Hijerarhija u Pravoslavlju

Askari

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.604
Posto svi znamo da se popovi zene i zasnivaju porodicu, kakav je hijerarhijski odnos obicnog popa u crkvi u odnosu na monahe? Monasi su askete a da li su obicni popovi, bogosluzitelji neke odrijedjene crkve, askete i isti u rangu sa monasima koji zive u manastirima?

Nemoj da vređaš. Ne kaže se popovi, nego sveštena lica : P
Nemoj da vredjas Isusa Hristra degradirajuci Njegovu zrtvu,On je bio zadnja "krvna zrtva" koja je prinesena u tom ceremonijalnom zakonu a nakon Njegove smrtu na krstu - prestao je vaziti ceremonijalni zakon o prinosenju krvnih zrtava stoga je prestala svestenicka sluzba.
Danas, u vreme NZ-ta,ne postoji svestenstvo u realnom smislu nego smo svi mi svestenici u simbolickom smislu i to reda Melhisedekova...
...napominjem jos jednom - svi smo mi svestenici a ne samo neki od nas !!!
Sveštenici imaju maksimalni čin proto jerej. Samo monasi mogu da napreduju u episkope, vladike i Patrijarha.
Dake svestenstvo danas u 21 veku vise ne postoji a svako ko cak i pokusava da ovo ospori taj negira zrtvu Isusa Hrista i osim Njega,sto je najbitnije - vredja i samo hriscanstvo ( mislim na ono izvorno).
Dakle covek je tacno rekao "popovi"jer oni to jesu ali definitivno nisu svestenici ( po nikakvom osnovu) !!!

Nemoj da vredjas Isusa Hristra degradirajuci Njegovu zrtvu,On je bio zadnja "krvna zrtva" koja je prinesena u tom ceremonijalnom zakonu a nakon Njegove smrtu na krstu - prestao je vaziti ceremonijalni zakon o prinosenju krvnih zrtava stoga je prestala svestenicka sluzba.
Danas, u vreme NZ-ta,ne postoji svestenstvo u realnom smislu nego smo svi mi svestenici u simbolickom smislu i to reda Melhisedekova...
...napominjem jos jednom - svi smo mi svesteni9ci a ne samo neki od nas !!!

Dake svestenstvo danas u 21 veku vise ne postoji a svako ko cak i pokusava da ovo ospori taj negira zrtvu Isusa Hrista i osim Njega,sto je najbitnije - vredja i samo hriscanstvo ( mislim na ono izvorno).
Čuj, našli ste nakon 1900 godina to da zaključite : P
No skrećeš sa teme, nije uopšte to bilo pitanje : P

...napominjem jos jednom - svi smo mi svestenici a ne samo neki od nas !!!

Dakle covek je tacno rekao "popovi"jer oni to jesu ali definitivno nisu svestenici ( po nikakvom osnovu) !!!
Ti bi zrtvovao kokoše danas bogu na balkonu stana da nije toga bilo?
Ne bi znao da to je debilana ocito.

Ti bi zrtvovao kokoše danas bogu na balkonu stana da nije toga bilo?
Ne bi znao da to je debilana ocito.
Ne samo ja nego bukvalno svaki vernik bi prinosio zrtve u skladu sa Bozjim zakonom ( sto ce reci ne na balkonima nego tamo gde bi trebalo i ne kokosi) sve dok Isus ne bude dosao i kao Bozje Jagnje bi sebe prineo na zrtvu za otkup palog covecanstva...e sad posto se to vec odavna desxilo,danas se vise ne prenose krvne zrtve jer je Isus ispunio taj ceremonijalni zakon o prinosenju krvnih zrtava ( i sve druge zakone koje su direktno ili indirektno bile u funkciji tog zakona).

Ne samo ja nego bukvalno svaki vernik bi prinosio zrtve u skladu sa Bozjim zakonom ( sto ce reci ne na balkonima nego tamo gde bi trebalo i ne kokosi) sve dok Isus ne bude dosao i kao Bozje Jagnje bi sebe prineo na zrtvu za otkup palog covecanstva...e sad posto se to vec odavna desxilo,danas se vise ne prenose krvne zrtve jer je Isus ispunio taj ceremonijalni zakon o prinosenju krvnih zrtava ( i sve druge zakone koje su direktno ili indirektno bile u funkciji tog zakona).
Što onda tvoj meniđer, uzima tebi 10% bruto mesečno, kad je sveštenstvo ukinuto?

I po čemu bi se taj vernik razlikovao od satanista?

Bogom stvoreno uništši i prineseš Bogu? To smisla nikakvog nema.
Šta će Bogu mrtvo nešto što je učinio živim?
Prinošenje krvne žrtve je čin protiv Boga i Bogom stvorenog.

