Hil: Srbija se već opredelila za Zapad, veza sa Rusijom slabi iz dana u dan

Где су Македонија и Косово?

Македонија и Косово нису припали Србији након Берлинског конгреса, већ након Балканских ратова.ž

То што Македонија није Србија, и то што је Косово окупирано, то није зато што нас запад мрзи, па зато није дозволио санстефанску бугарску, како тврдиш.

Јок, него нису Србија зато што је Русија 1990. кренула да остварује свој "зли Санстефански план због којег треба да се извињава"?
 
Јок, него нису Србија зато што је Русија 1990. кренула да остварује свој "зли Санстефански план због којег треба да се извињава"?

Толико си, благо речено "чудних" ствари написао, да не знам одакле да кренем са објашњавањем.

Морам од споредних ствари да почнем, а до главних, не знам да ли ћу имати толико живаца да пишем.

Да, нашалио сам се са иизвињењем које тражим од Руса због Санстефанске бугарске, ипак, то је била шала због константног инсистирања русјака са крсте да им се запад извини за 100 геноцида над црњцима у Србији, Африци, Бијафри и осталим несврстанима. Тај пост се у ствари односио на причу о томе да свака сила гледа своје интеерсе, а не интересе или неинтересе Србије, па је Русији било у интересу да створи Санстефанску велику Бугарску, а захваљујући Берлинском конгресу и западним силама, којима таква Бугарска није одговарала, а посебно Србији није одговарала, због својих интереса су спречили настанак те огромне државе на Балкану, која, да је створена, ко зна како би Балкан данас изгледао. А све у контексту да нико не мрзи ни Србе ни Бугаре од великих сила, већ да они имају своје интересе, своју политику, а ми смо само монета, а колико ћемо ми као монета вредети, зависи, великим делом, и од нас самих. НПр. ми Срби смо били вредна монета након Српско-Турских ратова, након Балканских ратова, након 1. светског, али након ратова деведесетих смо прилично бедна монета, као и данас, а та наша вредност, тј. невредност, је добрим делом и наша кривица, односно наша заслуга, али велики народи и велике силе не мрзе Србију, јер их боли њихова велика патка за Србију, и Русе и Амере и остале велике нације, а све у контексту твоје приче да је Америма стало да униште Србе, који су тотално небитни у светским оквирима и обични пиони у великој шаховској табли, те, као и сваки пион, могу да буду жртвовани зарад интереса краљице или краља, без да ико пусти сузу за једним пионом.

Тема за ко зна колико дуг пост, али, ето, пробах, баш укратко.
 
pa ništa..kakve veze ima gde si?? ne razumem.. pa najveće patriote su uvek bili ovi u dijaspori.. i u Republici Srpskoj.. ok..slažem se..malo apurdno zvuči kada ovi u USA traže od Putina da im pošalje nuklearku ;)
Ти си распопе луд и треба на лечење под хитно да те воде...

А кад се излечиш да те разпопе и ударе 25 батина по леђима ко за време цара Душана пијанцима, јавно на тргу...
 
Ти си распопе луд и треба на лечење под хитно да те воде...

А кад се излечиш да те разпопе и ударе 25 батина по леђима ко за време цара Душана пијанцима, јавно на тргу...
ne prdi života ti
 
а та наша вредност, тј. невредност, је добрим делом и наша кривица, односно наша заслуга,

:ok:

Зато ће лепо наша модерна генерација да СЛОГОМ И НЕСВАЂАЊЕМ СА ИДИЈОТИМА И БУКАЧИМА да курталише комунизам и црвене квазинацоше (задверенике) из Србије идеолошки, да се поново зацари србизам у дипломатији и политици...

Да случајно не направимо исту грешку ко генерације из 41ве, да за туђ интерес отварамо ратни фронт, који је затворила погана Совјетија која и дан данас живи у главама аутиста и манијака
 
Да, нашалио сам се са иизвињењем које тражим од Руса због Санстефанске бугарске, ипак, то је била шала због константног инсистирања русјака са крсте да им се запад извини
А шта је проблем са извињењем? Ти би да Србија има пријатељске односе са западом, а они не желе да их имају са Србијом, нити желе да промене геноцидну политику према Србији, ниит чак да се праве да су променили тиме што би се макар лажно извинили за јавност?

