gost 15307
Legenda
- Poruka
- 56.102
Šteta što nismo saznali kako se ova "histerija" završila.
vjerojatno tabletama protiv glista

Šteta što nismo saznali kako se ova "histerija" završila.
Imam mace staro 4 meseca. Jednom mesecno mu se desi da pocne nekontrolisano da jurca po kuci (kao bez glave, kao ludo), ne gleda gde udara, sansi nema da je smirim. Inace jeste zivhna ali ovo nije klasicno i normalno trcanje. Mrda joj se dlaka na ledjima, prave neke cudne face, prednjim šapama se zakaci za tepih i vuce guzu. nakon toga ima proliv..
Veterinar do koga sam to veče uspela da dodjem mi je telefonom rekao da je to tzv. histeria mačke, jako redak poremećaj kome su skolone mačke koje imaju belu boju na sebi (moja je sivo-bela), i da je ili uspavam ili izbacim????????
Drugi veterinar mi je rekao da su najverovatnije gliste i da je mace mentalno zdravo.
Nemam pojma kome da verujem i sta da radim. Ne drzi mi se u kuci macka koja ce mozda za par meseci da me izujeda ili ko zna sta, a nema sansi da je jadnu izbacim niti da je taman posla uspavam.
da li je neko cuo za tu "histeriju", da li ima neki veterinar ovde koji bi mogao da mi kaze nesto vise o tome?
Hvala.......
Ma Slavka, vidiš da maca nije čišćena od glista.A ti svojoj maci kupi Trixie čokoladu da ne bi više histerisala i da ne bi obolela od dijabetesa.
![]()
Za sve zainteresovane, maca je odlično, živa, zdrava i vesela. Dragi dr Neša iz Vet centra koji je pregledao ubrzo posle ludog veterinara je konstatovao da maca ima problem sa crevima - ne toliko sa glistama jer se isčistila, da jednostavno ima previše osetljiva creva i da obratimo pažnju na ishranu, da pratimo šta joj smeta, šta ne...ispostavilo se da njoj jedino prijaju granulice i pileća džigaSvaki "napad" koji je imala je jednostavno normalno kod životinja koje kada im nešto nanosi tegobu samo beže od mesta gde im se to dešava...
A histerija mačke, postoji, naravno, i ne zna se šta je prouzrokuje. Veoma je opasna za ljude koji su u blizini mačke koja ima napad. Takve mace se po hitnom postupku uspavaju.