Hil: U protestima protiv litijuma vidim borbu protiv puta ka Zapadu

Uostalom, kakav "put ka EU" kad je to odavno sarena laza, da je to i njima samima odavno jasno?

Ne možeš da budeš na EU putu a da se nudiš da budeš kolonija i deponija. To je oksimoron.

Režim koji hoće da bude na pravom EU putu je onaj koji krene da ispunjava standarde iz pristupnih poglavlja (ispunili smo samo 2 od 35). Koji reformiše zakone, izgradi nezavisne institucije, slobodne medije, slobodne izbore i slično...

I rusija i usa se slazu da je to sansa za srbiju

Ne slaze se samo opozicija jer nece biti na vlasti

Šansa za šta, da budemo kolonija i deponija? Da se proda zdravlje ljudi zbog 30 miliona godišnje? Samo nacionalni stadion košta 750 miliona, pa ti je valjda jasno o kakvoj se sići radi. Nema zdravog razuma koji bi opravdao takav "dil".

SMRT RIO TINTU! MARS RIO TINTO IZ SRBIJE!
Ovog SNS bota @dulesrbenda velikog zagovornika zapadnhačkog prekopavanja Jadra si zaboravio.
Тихи је мој брат, Србин и патриота, није политички острашћеник ко ти.
Izvinjavam se, tema ipak nije zamišljena kao još jedno mesto za diskusiju o litijumu kao takvom niti o eventualnim razlozima “za” i “protiv” nego je samo poziv na razmatranje lagane ali vidne promene narativa jedne od strana, tj one podržavane od Šolakovih medija, koja sad odjednom tvrdi da nije baš apsolutno protiv eksploatacije litijuma kao takve, nego zahteva da se to radi tek kad oni budu došli na vlast - i to upravo oni koji sa jedne strane preko svog eksponenta Ćute pred narodom viču “nećete kopati”, a sa druge strane da će oni ipak kopati, ali eto uz poštovanje svih ekoloških normi.

Litijum samo kao još jedno od sredstava u najogoljenijoj i najbezočnojoj borbi za vlast. Već o Vučiću i kolonijalnoj firmi koja se odaziva na ‘Rio Tinto’ i da se ne govori.

Jesi ti to protiv hila i kako rece puta ka zapadu i eu?

Ja sam za evropski put kojem je cilj ČLANSTVO u EU i NATO. Upravo tamo gde su i sve razvijene moderne uređene države i gde su svi Srbi u svetu.

A to što nam naš predsednik namešta omču oko vrata, to je problem do nas samih. I zapad i istok sa oduševeljenjem prihvataju činjenicu da neko svojevoljno hoće da bude kolonija i deponija. Njihovo oduševljenje i navijanje za tako nešto je vrlo razumljivo. Problem je do nas, uvek bio i ostao.

Izvinjavam se, tema ipak nije zamišljena kao još jedno mesto za diskusiju o litijumu kao takvom niti o eventualnim razlozima “za” i “protiv” nego je samo poziv na razmatranje lagane ali vidne promene narativa jedne od strana, tj one podržavane od Šolakovih medija, koja sad odjednom tvrdi da nije baš apsolutno protiv eksploatacije litijuma kao takve, nego zahteva da se to radi tek kad oni budu došli na vlast - i to upravo oni koji sa jedne strane preko svog eksponenta Ćute pred narodom viču “nećete kopati”, a sa druge strane da će oni ipak kopati, ali eto uz poštovanje svih ekoloških normi.

Litijum samo kao još jedno od sredstava u najogoljenijoj i najbezočnojoj borbi za vlast. Već o Vučiću i kolonijalnoj firmi koja se odaziva na ‘Rio Tinto’ i da se ne govori.
Ђилас би први копао, само да је власт. Али пошто није власт, он подбуњује ове наивчине да руше власт и државу, да доведу њега да би он копао. То је цела поента иза свих ових ,, протеста".

Jesi ti to protiv hila i kako rece puta ka zapadu i eu?
To je u ovoj situaciji jedino zanimljivo, tj kako oni koji politički žive od evropskih narativa nameravaju da ispune svoja obećanja i pretnje oko litijuma i istovremeno zadovolje očekivanja Zapada - šta će biti ako ovako nastave sa takvim jeresima kao što su javne kritike na račun zapadnih ambasada?! Ko će hteti njih svojeglave za partnere?

A sami nam uši probijaju vičući o srpskim svađama sa svetom. :mrgreen:

Nije tačno, opozicija nije rekla da je za kopanje nego da može da se razmatra kopanje ako postoji način da se to radi ekološki prihvatljivo.

Ti pričaš o nekim stvarima a nisi se udubio da ih razumeš. Nije problem u kopanju, već u nezdravom kopanju. Zašto bi neko imao protiv kopanja koje ne ugrožava životnu sredinu? To nema logike. Problem je u kopanju kako je to osmislio naš predsednik, gde se neće poštovati ekološki standardi i gde je ekonomska korist vrlo upitna. 30 miliona evra godišnje je smešno mala cifra da bi se uopšte razmišljalo o toliko potencijalno štetnom projektu.

Ja sam za evropski put kojem je cilj ČLANSTVO u EU i NATO. Upravo tamo gde su i sve razvijene moderne uređene države i gde su svi Srbi u svetu.

A to što nam naš predsednik namešta omču oko vrata, to je problem do nas samih. I zapad i istok sa oduševeljenjem prihvataju činjenicu da neko svojevoljno hoće da bude kolonija i deponija. Njihovo oduševljenje i navijanje za tako nešto je vrlo razumljivo. Problem je do nas, uvek bio i ostao.
Pa oni koji se jedini pitaju™️ o tvojoj kooperativnosti ti sami kažu da si u stvari BRE!

