Hipici i pankeri - u cemu je razlika?

neka ti to...to bi doslo pre ili kasnije..vremena se menjaju...hipie pokret je posledica promena nachina razmisljanja...a ne nachin razmisljanja kao posledica pojave hippie pokreta

Ovaj pokret je imao zacetnike ali mnogo vise pristalica..
Na neki nacin to se moze ovako protumaciti "Vidi onog hipika on sam razmislja...
Mozda bih to mogao i ja..." i tako se to prosirilo na ceo svet...

yay,pa ja nisam vidjela ovu temu.
da i ja kazem poneshto..
neminovno je da svaka mlada osoba u svom zivotu prati neku ideologiju,bila to hippie,punk,skin,rasta,ova i ona...
a hipici..pa oni su jednostavno stvorili novu kontrakulturu,zivjeli onako kako su znali,zeljeli su da zive,a ne da prezivljavaju, voljeli su se,vjerovali u mocj mira,ljubavi,vjerovali su u to da svojom chistotom i ljubavlju mogu promijeniti okrutni svijet...
da li im je uspjelo..to je upitno,ali sigurno su ostavili trag u svijetu.
i iako su bili maltretirani i osudjivani,oni su i dalje voljeli one koji su ih maltretirali i nisu im uzvracjali..
nije ih bilo sramota da se javno vole i da budu seksualno slobodni i nije bilo neobichno vidjeti ih kako jelte,vode ljubav a ne rat na javnom mjestu...
bili su buntovni,shareni i vjerovali su u slobodu...
a raspali su se..pa..valjda su se umorili od svega,valjda nisu imali idola kojeg cje pratiti..dodushe,pravi hipici josh postoje.
a ja sam,nazalost,samo jedan wannabe. :D
ali s pravom.
osjecjam da sam rodjena u pogreshno vrijeme.

nodi....slusao sam na nekoj tribini(zvanicno nevladinoj organizaciji) uzivo slicno izlaganje tvojoj...
i bas kad sam poceo da gutam pricu,do mene devojka prokomentarise:
sta ce ova iz eldepeja ovde?

tako da lepo plasirana prica moze lako da se proda...
bas kao sto je i hipi pokret bio "nevladina organizacija"
kao sto bi nasi ljudi rekli:isti pas samo drugi gazda;)

ziv primer je i anti-fa skup u ns...
isto nevladine organizacije na celu za g17plusom i slicnim ljudima u cijem je interesu decentralizacija srbije...
tako da deco,samo se vi pankerisite;)

word8)

htedoh reci (za ove koji slabije kontaju od prosecnog,ako ih ima naravno;))
da vecina nevladinih organizacija i pokreta su zapravo opozicione stranke;)

yay,pa ja nisam vidjela ovu temu.
da i ja kazem poneshto..
neminovno je da svaka mlada osoba u svom zivotu prati neku ideologiju,bila to hippie,punk,skin,rasta,ova i ona...
a hipici..pa oni su jednostavno stvorili novu kontrakulturu,zivjeli onako kako su znali,zeljeli su da zive,a ne da prezivljavaju, voljeli su se,vjerovali u mocj mira,ljubavi,vjerovali su u to da svojom chistotom i ljubavlju mogu promijeniti okrutni svijet...
da li im je uspjelo..to je upitno,ali sigurno su ostavili trag u svijetu.
i iako su bili maltretirani i osudjivani,oni su i dalje voljeli one koji su ih maltretirali i nisu im uzvracjali..
nije ih bilo sramota da se javno vole i da budu seksualno slobodni i nije bilo neobichno vidjeti ih kako jelte,vode ljubav a ne rat na javnom mjestu...
bili su buntovni,shareni i vjerovali su u slobodu...
a raspali su se..pa..valjda su se umorili od svega,valjda nisu imali idola kojeg cje pratiti..dodushe,pravi hipici josh postoje.
a ja sam,nazalost,samo jedan wannabe. :D
ali s pravom.
osjecjam da sam rodjena u pogreshno vrijeme.
pitam se od chega ...:mrgreen:

nodi....slusao sam na nekoj tribini(zvanicno nevladinoj organizaciji) uzivo slicno izlaganje tvojoj...
i bas kad sam poceo da gutam pricu,do mene devojka prokomentarise:
sta ce ova iz eldepeja ovde?

tako da lepo plasirana prica moze lako da se proda...
bas kao sto je i hipi pokret bio "nevladina organizacija"
kao sto bi nasi ljudi rekli:isti pas samo drugi gazda;)

ziv primer je i anti-fa skup u ns...
isto nevladine organizacije na celu za g17plusom i slicnim ljudima u cijem je interesu decentralizacija srbije...
tako da deco,samo se vi pankerisite;)

word8)

htedoh reci (za ove koji slabije kontaju od prosecnog,ako ih ima naravno;))
da vecina nevladinih organizacija i pokreta su zapravo opozicione stranke;)
so what i ako su na anti-fa skupu bili prisutni pojedinci iz politike...mislim ne vidim sta je tu lose...da se boris protiv presmesnih nonacista u srbiji ...opozcionih...hmmm...kao npr....mislim da li su protiv radikala ds ili dss ...jer se ne zna gde ko vise vlada ?

nije poenta bila u mojim stavovima(i slucajno sam bas naveo antifa skup)

nego je poenta da nije sve kao sto kazu a tv;);)

stvarno nevezano za moje stavove..o tome necu na forumu...inace sam pisao 5 strana.
eto malo ozbiljnosti da pokazem:???:

to je istina...mislim ta pricha o hipie pokretu se razvlachi kao zvaka....i svi je isto prichaju..znachi svuda ista pricha...i svi u to veruju...a znam da je to ispiranje mozga...kao oni za mir shareno tralala....fu.ck it

pa to shto su uzivali u zivotu i nisu dozvoljavali da ih smjeste u neki kalup i okuju u pravila ne mozete osuditi.

neverovatno uzivam u zivotu..ili bar sam to chinila..i aj misad reci da to ne bih ogla da uspem bez droge i orgijanja ?sve sto ocu da kazem je to da su se mogli boriti za mir(da su stvarno zeleli) drugim sredstvima...predobro je reci make love not war....pitam se samo koliko su u kvantitetu racunali u make love

Dobro a sta fali opijanju i ludostima?! Ja se ludo provedem kada se probudim na plazi srebrnog jezera (to je nekih 180km udaljeno od mog grada...) a nemam bas jasnu sliku o tome kako sam tu dospeo...ili kada se sutra kajes sto si bio sa nekom devojkom...ili kada sviras negde a nemas pojma ni sta ni kako sviras...
Punk je jedan vrlo zanimljiv zivot, samo ga prihvatite na svoj nacin...

Back