HIMNA, ZASTAVA, GRANICA

Moreplovka....

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.024
Kosovo će proglasiti nezavisnost, i Zapad će to priznati. Kako će se ponašati evropska politika ako iza toga ne stoji odluka, već samo nužnost situacije? Do toga dolazimo ako jednostavno sagledamo snage dveju strana. Ako se prizna nova država, Beograd će razviti svoj remetilački potencijal. Ako se ona ne prizna, na Kosovu će se pobuniti Albanci. To bi bilo gore. Sa albanskim otporom Kosovom se ne može vladati. Dakle, priznavanje je neminovno. Moraju da se uzmu u obzir posledice: međunarodnopravno stanje lebdenja, spor sa Beogradom i Moskvom, masovno bekstvo kosovskih Srba. To je neizbežno i loše. Evropa je imala više od osam godina vremena da pronađe rešenje. Ali, svi su se dosetili jedino stare nacionalne države. (Frankfurter Rundschau)
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.