Histerija i nemir kod mlađe dece

medicin83

Zainteresovan član
Poruka
126
Pozdrav prijatelji. Zanima me da li je neko od vas imao slično iskustvo?

Naime, naša starija ćerka, stara 3 godine je vrlo dramatično "sišla " sa dojenja. Morali smo je
praktično "na silu" odvajati jer je posle 2 i po godine jer je na sveto dolazio njen bratić,
a ona je tada još uveliko sisala, i to onako poprilično strastveno.

No, vrlo sumnjamo da je to uzrok histeričnih napada koje ima
ovih dana sve češće, nekada i svaki dan. I to samo kada je majka prisutna.
Kada je sa babom i dedom, samnom, ili sa vaspitačicom, toga naprosto nema.

Napad uvek počinje slično, a to izgleda tako da dete krene da traži sok, sendvič....vodu,
pa hoće ovamo, pa onda neće tamo, pa neće sok...itd. Postane preopterećena nekim
fiktivnim potrebama i željama, a ustvari kako mi se čini, na kraju "tunela" je samo jedna želja.
Želja za majčinim mlekom.

Šta raditi, kako se postaviti?

Naime, naša starija ćerka, stara 3 godine je vrlo dramatično "sišla " sa dojenja. Morali smo je
praktično "na silu" odvajati jer je posle 2 i po godine jer je na sveto dolazio njen bratić,

Napad uvek počinje slično, a to izgleda tako da dete krene da traži sok, sendvič....vodu,
pa hoće ovamo, pa onda neće tamo, pa neće sok...itd. Postane preopterećena nekim
fiktivnim potrebama i željama, a ustvari kako mi se čini, na kraju "tunela" je samo jedna želja.

Zagrljaj
Strpljenje
Polako
Proći će i ta faza

А можда је само љубоморна на брата, чини јој се да добија мање пажње. Чак и престанак сисања је врв повезала са тиме и није погрешила.
О дојењу тако великог детета не бих сада.

a kad je prestala da sisa
kad ste saznali za trufnoću ili pred porođaj?

Neznam kako ste je otrgnuli od toga

Neznam kako ste postupili prema detetu da je odvikavate,ali trebali ste jednostavno,napraviti plan takav da joj se zgadi, otimati ili joj nedati toje za nju šok ,kao npr da stavljate ljutu papriku,biber na bradavice i takve stvari i kada ona počne da traži dajte joj al ce sama ostaviti,kod moje sestre bio isto problem pa je tako uspela da odvikne

Opusteno.
Mozda to i nije histerija.
Deca nemaju filter niti kocnice za emocije.
Najvaznije je pustiti da iskale svoje emocije i ne reagovati na njih kao sto bi reagovali kada takve emocije iskazuje neko odrastao.
Sve ce doci na svoje.
Сем ако не процениш да те тиме уцењује или манипулише, нарочито на јавном месту.

Batina vaspita decu od 3 godine?imaš ti decu?reč vaspita decu ne batina.
Počneš da ga puckas sa 3 godine ono navikne na to nije mu to problem i kad poraste posto je odraslo u takvoj atmosferi samo će biti agresivno
Nije svako iskusan i pametan s decom znas,ne bi ni bilo ove teme da jeste,nek bude agresivno ne pricam o kais batinama nego da se dresira,hoces.da kazes da je svaki kriminalac dobijao batine,verbalni agresivni politicar dobijao a

Nije svako iskusan i pametan s decom znas,ne bi ni bilo ove teme da jeste,nek bude agresivno ne pricam o kais batinama nego da se dresira,hoces.da kazes da je svaki kriminalac dobijao batine,verbalni agresivni politicar dobijao a
Da ali batina je batina,ako neznas kako sa decom pitaj nekog koje stručan,bar danas za sve ima osoba,koja može pomoći,ako vidis stvarno da ti treba pomoc da neznas sama sta da radis ....dresura (vaspitanje )se radi od rodjenja recimo 12m+ jer tada već shvataju sta govoriš sta smiju i sta nesmiju,to je sve do roditelja,koliko se ustvari zanimaju i rade sa svojom decom.

Da ali batina je batina,ako neznas kako sa decom pitaj nekog koje stručan,bar danas za sve ima osoba,koja može pomoći,ako vidis stvarno da ti treba pomoc da neznas sama sta da radis ....dresura (vaspitanje )se radi od rodjenja recimo 12m+ jer tada već shvataju sta govoriš sta smiju i sta nesmiju,to je sve do roditelja,koliko se ustvari zanimaju i rade sa svojom decom.
Izguglaj take home nanny ,nemoj meni da pricas ja znam sa decom kao i sa zivotinjama i ljudima

Pa mislim da retko deca od 3 godine ucenjuju. Svakako treba pustiti da se izduvaju.
Ni mi matori nekad ne kontrolisemo emocije, deci je to 1000 put teze.
Деца врло рано почну да опипавају терен колико могу далеко да иду.
Ако дете неће да једе све док му нешто не обећаш, како би ти то назвао?

Деца врло рано почну да опипавају терен колико могу далеко да иду.
Ако дете неће да једе све док му нешто не обећаш, како би ти то назвао?
Upravu si,poznanica kod mene maleni je 1.5 god nece da jede dok mu neupali tv.🙄iiii reko pa jel mu upalis tv kaze moram!zašto moraš?pa nece da jede inače...pa stosi to dopustila?i tako mu pusti sve I na kraju dete neslusa kaze radi po svom ...pa normalno.

Do vas je. Sokirali ste je. Trebalo je da prestane čim je majka ostala u drugom stanju ako ne i prije. Strpljenje i samo strpljenje.
Uh, pa ne mogu reći da smo je odvojili od sise preko noći. Trajalo je to 2-3 meseca, možda i malo više. To su bile strategije, postupci...probali smo i sa "gadjenjem", ali nije išlo. I tu je počela da doživljava te jake napade plača i histerije, baš u tom odvikavanju.

Upravu si,poznanica kod mene maleni je 1.5 god nece da jede dok mu neupali tv.🙄iiii reko pa jel mu upalis tv kaze moram!zašto moraš?pa nece da jede inače...pa stosi to dopustila?i tako mu pusti sve I na kraju dete neslusa kaze radi po svom ...pa normalno.
Кад огладни јешће и без тога.

Uh, pa ne mogu reći da smo je odvojili od sise preko noći. Trajalo je to 2-3 meseca, možda i malo više. To su bile strategije, postupci...probali smo i sa "gadjenjem", ali nije išlo. I tu je počela da doživljava te

Кад огладни јешће и без тога.
Prvo dete,boji se i nezna,a nezeli poslušati savet.

Back