazniti u odnosu 100-1 za ubijenog i 50-1 za svakog ranjenog nemca.Iz tog razloga Draza Mihajlovic je trazio od svojih da se pritaje, i da nije trenutak da napad na nemce, a sve zbog straha da ne strada neduzni narod.Zbog toga je svoj pokret prebacio u Bosnu, da ne bi neduzni narod u Srbiji izlagao bespotrebnom riziku.
Komunistima je na drugoj strani bilo u interesu da sto vise civila strada, i da tako omasove svoj pokret.
Ja ovim svakako ne kazem da nemci nisu napravili zlocine u Srbiji, ali reci kako je Hitler krvnik srpskog naroda je vise nego smesno.
Da nisu srusili trojni pakt, nista od ovoga se ne bi desilo.
Da partizani nisu napadali po Srbiji sasvim bezveze, samo da bi izazvalir reakciju nemaca, ne bi se dogodilo toliko streljanja.
Ovim ja ne opravdam nemce.Ovim samo kazem da je tada, a i danas vladalo ono staro:Ko se maca lati, od njega i strada.
Ko se kurci, kad tad dobije po nosu.....
Isto kao sto smo mi dobili 1999. isto kao sto ce siptari dobiti po nosu uskoro, isto kao sto ce SAD dobiti jednog dana........Tu se nista ne menja, sem geografije i hronologije dogadjaja.Obrazac je isti.
Извини што ћу ти рећи,али ти такве глупости причаш да ја верујем да и сам ниси свестан тога.