I po čemu bi se taj vernik razlikovao od satanista?
Uuuuups,veoma teske reci,pa nije valjda da si danas ono,na levu nogu...
...naravno,cudi ovo tvoje pitanje jer sam smatrao da bar toliko imas neka ( bar elementarna) znanja is Svetog Pisma...
Bogom stvoreno uništši i prineseš Bogu?
Tako je,i to si sve radio u vreme SZ-ta upravo trako kako je sam Bog to uredio i naredio.
To smisla nikakvog nema.
E sad,neko ce slicno reci i u vezi stvaranja zmije,neko se ne svidjaju majmuni ( krivo im zbog konkurencije) i t.d. ali je sve to deo Bozjeg velikog plana za spasenje gresnog coveka omogucivsi mu na taj nacin "drugu sansu".
Šta će Bogu mrtvo nešto što je učinio živim?
To je bio dokaz da su ljudi shvatili Bozji plan po kome ce neko potpuno nevin,dakle bez ikakve krivice,postradati i dati svoj zivot za spas citavog covecanstva. Naime,kada je prinosio krvne zrtve,gresnik koji je nesto zgresio Bogu trebao je staviti svoju ruku na glavu zivinceta i dok ju je drzaqo,sestenik je trebao zaklati to nevino zivince. U tom trenutku,gresnik je trebao gledati tu nemilu scenu,ti samrtni krici,to prstanje krvi stvorenja koje je sve to trpelo jer je on bio taj za cije se spasenje prinosilo to nevino zivince ( dakle umiralo je konkretno zbog njega i za njega ) i sve je to trebalo ujedno stvoriti odbojnost prema grehu u tolikoj meri da ne bi tom coveku palo ( bar ne tako lako) opet na pamet da sagresi...
Prinošenje krvne žrtve je čin protiv Boga i Bogom stvorenog.
Zapravo prema Svetom Pismu je to centralna tema Bozjeg plana za spasenje gresnika u kome na samom piedestalu stoji Bozje Jagnje koje je "samo sebe prinela na zrtvu" - a to je Isus Hristos !!!

Uuuuups,veoma teske reci,pa nije valjda da si danas ono,na levu nogu...
...naravno,cudi ovo tvoje pitanje jer sam smatrao da bar toliko imas neka ( bar elementarna) znanja is Svetog Pisma...

Tako je,i to si sve radio u vreme SZ-ta upravo trako kako je sam Bog to uredio i naredio.

E sad,neko ce slicno reci i u vezi stvaranja zmije,neko se ne svidjaju majmuni ( krivo im zbog konkurencije) i t.d. ali je sve to deo Bozjeg velikog plana za spasenje gresnog coveka omogucivsi mu na taj nacin "drugu sansu".

To je bio dokaz da su ljudi shvatili Bozji plan po kome ce neko potpuno nevin,dakle bez ikakve krivice,postradati i dati svoj zivot za spas citavog covecanstva. Naime,kada je prinosio krvne zrtve,gresnik koji je nesto zgresio Bogu trebao je staviti svoju ruku na glavu zivinceta i dok ju je drzaqo,sestenik je trebao zaklati to nevino zivince. U tom trenutku,gresnik je trebao gledati tu nemilu scenu,ti samrtni krici,to prstanje krvi stvorenja koje je sve to trpelo jer je on bio taj za cije se spasenje prinosilo to nevino zivince ( dakle umiralo je konkretno zbog njega i za njega ) i sve je to trebalo ujedno stvoriti odbojnost prema grehu u tolikoj meri da ne bi tom coveku palo ( bar ne tako lako) opet na pamet da sagresi...

Zapravo prema Svetom Pismu je to centralna tema Bozjeg plana za spasenje gresnika u kome na samom piedestalu stoji Bozje Jagnje koje je "samo sebe prinela na zrtvu" - a to je Isus Hristos !!!
Nisam na levu nogu i baš se trudim da biram reči, ali lakih reči za
ovako nešto jednostavno nema.

Takav ritual je protiv Boga i njime stvorenog. Bog je ljubav. A u prštanju
krvi i krika ljubavi nema.
Prinošenje na žrtvu bogočoveka, kome i zašto. O tome bolje da ćutim
da ne bih samu sebe morala da banujem.

Katastrofa.. Nije mi jasno kako su takve religije legalne uopšte..

Ma njih su zatucali plaćeni meniđeri jer im u interesu. Pa posle svašta nešto može da se čuje od njih. Recimo, da zlo vlada svetom a i da je krst paganski simbol jer ga sotona nešto ne miriše itd. Da se prestubiš, ništa više...

