Hey you

ponedjeljak, 13.02.2023. 08:14

Danas je sestriću Radošu dvadeseti rođendan. On je brucoš na elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Juče je imao težak ispit. Nakon njega sjeo je na autobus i jutros je stigao u Trebinje. Sad spava. Kad se naspava doći će kod ujka i bake. Stanujemo u istoj zgradi. Nas dvoje ćemo ga častiti kešom. Osym toga koopeeo sam moo: Pravoslavni molitvenik, knjigu: Sveti Teofilakt Ohridski - Tumačenje Jevanđelja po Luki i Jevanđelja po Jovanu. Knjiga je boli glava za pravoslavne vjernike. Velikog je formata, ima oko 540 strana. Nije filosofiranje, svako je može razumjeti.

Nikad me bolje kladža nije išla kao u posljednjih dvadesetak dana. U plusu sam oko 200€. Što je najgore čini mi se da sam pronašao način igre pomoću kojeg ću redovno biti u plusu. Prije svega zaradio sam na NBA sistemima. Jedan fiks, sistemi 4/6, 5/7,6/8. Prolazio sam i na običnim tiketima. Evo prepisaću dobitni tiket od sinoć:

Napoli - Cremonese 1&3+@1.49
Villarreal - Barcelona 2@1.83
Maritimo - Braga 2@1.7
Siakam (Toronto)više od 24,5 poena@1.7
Bojan Bogdanović više od 22,5 poena@1.85

kvota: 14.58

Čekam da se Radoš naspava, pa da dođe kod nas.

to be continued...

p8102_k_v8_aa.jpg

Poslednja izmena od moderatora:

ambidekster65

Legenda
Moderator
Poruka
62.315
13.02.2023. 10:26 Čekamo Radoša da mu uručimo poklone. Nadam se da će doći u roku sat-dva. Nasnimio sam drugu na stik 15GB mp3 muzike, pa to slušam. U pitanju je domaći i strani pop rock. Ako mi muzika svira preglasno može Radoš da je čuje. Zvučnici od muzičke linije su mi priključeni na kompjuter. Oni su sprat ispod moga. Puštam album "Paket Aranžman". Sa zvučnika svira: Idoli - Maljčiki.

I ranije sam pisao blog nekoliko puta. Od danas opet blogujem.

U Trebinju je danas sunčano. Moja soba gleda na zapad. Sunce uđe u nju tek popodne.

Čitam knjigu: "Marko Popović - Jedini izlaz". Po njoj je snimljen film i serija. Nisam ih gledao. Knjigu sam tek počeo čitati, rano je za utiske. Knjigu sam kupio od Lagune.

Slušam "Paket Aranžman", pa je ton od tv-a na mute. Na tv-u je kanal nova s i njihova emisija "Mentalno razgibavanje." Prebaciću na neki muzički kanal. Opa!!! Našao sam kanal koji ranije nisam imao. MTV hitovi osamdesetih. Gasim Winamp i pojačavam tv. Na tv-u je Elton John i onaj njegov najveći hit.

Jutros sam doručkovao 5 ćevapa. Prestao sam da jedem ćevape sa šporeta. Priznajem samo roštilj. Za nevolju može se pojesti i pljeskavica sa roštilja, ali više preferiram ćevape. Na tv-u je Tina Turner - Simply The Best. Pomalo plešem u stolici. I glavom mrdam lijevo-desno.

Danas je najslabija ponuda na kladži. Vjerovatno ću odigrati jedan tiket na minimalan ulog, čisto da se ima šta pratiti.

Sada je 10:52. Sad ću malo čitati Sveto Pismo. Prvo dvije glave iz Jevanđelja, pa jedna iz Djela Apostolskih i onda odlomak iz Starog zavjeta.

Poslednja izmena od moderatora:

ambidekster65

Legenda
Moderator
Poruka
62.315
13.02.2023. 11:22 Utišao sam ton tv-a, jedva da se čuje muzika. Čitam Jevanđelje po Mateju, glava jedanaesta. Prepisaću odlomak:

I kada završi Isus zapovesti Dvanaestorici učenika svojih, otide odande da uči i propoveda po gradovima njihovim. A Jovan, čuvši u tamnici dela Hristova, posla dvojicu od učenika svojih.
I reče mu:
- Jesi li ti Onaj što će doći, ili drugoga da čekamo?
A Isus odgovarajući reče im:
- Idite i javite Jovanu ovo što čujete i vidite. Slepi progledaju i hromi hode, gubavi se čiste i gluhi čuju, mrtvi ustaju i siromašnima se propoveda jevanđelje. I blago onome koji se ne sablazni o mene.

Sad idem u krevet da čitam Djela Apostolska i Stari zavjet. Na tv-u: Queen - Flash. Sada je 11:38.

ambidekster65

Legenda
Moderator
Poruka
62.315
13.02.2023. 19:25 U subotu sam kupio novi mobilni. Danas mi je Radoš preko блутута prebacio podatke sa starog u novi telefon. Prezadovoljan sam novim telefonom. Ima ikona Spotify. Ušao sam u nju preko telefona. Regovao se preko fb. I prvo sam odabrao neke domaće izvođače: Azra, EKV, Haustor, Đavoli, Parni Valjak, KKN, Darkwood Dub, Van Gogh. On je sam napravio playlist od ovih izvođača. To sam slušao malo glasnije dok mi nije došla sestra. Ona umorna, smeta joj glasna muzika. Kad je otišla opet sam mu ga malo dao. Onda sam se logovao na Spotify preko kompa. I onda se desilo što nisam očekivooo. Pustim mjuzu preko telefona, a svira mi na zvučnicima od linije. Koji užitak! Trenutno uživam uz: Portishead - Glory Box.