Тај пост се у ствари односио на причу о томе да свака сила гледа своје интеерсе, а не интересе или неинтересе Србије,
Релативизација. Наравно да се зна ко овде гледа и уважава интересе Србије, за разлику од оних који гледају да сатру Србе на сваком кораку.

па је Русији било у интересу да створи Санстефанску велику Бугарску,
Само што није масовно убијала Србе да би то урадила, за разлику од ових са запада који чак и кад не ураде ништа, успут побију бар неке Србе.

а захваљујући Берлинском конгресу и западним силама, којима таква Бугарска није одговарала,
Ма да, посебно је њима сметала велика Бугарска. Па Бугарска је била на њиховој страни у оба рата.

а посебно Србији није одговарала, због својих интереса су спречили настанак те огромне државе на Балкану, која, да је створена, ко зна како би Балкан данас изгледао.
Као да су они икада гледали интересе Србије. Никад ништа у историји нису урадили а да није било на штету Србије. Само зато што су они били против Санстерфанског мира знамо да је он вероватно био бољи по Србију.

А све у контексту да нико не мрзи ни Србе ни Бугаре од великих сила, већ да они имају своје интересе, своју политику, а ми смо само монета, а колико ћемо ми као монета вредети, зависи, великим делом, и од нас самих. НПр. ми Срби смо били вредна монета након Српско-Турских ратова, након Балканских ратова, након 1. светског, али након ратова деведесетих смо прилично бедна монета, као и данас, а та наша вредност, тј. невредност, је добрим делом и наша кривица, односно наша заслуга, али велики народи и велике силе не мрзе Србију, јер их боли њихова велика патка за Србију, и Русе и Амере и остале велике нације, а све у контексту твоје приче да је Америма стало да униште Србе, који су тотално небитни у светским оквирима и обични пиони у великој шаховској табли, те, као и сваки пион, могу да буду жртвовани зарад интереса краљице или краља, без да ико пусти сузу за једним пионом.

Тема за ко зна колико дуг пост, али, ето, пробах, баш укратко.

И наравно да мрзе Србе. Не би их стотинама година тако мучки и злотворски убијали на милионе да нема мржње.
 

Hil: Srbija se već opredelila za Zapad, veza sa Rusijom slabi iz dana u dan


1675272123-Kristofer-Hil-750x422.jpg


Važno je što je srpska strana konstruktivno pristupila evropskom planu sporazuma sa Kosovom, u konačnici to će uticati na brzinu kojom se Srbija približava Zapadu, izjavio je ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

Srbija se već odlučila da se okrene Zapadu i mislim da je mnogim Srbima frustrirajuće što proces traje toliko dugo, rekao je Hil u emsiji Iza vesti.

„Nadam se da će rezultat svega ovoga biti mnogo bolji, brži tempo (evrointegracija)“, rekao je američki ambasador.

Na pitanje zašto je evropski predlog tajan, rekao je da to ne bi nazvao tajnom, nego nečim što potpada u tradicionane diplomatske kanale.

„Ako nastojite da se diplomatijom bavite kroz medije, pojaviće se mnogo nesporazuma“, rekao je on i kazao da zato smatram da o takvim stvarima treba razgovarati isključivo za stolom.


Upitan da li bi Aleksandar Vučić „prešao liniju“ ako bi otkrio sadržaj predloga na predstojećoj skupštinskoj sednici, odgovorio je da je to „hipotetičko pitanje“, ali da je velika rasprava u parlamentu potrebna.

„Da zaključim, smatram prikladnim da se o tom planu diskutuje u skupštini, ali ostavljam drugima da odluče šta treba da bude otkriveno, a šta ne“, rekao je ambasador.

On je kazao i da se Srbija „drži svoje politike prema sankcijama Rusiji duže nego što je ruska vojska držala Herson“.

„Pitanje veze Srbije sa Rusijom – možete videti da slabi iz dana u dan. Vidi se da raste interesovanje za saradnju sa EU i više zainteresovanosti za saradnju sa nama“, kazao je Hil.

Ponovio je stav vlade SAD da Srbija treba da se pridruži sankcijama Rusiji, ali je dodao da nije tačno ni da Srbija nije uradila ništa, jer je osudila rusku agresiju na Ukrajinu.

Na pitanje da li je pozicija Beograda u pregovorima sa Prištinom slabija jer nije uvela sankcije Rusiji, rekao je da smatra da su to odvojena pitanja.

