Hil: SAD tu da pomognu Srbiji da postane nezavisna od Ruske Federacije

Koještarije. Između Srba i kosovskih Albanaca vlada mržnja i povratak na vreme pre Slobodana Miloševića i ustavnih promena 1990. godine nije moguće. Srbija i Kosovo mogu jedino koegzistirati kao nezavisne države u Otvorenom Balkanu odnosno jednog dana u EU. Jedino tako.
Male bebe koje su se rodile u vreme kada je srpska vojska i policija bila oterana sa Kosova, danas su ljudi i žene od 23 godine. Čitava jedna generacija Albanaca ne pamti život u Republici Srbiji. Moraš biti totalno lud pa stvarno verovati da će oni tek tako pristati da im Beograd bude glavni grad. A na silu se ne može ništa ostvariti. Pokušao je i Ranković, i Milošević, i, što je bilo? Jedino se ustavnim promenama sedamdesetih i davanjem suštinske autonomije postiglo da Albanci u većini prihvate živeti u Republici Srbiji. A to je Milošević upropastio ukidanjem suštinske autonomije Kosovu, i naročito policijskom represijom nad Albancima krajem osamdesetih i celih devedesetih. Generacije Albanaca pamte zločine Miloševićevih snaga bezbednosti. Uostalo, i u Rezoluciji Saveta bezbednosti 1244 kaže se jasno da ne može biti povratka na staro.
Zato je ponuđeno rešenje da Srbija ne prizna formalno Kosovo, ali da Kosovo pusti u UN u zamenu za članstvo Srbije u EU, u ovom času jedini častan izlaz za Srbiju.
Ne, to na trenutno ne nude, nude nam da Kosovo pustimo u UN u zamjenu za za obećanje da ćemo biti primljeni u EU! Obzirom na to što znamo sa kakvim perfidnim hohštaplerima imamo posla ušli bi u tu pedersku organizaciju na kukovo ljeto ili kad na vrbi rodi grožđe ili...Tako da ako se neko usudi (brav ili ovca) da potpiše takvo nešto može prvim stočnim avionom da se seli na Mauricijus,ako uspije prije pobjeći ,da ga ne utepaju
 
Ambasador Sjedinjenih Država Kristofer Hil izjavio je danas da je Srbiji potrebna diverzifikacija i da se odmakne od Rusije po pitanju nabavke energenata.

"Srbiji je potrebno da diverzifikuje svoj energetski sistem. Trenutno se radi mnogo toga da se pomogne Srbiji da prestane da bude zavisna od ruskih energenata“, kazao je Hil novinarima na Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

Pogledajte prilog 1237631

https://www.b92.net/biz/vesti/srbij...postane-nezavisna-od-ruske-federacije-2226188

Prijatelj u potrebi je istinski prijatelj!
Euroatlantik objavljuje svoju ruku pomoći baš kada nam je alijansa Vučić-Putin isključila grejanje.
OOOO Ameriko volimo te mi!
A što te Prijatelj ne vodi kod sebe kući?
 

Back
Top