Heroes of Might and Magic III

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
7e9f93eec2f1ac10d5eed4279bd9dc79.jpg

Pretraživao sam ovaj forum kako bih pronašao da li postoji tema sa ovim nazivom i prema pretrazi, ne postoji.
Ovo je igra uz koju sam odrastao. To je zapravo prva igra koju sam igrao na računaru. I dalje sam oduševljen njenom kompleksnošću. Tako veliki broj promenljivih u igri. Resursi, položaj na mapi, veštine koje kralj može naučiti, pametno raspoređivanje resursa. Pametno raspoređivanje trupa i korišćenje magije. Razumevanje snage i slabosti drugih stvorenja. Potraga za svetim gralom koji te čini izuzetno snažnim. Postojanje generatora mape koji nasumično kreira mapu i pride je čini sasvim praktičnom kao i bilo koja predefinisana mapa. A igrao sam na hiljade nasumično generisanih mapa, i nikada nisam naišao na identičnu, kao ni sličnu.

Šta vi kažete? Neko?

Uuu Necropolis furam obavezno 💀 iako su im oni Bone Dragons limunada. Igrao i single i multiplayer i hot seat, par puta umalo da izbije tucha :rotf: Cuvam ga i dalje na hard-u HOMM3 sa svim mogucim ekspanzijama ( The Restoration of Erathia , Armagedon's Blade i The shadow of Death):super:

Za mene jedna od najboljih igara, proveo sam XXXX sati uz nju. Jedino sto se tice mapa, ne generisu se, osim ako ne postoji neki dodatak za kojeg ja ne znam, posto smo u jednom momentu znali bukvalno sve mape napamet pa smo naknadno skidali sa net-a.

Uuu Necropolis furam obavezno 💀 iako su im oni Bone Dragons limunada. Igrao i single i multiplayer i hot seat, par puta umalo da izbije tucha :rotf: Cuvam ga i dalje na hard-u HOMM3 sa svim mogucim ekspanzijama ( The Restoration of Erathia , Armagedon's Blade i The shadow of Death):super:

Za mene jedna od najboljih igara, proveo sam XXXX sati uz nju. Jedino sto se tice mapa, ne generisu se, osim ako ne postoji neki dodatak za kojeg ja ne znam, posto smo u jednom momentu znali bukvalno sve mape napamet pa smo naknadno skidali sa net-a.
E postoji ekstenzija: WOG. Imaš tu dosta dosta modifikacija koje možeš odabrati i sačuvati. Tamo imaš na klik da pokupuješ celu vojsku iz zamka. Da ne ideš fast click (kako smo mi profesionalci to izvežbali). Kad je lik koji radi u igraonici tražio od mene cheats za igru. Ono kad kuckaš new_zion, nwc_redpill i tako nešto. Ne sećam se više.

WOG ti daje generisanje mapa. A imaš to i u Heroes of might and magic Complete.

E mozda je to nesto novije, poslednji put kada sam igrao je bilo mozda pre 5-6 god. Citao sam nesto da su radili neki redizajn, mada meni grafika nije smetala, ako me opet uhvati ludilo probacu ovo obavezo :lol:

Probao sam kasnije HOMM V ili VI ne mogu da se setim, znam da je 3D, i bukvalno sam igrao 15-ak minuta i smorilo me, nije to to.

Ja sam ovaj serijal HOMM poceo igrati na 4-ki koju sam bas izgotivio i naigrao.

Rekao bih da je trojka bolja da je malo(mnogo) izbalansirana, arhandjeli su nezaustavljivi i bukvalno nijedna druga jedinica im ne moze parirati. Cak i champion moze da se ravnopravno nosi sa stvorenjima 7-og nivoa

Ja sam ovaj serijal HOMM poceo igrati na 4-ki koju sam bas izgotivio i naigrao.