Upitan ko više sarađuje, kosovski premijer Aljbin Kurti ili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador se nasmejao.

„Kad bih mislio da bi odgovaranje na to pitanje pomoglo procesu pregovora, odgovorio bih, ali ostaviću to vašoj mašti“, kazao je on.

Istakao je i da je glavno pitanje koje se tiče ispunjavanja Briselskog sporazuma – osnivanje Zajednice srpskih opština.

„Mislim da postoji hitna potreba da se svi slože oko toga i razumeju da jednom kad nešto prihvatite morate i da ispunite“, rekao je Hil.

On nije hteo da komentariše dokumente koji su „procureli“ u medije, ali je istakao da je pozicija međunarodnih pregovarača „veoma dobro prenesena i u Beogradu i u Prištini“.

Upitan da li može da potvrdi saznanja N1 da SAD nemaju razumevanje za imenovanje Aleksandra Vulina na čelo BIA i da će zbog toga zamrznuti saradnju sa tom agencijom, rekao je da neće govoriti javno o bezbednosnim pitanjima i privatnim diplomatskim kontaktima.

„Postoji nekoliko stvari koje SAD shvataju veoma, veoma ozbiljno, a jedna od njih je obaveštajna saradnja. Ali zaustaviću se ovde i ostalo prepustiti vašoj mašti“, rekao je Hil. https://n1info.rs/vesti/kristofer-hil-intervju-dijalog-beograd-pristina-rusija-sankcije-iza-vesti/




Ovo su uistinu blagovjesti. Srbija će nastaviti prema Europi hoditi. Kremljofili će samo moći tuliti i histerizirati.
Hil izgleda opet citao zapadne medije
 
И наравно да мрзе Србе. Не би их стотинама година тако мучки и злотворски убијали на милионе да нема мржње.

Ко Србе мучки и злотворски убија на милионе стотинама година!?

Као што рекох, све ти се помешало у глави.
 
Polako.

Smirimo nerve.

Prvo, Hill nije u pravu. Nije bas da Amerika nema pristalice u Srbiji, ali ima ih i Rusija i Rusija ih ima vise. To sve ankete prikazuju.

Ali ankenta ne govori sta znaci podrzavati Rusiju.

90% sveta koji podrzava Rusiju cini to iz zelje da napakosti Americi, a ne nedajboze sto bi hteli da zive pod Putinom. A to Hill treba da se zapita zasto su Amerikanci od najpopularnije nacije sveta prosli put do najomrazenije nacije.
 
Да случајно не направимо исту грешку ко генерације из 41ве, да за туђ интерес отварамо ратни фронт, који је затворила погана Совјетија која и дан данас живи у главама аутиста и манијака

Мислиш да те нисмо провалили да се кријеш иза те лажне православне маске и да пројектујеш неки совјетизам да би имао платформу да шириш антирспку и неонацистичку политику?
 
Ej drustvo,

mene interesuje da li mnogobrojni rusofili koji su ovde prisutni znaju sta je ruski plan za Balkan. Tacno je da nas Rusija podrzava oko Kosova, ali nije bas da to nismo platili NIS-om i nije bas da je Rusija spremna da ratuje za nas. Imaju oni sad vecih problema.

Evo npr Amerika podrzava Ukrajinu. Ali kako? Tri meseca vecaju da im posalju tri tenka. Verovatno su i Ukrajinci racunali, haha, samo da krenemo an Donbas cela Amerika i zapad ce marsirati sa nama na Moskvu, kad ono medjutim prc.

Mi ne treba da se zeznemo ko Ukrajina pa da pomislimo ako krenemo na Kosovo da evo Rusa samo sto nisu stigli da ratuju sa Amerikancima zbog Kosova.

Budimo ozbiljni. Situacija je napeta, najbolje da se pravimo mrtvi.
 
Свакако, да им је Русија тада изашла на Босфор, неонацисти би добили нервни слом од ког се до данас не би опоравили.
А то значи и пар милиона преживелих Срба.

Па где су сад територије које су Србима наводно тада "дали западњаци јер их воле"?
Где су Македонија и КиМ? Шта раде са Санџаком?
Aleksandru II su geopolitika i strategija bile tako jake strane da je prodao i Aljasku, a već par godina posle pokušaja sa San Strfanom je pred Aleksandrom III bilo krajnje opasno i samo pominjanje Bugarske i Bugara.
 

Back
Top