Nije tačno, opozicija nije rekla da je za kopanje nego da može da se razmatra kopanje ako postoji način da se to radi ekološki prihvatljivo.

Ti pričaš o nekim stvarima a nisi se udubio da ih razumeš. Nije problem u kopanju, već u nezdravom kopanju. Zašto bi neko imao protiv kopanja koje ne ugrožava životnu sredinu? To nema logike. Problem je u kopanju kako je to osmislio naš predsednik, gde se neće poštovati ekološki standardi i gde je ekonomska korist vrlo upitna. 30 miliona evra godišnje je smešno mala cifra da bi se uopšte razmišljalo o toliko potencijalno štetnom projektu.
Ne mlati

Проблем је у власти. Што каже капетан, не млати празну сламу!

И сам Лутовац је то једном признао, да не смета њима копање литијума, већ што је Вучић на власти.
И сад намерно плаше народ, организују протесте, све да би срушили Вучића.

А онда, ако би недај Боже, дошли на власт, лично би узели лопате да копају.

Pa oni koji se jedini pitaju™️ o tvojoj kooperativnosti ti sami kažu da si u stvari BRE!

Slobodno čitaj napisano, lepo je rečeno da se zapad (a ni istok) neće buniti da budemo kolonija i deponija. Samo to ne znači da tako i treba da uradimo.

Po meni lično je potpuno sumanuto da neka država svojom voljom želi da ide tim putem. To je pre svega jedna velika bruka za srpstvo i narod koji sebe smatra slobodarskim.

SMRT RIO TINTU! MARS RIO TINTO IZ SRBIJE!
Za razliku od tebe @Тихи ne podržava prekopavanje Jadra od strane zapadnjačke globalističke kompanije Rio Tinto.
Uskoro sledi...
Sto ste blizi jadru to bolje po vas imuni sistem a dokazano je da ce vam i libido rasti....

Ђилас би први копао, само да је власт. Али пошто није власт, он подбуњује ове наивчине да руше власт и државу, да доведу њега да би он копао. То је цела поента иза свих ових ,, протеста".
Suština cele stvari je sledeća: Svi smo (hteli ne hteli) do sada bar 100 puta čuli šta su N1, Nova S i kompletna Šolakova interesna grupa do sada govorili o litijumu, a sad neki tvrde i da “Nećete kopati” u stvari znači “da može da se razmatra kopanje ako postoji način da se to radi ekološki prihvatljivo.

Ostalo će se već videti…

Poslednja izmena:
Slobodno čitaj napisano, lepo je rečeno da se zapad (a ni istok) neće buniti da budemo kolonija i deponija. Samo to ne znači da tako i treba da uradimo.

Po meni lično je potpuno sumanuto da neka država svojom voljom želi da ide tim putem. To je pre svega jedna velika bruka za srpstvo i narod koji sebe smatra slobodarskim.
OK, onda bar lepo reci da bi ti u stvari hteo još koje prevremene izbore, ali strogo pod uslovom da se unapred obezbedi pobeda onih koje ti podržavaš.

Dok mu je vas Vučić nema o čemu da brine.

И сам Лутовац је то једном признао, да не смета њима копање литијума, већ што је Вучић на власти.

Znam ja odlično šta kaže opozicija i nigde nije rečeno da žele da kopaju. Nego vi naprednjaci volite da spinujete sve što se kaže. Meni je više zanimljivo da isti spin koristite i u medijima i ovde, kao da radite po nekakvoj agendi. Čudi me da su počeli i po forumima da vas šalju da spinujete. Pa ovde ljudi znaju šta je ko od opozicije rekao.

Suština cele stvari je sledeća: Svi smo (hteli ne hteli) do sada bar 100 puta čuli šta su N1, Nova S i kompletna Šolakova interesna grupa do sada govorili o litijumu, a sad neki tvrde i da “nećete kopati” u stvari znači “da može da se razmatra kopanje ako postoji način da se to radi ekološki prihvatljivo.”

Ostalo će se već videti…

A šta ti imaš protiv toga da se kopa ako može ekološki prihvatljivo? Gadljiv si na novac? ;)

Проблем је у власти. Што каже капетан, не млати празну сламу!

Uopšte ne podržavam Vučića, ni najmanje, međutim fakat je da je sada postalo potpuno jasno da je cela storija oko litijuma i “suprotstavljanja eksploataciji litijuma” unapred zamišljena isključivo kao metod da se održavaju tenzije ne bi li se nekako na brzinu došlo na vlast.

Znam ja odlično šta kaže opozicija i nigde nije rečeno da žele da kopaju. Nego vi naprednjaci volite da spinujete sve što se kaže. Meni je više zanimljivo da isti spin koristite i u medijima i ovde, kao da radite po nekakvoj agendi. Čudi me da su počeli i po forumima da vas šalju da spinujete. Pa ovde ljudi znaju šta je ko od opozicije rekao.
O kakvoj poziciji i opoziciji je reč?! U pitanju su dve interesne grupe koje se otimaju oko vlasti.

Jednostavno, ono “Nećete kopati!” u stvari znači “Kopaće se, ali da prvo mi dođemo na vlast”?

Kad sledeći put budu izbori proveri da nisu opet tu negde kod tebe i Nataša Kandić i izvesna “priznanja” “susedne države” i ostalo…

Back