Herpes zoster

Pegazz

Zainteresovan član
Poruka
215
Dijagnostikovan mi je Herpes zoster. Zahvatio levu stranu glave, po koži imam plihove i razne crvene tačkice, levo oko ne mogu da otvorim, danonoćni bolovi, noću spavam po 3 sata ... Katastrofa. Dobio sam antibiotike, vitamine, i nekakvu mast koju mažem na koži. .
Jel neko preležao ovo čudo? Kada bi bolovi trebalo da počnu da opadaju?
Čitao sam negde da, ako virus zahvati oko, može vid da se izgubi. Jeli vam poznato da se nekome ovo desilo?

za dve do četiri nedelje bi trebalo da počne oporavak kože
kod starijih osoba posle pedesete može i duže da traje jer se javlja postherpetična neuralgija
kontaktiraj matičnog da ti ubaci i kortikosteroide
, a za lokalno , ako možeš stavi flastere sa lidokainom protiv bolova

Pitaj lekara da li smeš da našpricaš pa onda utrljaš čist (96%) alkohol. Naravno da ćeš samo špricati kožu pazeći da ni kap ne dospe u oko. Kada mi se počnu pojavljivati ranice na usnama, a i to je neka vrsta herpesa, ja samo našpricam i utrljam alkohol i stanje se odmah poboljšava.

Dijagnostikovan mi je Herpes zoster. Zahvatio levu stranu glave, po koži imam plihove i razne crvene tačkice, levo oko ne mogu da otvorim, danonoćni bolovi, noću spavam po 3 sata ... Katastrofa. Dobio sam antibiotike, vitamine, i nekakvu mast koju mažem na koži. .
Čitao sam negde da, ako virus zahvati oko, može vid da se izgubi. Jeli vam poznato da se nekome ovo desilo?
мени није био ни близу ока, али је захватио десну страну тела све до пупка, препону, бутину.

изабрана др препоручила Кречану водицу (праве је у апотеци) за мацкање, појачане дозе Б и Ц витамина.
други доца додао Ацикловир који сам купила на слободно, јер њега преписује инфектолог.
испила неколико кутија.
за болове на свака четири сата Парацетамол 500 а неки пут и јачу дозу.

не бих се зезала са оком.
можда да се залетиш до инфектолога, ако већ ниси био.:think:

срећно!

мени није био ни близу ока, али је захватио десну страну тела све до пупка, препону, бутину.

изабрана др препоручила Кречану водицу (праве је у апотеци) за мацкање, појачане дозе Б и Ц витамина.
други доца додао Ацикловир који сам купила на слободно, јер њега преписује инфектолог.
испила неколико кутија.
за болове на свака четири сата Парацетамол 500 а неки пут и јачу дозу.

не бих се зезала са оком.
можда да се залетиш до инфектолога, ако већ ниси био.:think:

срећно!

Zahvaćen je samo očni kapak. Nazvao sam juče svog lekara, kaže da oko nije zahvaćeno, i da neće biti problema.
Posle koloiko dona od početka uzimanja terapije je počela da se smanjuje bol?

Zahvaćen je samo očni kapak. Nazvao sam juče svog lekara, kaže da oko nije zahvaćeno, i da neće biti problema.
Posle koloiko dona od početka uzimanja terapije je počela da se smanjuje bol?
супер да ће са оком бити ОК.

не знам када ће код тебе бол почети да се смањује.
што га ниси питао шта да пијеш да бол буде подношљива, јер Херпес боли, и без везе је да трпиш.
мени је био на корист Парацетамол на 4 сата, теби можда треба нешто јаче.
болуцкало је и уз тбл., али подношљиво.
Eh sada. Doktor mi je pripisao 5x4 Aciklovir-a, a ja sam prvog dana greškom popio 4x4. Valjda nisam upropastio proces lečenja?
ма ниси. неко ни не добије Ацикловир него само маст, нешто за болове и ћао здраво.

@Manga Hilux је, рекла бих од струке, па види са др за препоручено.
kontaktiraj matičnog da ti ubaci i kortikosteroide
, a za lokalno , ako možeš stavi flastere sa lidokainom protiv bolova

супер да ће са оком бити ОК.

не знам када ће код тебе бол почети да се смањује.
што га ниси питао шта да пијеш да бол буде подношљива, јер Херпес боли, и без везе је да трпиш.
мени је био на корист Парацетамол на 4 сата, теби можда треба нешто јаче.
болуцкало је и уз тбл., али подношљиво.

ма ниси. неко ни не добије Ацикловир него само маст, нешто за болове и ћао здраво.

@Manga Hilux је, рекла бих од струке, па види са др за препоручено.

Pijem i ja Paracetamol na 4 sata a uz svet lekara 2 puta dnevno Paracetamol 500mg i Brufen 600mg, i ništa, ko bombone da sam progutao.

Danas mi je malo lakše nisam pio lekove protiv bolova. Nadam se da počinje da prolazi.
па супер! важно је да око није у опасности.
на болове рачунај, и нема ти друге него да их стишаваш аналгетицима, или да трпиш.

преживећеш...

Ovamo se nanosi tečnost koja podsjeća na tečnu kredu

Nanosi se na kožu gde je osip, tečnost sasušuje osip sto ima smisla jer ako se “vodeni” osip priliko trljanja raznese na zdravu kožu tu se opet stvara osip sa vodenim “bubuljicama”

Antibiotik piti kako je doktor rek’o

>>Nakon varičele, virus ostaje neprimećen u telu (u nervnim ganglijama) doživotno. Reaktivacija virusa, sada u obliku izbijanja herpes zoster, javlja se posebno u starijoj dobi i kod imunodeficijencije. Ali može se pojaviti u bilo kom uzrastu.<<

Stoga u njemackoj postoji vakcina koja se predlaze starijim osobama

Postherpetična neuralgija je obično jak bol u nervima koji se javlja nakon šindre. Bolest posebno pogađa starije pacijente. Odlikuje se stalnim, pekućim, ponekad ubodnim bolom, ponekad sa kratkim, jakim napadima bola. Pored toga, u prethodno pogođenom području često se razvija jaka osetljivost na dodir.

Herpes zoster je svakako za hitan odlazak doktoru i nikako sam doktorirati i privijati neke obloge ili šta već ne

Može se oslijepiti ipak da naglasim moj svekar je patio od toga da mu je oko zahvatilo i nije oslijepio ali je izuzetno dugo lijecio, znam da jedno vrijeme kapi koje je morao non stop koristiti u banja luci nisu bili dostupni i nabavio ih je u Beogradu

Svako dobro

Prošli su najjači bolovi. Sada pomalo iritira. Plihovi i hraste neće još dugo nestati.
еј, па купи у државној апотеци ону кречну водицу (бела течност).
туфером мацкаш са њом, и ако мене питаш боља је од сваке масти.
беже се суше пликови, не остају ожиљци, макар се мени не види где сам имала а било је преко сваке мере.
IMG_20241206_165604.jpg

Back