Hiromantija - Gledanje u Dlan

Sensei

Buduća legenda
Moderator
Poruka
37.783
(čudim se da niko nije do sada potegao ovu temu!)

Proricanje iz dlana, hiromantija ili hiromancija (grč. χειρομαντεία) je veština proricanja sudbine i karaktera osobe iz praćenja rasporeda linija na dlanu ruke. Osim tumačenja rasporeda linija potrebno je obratiti pažnju i na celu šaku, uključujući nokte, gornji deo šake, jagodice prstiju, teksturu i boju kože.[1]

Za uvod, evo linije na dlanu
Les_lignes_de_la_main_Artlibre.png


Linije na dlanu (1. linija života, 2. linija glave, 3. linija srca, 4. Venerin pojas, 5. Sunčeva linija, 6. Merkurova linija i 7. linija sreće)
 

Sensei

Buduća legenda
Moderator
Poruka
37.783
Evo gde da se gleda za brak
cd4f873c68bfe4dac612018cad140231.jpg

duboke linije pretstavljaju brak (bledje i kraće pretstavljaju jake veze).
Ako postoji rascep na kraju, to pokazuje razvod, kao i ako postoji linija prekida.
Rascep na početku pokazuje komplikovan početak braka.

godine.jpg

godine se gledaju po principu gornje slike
 

Sensei

Buduća legenda
Moderator
Poruka
37.783
Linije
Najbitniji deo proricanja iz dlana svodi se na promatranje pojedinih linija od kojih svaka ima svoje posebno značenje i povezana je s pojedinim aspektom našeg života.[12] Kod analiziranja linija na dlanu potrebno je prvo promotriti levu ruku, budući da desna služi kao potvrda i dopuna, s time da poruka desne ruke može bitno menjati poruku leve.

Prilikom čitanja linija potrebno je posvetiti pažnju njihovoj punini, ispresecanosti, račvanju i drugim znacima.

  • Linija života - ishodište joj je ispod Jupiterova brijega, a proteže se do Venerina. Dugačka i neprekinuta označava dug i sretan život, a prekidi loša razdoblja, bolest i u nekim slučajevima smrt.[13] Ispresijecana linija znak je tegobnog života popraćenog problemima sa zdravljem, dok jaka linija označava snažnu i temperamentnu osobu. Suprotno uvriježenom mišljenju, duljina ove linije ne sugerira duljinu života, već njegovu kvalitetu.
  • Linija glave - nalazi se u sredini dlana; počinje između palca i kažiprsta, a završava između Marsova i Mjesečeva brijega. Odražava karakter, volju i životne poglede. Ako je duga i čista, radi se o samopouzdanoj, inteligentnoj i snažnoj osobi, dok isprekidanost ove linije ukazuje na prevrtljivost i nestabilnost. Duga linija, koja ide do kraja dlana, ukazuje na dug život, a kratka govori o materijalističkoj naravi osobe. Slaba linija ukazuje na nedostatak koncentracije i slabe mentalne sposobnosti, a ravna linija na analitične i intuitivne osobe. Prekidi ove linije mogu upučivati na mentalne probleme ili fizičke povrede glave.
  • Linija srca - početak joj je na Jupiterovu brijegu, a kraj ispod Merkurova. Ova linija govori o ljubavi, braku i obitelji. Ako je duga i neprekinuta, osoba će imati sretan brak, no ako se grana prema liniji života tada bi emotivni aspekt života osobe mogao snažno utjecati na njen život. Slabo izražena linija srca upučuje na emocionalnu nestabilnost i problem uspostavljanja komunikacije s drugim ljudima.
  • Linija sreće - ne nalazi se kod svih ljudi na istom mjestu. Može započinjati od Marsova ili Mjesečeva brijega, iz korijena ruke ili iz linije života. Značenje joj ovisi o ishodištu (ako počinje u području Venerina brijega ukazuje na sreću u ljubavi, a počinje li s Marsova brijega upučuje na ambicioznost).
  • Linija zdravlja - započinje od linije života, prolazi pored Marsova i Mjesečeva brijega, a ponekad završava ispod Merkurova brijega. Obično je slabo naglašena i nejasna, što se tumači kao loš znak.
Osim ovih linija, postoje i druge, od kojih su važnije linija sudbine i linija braka, a ostale su Venerin pojas, Apolonova linija, linija intuicije, linija jetre (Merkurova linija), linija časti i tzv. "narukvice".
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.