Rekao bih da je trojka bolja da je malo(mnogo) izbalansirana, arhandjeli su nezaustavljivi i bukvalno nijedna druga jedinica im ne moze parirati. Cak i champion moze da se ravnopravno nosi sa stvorenjima 7-og nivoa
Није у потпуности балансирана, слажем се. На турнирима банује се Никрополис јер је он апсолутно небалансиран замак. Арханђели су врло моћни у односу на друге, међутим!

Постоји нешто што се зове тактика и што може надиграти и најбољег. Терен, тактика где се кретати, када се кретати, вештине које одабрати. Узалуд неко има јаку војску ако га ти ловиш по мапи и заузмеш му сваки замак. И он мора да трчи назад да не би изгубио у року од 7 дана. Постоје спелови који су јако јако корисни ако неко зна шта да уради. Много је параметара који се морају узети у обзир, а који ће извојевати победу. Ресурси су јако важни на старту.

Веровали или не, када се игра 1 на 1 од свих левел 7 ратника, бехемонт је најјачи. Али само 1 на 1 где имају по једног ратника. Пасивна му разваљује.

Znam sve to, ali i druga strana ti koristi taktiku. Ja nisam bas profi igrac ali tesko da mogu potuci CPU Castle otprilike jednake jacine naspram drugih frakcija. Radije bih napao Necropolis koji ima 8 ghost d.nego Castle armiju sa duplo manje archangela. Nesto su tu developeri zeznuli.

Stronghold mi je nezgodan zbog kiklopa i ogre magi oni su mi bas zilavi. Jedan mass slow mi resava problem behemota, jednostavno ih setam po mapi dok ne svedem kiklope na nebitnu prijetnju.

Dok u cetvorci bi se dobro premislio pre napada na bilo koju vojsku sa bilo kojom vojskom.

Znam sve to, ali i druga strana ti koristi taktiku. Ja nisam bas profi igrac ali tesko da mogu potuci CPU Castle otprilike jednake jacine naspram drugih frakcija. Radije bih napao Necropolis koji ima 8 ghost d.nego Castle armiju sa duplo manje archangela. Nesto su tu developeri zeznuli.

Stronghold mi je nezgodan zbog kiklopa i ogre magi oni su mi bas zilavi. Jedan mass slow mi resava problem behemota, jednostavno ih setam po mapi dok ne svedem kiklope na nebitnu prijetnju.

Dok u cetvorci bi se dobro premislio pre napada na bilo koju vojsku sa bilo kojom vojskom.
Играо сам и четворку тек након што сам развалио тројку. Разумем да ти је тешко да савладаш "castle" јер заиста јесте ОП. Али није немогуће. Ту имаш елемент и светог грала. Имаш елемент да одабереш вештину за максималан морал. Тако можеш миксовати војску, а да не прескочиш потез. Или нађеш артифакт уместо вештине.

Обично се прво јуре стрелци. Летачи их блокирају одмах. То комп на најјаче ради одмах. Исто имаш фактор да га наместиш да групише војску, а да ти можеп или спелом или твојом војском која има ударац на више ратника да га потучеш. Исто можеш да га наведеш да су му блокирани ратници, а да ти убијаш једног по једног. Кажем ти, много је фактора.

Четворка ми је нова јер купујем у старту два краља (хероја, како год). И ту има мало недостатак баланса, али не тако приметан. Рецимо вампир. Он није ни главни ратник, а јачи је од главног. Један замак има ратника која не можеш контролисати, игра сам. Сви имају предности и мане. Али шта ћу, љубав ми је тројка јер је то прва игра коју сам одиграо 1999.

Укључиш смал мап, ставиш на 200% и гледаш како те гази у пар минута :mrgreen:
Имао сам обичај да укључим највећу мапу, па полако... Мања мапа значи већу тежину, и обрнуто.

п.с. већ користим зумињање 200%... за легендарни Master of Orion :per:

Имао сам обичај да укључим највећу мапу, па полако... Мања мапа значи већу тежину, и обрнуто.

