Nije tačno.
Bio je krvnik i sami nacisti na sudjenju su priznali da je od Beograda trebalo stvoriti nemački grad Princeugenštat,
A ti meni reci evo 20 godina mi nešto potpisujemo sa nemcima i amerikancima, pa jesu li se ikada držali ONI onog što su napisali?
Kao prvo, Trojni pakt je nasoj zemlji omogucavao NAJBOLJE uslove da se rat sa najmanje zrtava "prezivi"......Ali to naravno nije odgovaralo Britancima te su preko svojih obavestajnih sluzbi novcem pomogli rusenje pakta.....
Ima jedna izjava o tome, parafrazirac:600 000 funti za oboren pakt i milion mrtvih Srba je sasvim prihvatljiva cena.............
To je rekao neko iz tog obavestajnog miljea, ili mozda cak i Cercil licno(nije vazno ko je)......
Beograd je svakako bombardovan zverski i kao odmazda za rusenje pakta, ali je koliko mi je poznato 1944. u Beogradu u kojem su se ljudi skrivali od bombi(za razliku od 6. aprila kada su "uhvaceni" na spavanju, iznenada)poginulo vise ljudi nego za nemackog bombardovanja....
Zivot pod nemackom okupacijom nije bio lak, ali je daleko od toga da je bio nepodnosljiv.Sasvim je druga stvar sto se na pocetku rata najveci broj rodoljuba odlucio da pristupi cetnickom pokretu, te su komunisti zarad pridobijanja pristalica ubijali nemacke vojnike po Srbiji, time izazivajuci odmazdu na neduznom narodu, a sve samo zarad svog partizanskog pokreta, i njegovog omasovljenja.
PS:Koliko je meni poznato takodje, NEMCI kada nesto POTPISU oni se i drze toga..
Sem onih nepostovanja od strane Hitlera , mislim da se moze reci da u njihovoj istoriji skoro da ne postoji nesto drugo sto su preksrsili.......
Sto se amerikanaca tice, to je nesto drugo..........I oni kao i danas Hitler pokusavaju da porobe ceo svet, te zato ne postuju dogovore.
PS:Objasni mi u cemu je to dokaz da je Hitler krvnik prema srpskom narodu, ukoliko bi preimenovao Beograd u kako ti kazes Princeugenštat????????????????