A jel ima ljubavi u smrti uopste ?
...ljudsko bice nije bilo stvoreno za smrt nego mu se ona desila nakon pogrersnog izbora.
Jedna bleda uporedba - kao sto roditelj ne moze prihvatiti zagubu svog deteta tako i Stvoritelj u odnosu na stvoorenja kojeg je izgubio stroga mu dao novu sansu za vecni zivot...i da,to uopste nije bio lak nit jednostavan proces ali je ocito bio jedino resenje za koje je citavi kosmos mogao posvedociti da je Bog pre svega pravedan i milostiv,pun ljubavi ili narodski receno - i da je uradio nesto sto mi danas nazivamo "i jare i pare"u odnosu na ljudsku buducnost !!!

Ma njih su zatucali plaćeni meniđeri jer im u interesu. Pa posle svašta nešto može da se čuje od njih. Recimo, da zlo vlada svetom a i da je krst paganski simbol jer ga sotona nešto ne miriše itd. Da se prestubiš, ništa više...
Ajoj.. nasmeja me, a plače mi se..

Kolika je razlika između spasenja koje je u pobedi smrti i ideje
da je bogočovek prinet na žrtvu pa će time neko biti spašen.
To se ne može ni porediti.

A jel ima ljubavi u smrti uopste ?
...ljudsko bice nije bilo stvoreno za smrt nego mu se ona desila nakon pogrersnog izbora.
Jedna bleda uporedba - kao sto roditelj ne moze prihvatiti zagubu svog deteta tako i Stvoritelj u odnosu na stvoorenja kojeg je izgubio stroga mu dao novu sansu za vecni zivot...i da,to uopste nije bio lak nit jednostavan proces ali je ocito bio jedino resenje za koje je citavi kosmos mogao posvedociti da je Bog pre svega pravedan i milostiv,pun ljubavi ili narodski receno - i da je uradio nesto sto mi danas nazivamo "i jare i pare"u odnosu na ljudsku buducnost !!!
Jel možeš ti da odgovoriš na ono jednostavno pitanje koje si
nazvao teškim rečima.
Dakle, kada bi takva religija gde se prinose krvne žrtve i danas
postojala, po čemu bi se ona razlikovala od satanizma?
Objasni.

A tek oni što Uskrs slave kao komemoraciju. Najradosniji praznik
pretvorili u praznik smrti. Da ne zna čovek da li da im čestita praznik
ili da im izjavi saučešće..

Ma šta se i ja nerviram.. sami sebi rade to što rade..

odo na sunce..

Ma njih su zatucali plaćeni meniđeri jer im u interesu.
Cijem interesu,jel mozes doprecizirati...!?
Pa posle svašta nešto može da se čuje od njih.
Hajde da vidimo sta si od mene cuo a zapelo ti nekako...:
Recimo, da zlo vlada svetom
Hmmm,ja recimo verujem da Bog vlada citavim svemirom ukljucujuci i ovu nasu planetu s tim sto je generalno,sotona taj koji je trenutno "dezuran"i radi punom parom kako bi naskodio ljudskom rodu na sto vise mogucih nacina.
a i da je krst paganski simbol jer ga sotona nešto ne miriše itd.
Ja licno nisam cuo da konkretrno da je krst neki paganski simbol ali znam da je to bio jedan od najsurovijih nacina egzekucija u vreme Rimskog carstva...
...e sad ako ti tvrdis da sam i pored ovog pojasnjenja i dalje nesto pogresno naucio onda je to to,valjda tako mora biti jer mi to pevac broj jedan jasno kaze... :D
Da se prestubiš, ništa više...
...slazem se,nakon ovog sto si izneo ...:D

Poslednja izmena:
Jel možeš ti da odgovoriš na ono jednostavno pitanje koje si
nazvao teškim rečima.
Dakle, kada bi takva religija gde se prinose krvne žrtve i danas
postojala, po čemu bi se ona razlikovala od satanizma?
Objasni.
U sledecem:
To bi se radilo direktno u skladu sa Bozjim instrukcijama i zakonima za prinosenje krvnih zrtava u svakom smislu reci a sve to sa druge strane bi simboliziralo buducu zrtvu Bozjeg Jagnjeta.
Za razliku od ovog,satanizam po difoltu je verska aktivnost koja ima za cilj prikazati neku sluzbu koja je suprotna Bozjim zakonima jer im je za cilj velicati negog drugog umesto Boga pa sve sto oni rade je suprotno Bozjim zakonima.

Ako ti je i ovo nejasno onda vidi ozbiljno sta ces s tom "levom nogom"od jutros... :kafa:

Back