п.с. већ користим зумињање 200%... за легендарни Master of Orion :per:
Увек играм највећу мапу на 200% . Дешавало ми се да је заглављен и да ја морам доћи до њега :mrgreen:

Играо сам и четворку тек након што сам развалио тројку. Разумем да ти је тешко да савладаш "castle" јер заиста јесте ОП. Али није немогуће. Ту имаш елемент и светог грала. Имаш елемент да одабереш вештину за максималан морал. Тако можеш миксовати војску, а да не прескочиш потез. Или нађеш артифакт уместо вештине.

Обично се прво јуре стрелци. Летачи их блокирају одмах. То комп на најјаче ради одмах. Исто имаш фактор да га наместиш да групише војску, а да ти можеп или спелом или твојом војском која има ударац на више ратника да га потучеш. Исто можеш да га наведеш да су му блокирани ратници, а да ти убијаш једног по једног. Кажем ти, много је фактора.

Четворка ми је нова јер купујем у старту два краља (хероја, како год). И ту има мало недостатак баланса, али не тако приметан. Рецимо вампир. Он није ни главни ратник, а јачи је од главног. Један замак има ратника која не можеш контролисати, игра сам. Сви имају предности и мане. Али шта ћу, љубав ми је тројка јер је то прва игра коју сам одиграо 1999.
Pa u sustini i jeste, mora se strategisati ovo i jeste strategija. Meni je cetvorka privrzenija srcu i ak je u par segmenata inferiornija od trojke(grafika je presarena, manji izbor jedinica i frakcija, nedostatak pojedinih carolija...)

igrala sam samo četvorku, posle toga samo probala peticu
i dan danas mi je to najbolja igrica i mogu da je igram uvek.. na četvorku mislim : )
Мени у четвроци фали генератор мапа. Јер није фора када је научим напамет (постојеће). То је тако генијална стратешка игра са неограниченим бројем тактика. И најситнија грешка може те коштати пораза. Генијална игра. Просто, фантастична.

ja sam za četvorku skidala mape sa nekog foruma, mislim da je baš neki homm forum bio u pitanju
gomila mapa koje su pravili igrači i moglo je da se probere svašta ekstra zanimljivo iako je umela da natrči i neka bagovita
ali recimo na četvorci mi nikad nije dosadila zanfas challenge, jedina xl mapa, bila mi je svaki put na poseban način zanimljiva

ja sam za četvorku skidala mape sa nekog foruma, mislim da je baš neki homm forum bio u pitanju
gomila mapa koje su pravili igrači i moglo je da se probere svašta ekstra zanimljivo iako je umela da natrči i neka bagovita
ali recimo na četvorci mi nikad nije dosadila zanfas challenge, jedina xl mapa, bila mi je svaki put na poseban način zanimljiva
Знам за тај сајт. Људи праве мапе и онда можеш преузети и зезати се. Али је мени то опет досадно јер је научим. Тројка је невероватна са тим генератором јер просто не постоји шанса да се појаве две потпуно идентичне мапе. И даље се питам како су то програмери извели.

Знам за ту мапу у четворци о којој говориш. Једина XL мапа.

Да имаш довољно времена да се развијеш и надоместиш предност противника на 200% :mrgreen:
ja baš tako igram : )))
skupljanje resusra i masovno štancovanje jedinica, pa tek onda krećem u ozbiljne napade
i bitno mi je da nisu neke osakaćene mape, da mi recimo ne daju da biram koju ću jedinicu nekog nivoa da pravim jer jedna uvek bude zaključana ili da mi neke magije nisu dostupne i slično
zato je zanfas u četvorci najjača mapa i mislim da u njoj mogu da se nadju svi artifakti

ja baš tako igram : )))
skupljanje resusra i masovno štancovanje jedinica, pa tek onda krećem u ozbiljne napade
i bitno mi je da nisu neke osakaćene mape, da mi recimo ne daju da biram koju ću jedinicu nekog nivoa da pravim jer jedna uvek bude zaključana ili da mi neke magije nisu dostupne i slično
zato je zanfas u četvorci najjača mapa i mislim da u njoj mogu da se nadju svi artifakti
Ја сам ту мапу едитовао и избацио неке градове да омогућим приступ свима да похватају више ресурса.

Back