Quantcast

Here započinje mapiranje Srbije

acabg

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.294
Kompanija koja se bavi uslugama digitalnog mapiranja i lokacijskih servisa, mapiraće od jeseni delove Srbije trodimenzionalnom tehnologijom.

Foto: Here promo

Foto: Here promo​

Here planira da vozi ulicama Srbije tokom oktobra i novembra 2019, koristeći automobil opremljen najsavremenijom tehnologijom za snimanje visoko preciznih podataka o putevima, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju

Jasno obeleženo vozilo ove kompanije takođe će načiniti 3D i panoramske snimke ulica, kao i ključnih tačaka kao što su prodavnice, benzinske pumpe i restorani.

Informacije će se koristiti u izradi detaljnih mapa Srbije dizajniranih, između ostalog, i da podrže visoko autonomna vozila i druge napredne usluge koje treba da poboljšaju bezbednost na putevima, smanjuju zagušenja u saobraćaju i omogućavaju lakše kretanje u gradskim područjima.
U narednim nedeljama Here vozilo će saobraćati glavnim putevima širom zemlje i ulicama određenih gradova. U toj kompaniji ističu da će se čitav postupak snimanja odvijati bez zaustavljanja i uticaja na normalan tok saobraćaja.
Here navodi da je posvećen poštovanju i zaštiti privatnosti, pa će se snimci sa ulica Srbije obrađivati korišćenjem algoritama za otkrivanje i zamagljivanje lica i registarskih tablica. Panoramski snimci će se objavljivati tek kada su lica i brojevi registarskih tablica zamagljeni.

https://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2019&mm=09&nav_id=1593308
 

Commie

Buduća legenda
Poruka
39.873
nisu mapirali pariz , london i njujork , ali ce srbiju. :think:

google mapiranje je vec staro , negde su mapirali zemljane puteve a nisu recimo deo oko prijepolja.

ili oko vrnjacke banje
LOL

https://wego.here.com/france/paris/city-town-village/paris--loc-dmVyc2lvbj0xO3RpdGxlPVBhcmlzO2xhbmc9ZW47bGF0PTQ4Ljg1NzE4O2xvbj0yLjM0MTQxO2NpdHk9UGFyaXM7Y291bnRyeT1GUkE7c3RhdGU9JUMzJThFbGUtZGUtRnJhbmNlO2NvdW50eT1QYXJpcztjYXRlZ29yeUlkPWNpdHktdG93bi12aWxsYWdlO3NvdXJjZVN5c3RlbT1pbnRlcm5hbDtwZHNDYXRlZ29yeUlkPTkwMC05MTAwLTAwMDA?map=48.85718,2.34141,13,normal&msg=Paris

Dole desno transit ili traffic ... etc

Sta je to nego mapirano`?

Svasta ... mogu samo dodati vise detalja ...to i rade , vidis naslov ... ubacuju 3d prikaz.
 

Commie

Buduća legenda
Poruka
39.873
Pre 6 godina su uz Nokiju dok su razvijali WP izbacili odlicnu aplikaciju koja koristi AR , Google je to mogao da sanja tada na androidima...


Mnogo korisna i napredna stvar.

Zato navijam za Here , nikad me nije izneverio ni na fonu ni u kolima.
 

Top