HELP!!!!!!

singerica

Početnik
Poruka
2
POMAGAJTE LJUDI.....
Zakacio sam nesto na netu i nemam pojma sta. Ljudi koje poznajem i koji se bolje od mene razumeju u racunare svi su se predali. Isprobao sam sve zive antiviruse koje sam imao (Mcafee, Kaspersky, Avast...) i anti trojance (Ad-Aware, Scan Spyware, CWShredder, Spyhunter, Spybot itd) i nista. Jedino mi Ad-Awere stalno javlja sledece:
Ad-Aware SE Scanning Result, 05. 01. 05 12:52:13
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Vendor Type Category Object Comment
Windows RegData Vulnerability HKEY_CLASSES_ROOT:exefile\shell\open\command"" () Possible virus infection, executable file extension compromised
Windows RegData Vulnerability HKEY_CLASSES_ROOT:regfile\shell\open\command"" () Possible virus infection, REG file extension compromised
Windows RegData Vulnerability HKEY_CLASSES_ROOT:scrfile\shell\open\command"" ("%1" %*) Possible virus infection, SCR file extension compromised

Ad-aware ne moze ovo da resi jer svaki sledeci put kad ga startujem javlja isto ili eventualno samo prve dve linije.
A sta se u stvari dogadja. Sve ikonice na Desktopu su mi neaktivne, svi EXE fajlovi takodje. Neki program mogu da otvorim tako sto pronadjem neki fajl npr. u Wordu otvorim ga i onda Word radi. I to je tako sa svim programima ukljucujuci i Control Panel. Druga mogucnost kako mogu da startujem neki program je preko Start/Run pa tu upisem ili nadjem odgovarajuci exe fajl i onda hoce da radi.
Osim toga kad god startujem Internet Explorer automatski me odvrde na adresu: http://auto.search.msn.com/response.asp?MT=Internet+Explorer&srch=3&prov=&utf8
i obavezno bude Cannot find server. Posle toga kad ukucam neku drugu adresu bez problema je odradi. Nikako ne prihvata izmenu u Home page u Internet options. A takodje Internet explorer nece da radi sa dva i vise prozora (oni se otvore ali nece da se ucitaju)
Sve sto znam sam pokusao i nisam uspeo da se resim ove bede.
POMAGAJTE

Posto vidim da nece niko pametniji od mene da pokusam da ti pomognem...

Pitanje da li si preskenirao svim tim u SAFE MODE opciji...

Pokusaj prvo da iskljucis SYSTEM RESTORE, pa zatim ides u SAFE MODE i skeniraj i trazi...

Dalje ako vec imas kljuceve tog nekog virusa, pokusaj da ih uklonis rucno iz registrija...

Za pocetak nek bude to, pa javi sta si uradio da bi neko mozda dao bolji odgovor od ovog... Srecno..

Mnogo je jednostavnoje da ponovo instaliraš OS ponovo nego da brišeš virus i naknadno ubacuješ delove koje ti je oštetio.
A da si u naslovu naveo bar deo problema ranije bi dobio i odgovore a na samo puko zaj*.
Probaj da ukucaš u pretragu POMOĆ ili HELP pa da vidiš što ih ima :!:

Back