Na kladži imam jedan obični za marku i jedan sistem. Obični ima 5 parova i zasad je dobro krenuo, pogodio sam prva dva para.

Radoš bio danas. Uručili smo mu poklone. Onda se zabavio oko mog telefona. Kupio sam mu jutros princes krofnu sa čokoladom. Ostaje 4-5 dana. Nadam se da će opet sutra navratiti.

Čekam Slavka - doktora za kompjutere da mi instalira neke programe.

Poslednja izmena:

ambidekster65

Legenda
Moderator
Poruka
62.315

Svi članovi grupe su fakultetski obrazovani. Oni su Velšani.​

Manic Street Preachers - If You Tolerate This Your Children Will Be Next​

The future teaches you to be alone
The present to be afraid and cold
"So if I can shoot rabbits then I can shoot fascists"
Bullets for your brain today
But we'll forget it all again
Monuments put from pen to paper
Turns me into a gutless wonder
And if you tolerate this then your children will be next
Will be next, will be next, will be next
Gravity keeps my head down
Or is it maybe shame
At being so young and being so vain
Holes in your head today
But I'm a pacifist
I've walked La Ramblas but not with real intent
Will be next, will be next, will be next, yeah will be next
And on the street tonight
An old man plays with newspaper cuttings of his glory days
Will be next, will be next, will be next

Poslednja izmena:

ambidekster65

Legenda
Moderator
Poruka
62.315
utorak 14.02.2023. Sveti Trifun 12:00

Slušam playlist sa Spotify. Engleski brit pop. Trenutno svira: Travis - Sing.

Sad je 12:29. Bio sam prešao na druge sajtove. Sad nastavljam gdje sam stao. Čekam Radoša da nešto uradimo na kompjuteru. Večeras je Liga šampiona. Danas ću igrati par sistema. Trebaću dobro proučiti današnju ponudu.

Još oko pola sata do ručka. Naručio sam maloprije neke knjige od Lagune. U pitanju su:

Uskoro će ručak. То бе цонтинуед.

Nek - Laura non c'è (Official Video)​

Laura non c'è, è andata via
Laura non è più cosa mia
E te che sei qua, e mi chiedi perchè
L'amo se niente più mi dà
Mi manca da spezzare il fiato
Fa male e non lo sa
Che non mi è mai passata

Laura non c'è, capisco che
È stupido cercarla in te
Io sto da schifo credi e non lo vorrei
Stare con te e pensare a lei
Stasera voglio stare acceso
Andiamocene di là
A forza di pensare ho fuso

Ritornello:
Se vuoi ci amiamo adesso, se vuoi
però non è lo stesso tra di noi
da solo non mi basto, stai con me
solo è strano che al suo posto ci sei te, ci sei te.

Laura dov'è, mi manca, sai
magari c'è un altro accanto a lei
giuro non ci ho pensato mai
che succedesse proprio a noi
lei si muove dentro un altro abbraccio
su di un corpo che non è più il mio
e io così non ce la faccio.

Se vuoi ci amiamo adesso, se vuoi
però non è lo stesso tra di noi
da solo non mi basto, stai con me
solo è strano che al suo posto ci sei te, ci sei te.

Forse è difficile così ma non so che cosa fare
Credo che sia logico, per quanto io provi a scappare lei c'è.

Non vorrei che tu fossi un emergenza
ma tra bene e amore c'è
solo Laura e la mia coscienza.
Se vuoi ci amiamo adesso, oh no
però non è lo stesso ora so
c'è ancora il suo riflesso tra me e te
mi dispiace ma non posso Laura c'è.
Se vuoi ci amiamo adesso, oh no
mi casca il mondo addosso ora so
c'è ancora il suo riflesso tra me e te
mi dispiace ma non posso, Laura c'è
Laura c'è.
https://lyricstranslate.com/en/Nek-Laura-non-ce-lyrics.html

Poslednja izmena:

ambidekster65

Legenda
Moderator
Poruka
62.315
26.02.2023. 17:15. Na tv-u (koji ima oko 3.500 kanala) svira trenutno: Pink Floyd - On The Turning Away, live verzija.

Maloprije sam dogovorio: pisaću u fb grupi "Delfi kutak" osvrt za knjigu "Lavovi sa Pete avenije". Sad bih malo čitao pomenutu knyeegoo.

ambidekster65

Legenda
Moderator
Poruka
62.315
Šta čitam:

Tek počeo "Vozom za Samarkind". U roku 15 minuta počinjem čitati: "Lavovi sa pete avenije". Pred spavanje iz tableta čitam Neleta Karajlića. Pisaću uredno utiske o Lavovima dok je budem čitao. Mada, osvrt će biti objavljen u fb grupi Delfi kutak.

Muzička podrška:

Dav̲i̲d B̲o̲wie - Z̲i̲g̲g̲y S̲ta̲rD̲ust Full Album 1972​

Sad ću da vidim kako mi stoji tiket....