HELP HELP !

e ovako, danas sam na svom racunaru prvi put instalirao win 7 i do danas sam koristio xp sa kojim mi je komp radio perfektno bez ikakvih problema, nista od hardvera nisam menjao niti nadogradjivao, i desava se to da posto sam ubacio sedmicu(koja se za razliku od slucajeva kada sam to radio kod drugih ljudi jedno milion puta, instalirala jedno deset puta duze nego uobicajeno) sistem zamrzne posle nepunih 2-3 minuta rada, dakle samo ukoci i izbaci plav ekran sta god ja radio, i onda mi preostane samo da restartujem, i tako stalno iznova i iznova, 3 puta zaredom sam ponovio reinstalaciju windowsa i opet isto, kako se digne sistem radi par minuta, ne moram cak ni da pokrenem nesto, zamrzne onako sa desktopa, i sad sam vratio xp i evo on radi perfektno dok upravo kucam ovaj post i molim za pomoc ako iko ima ideju u cemu bi mogao da bude problem
unapred zahvalan na bilo kakvoj informaciji

Koji win 7 si stavio 32 ili 64 bita?
Koliko imas memorije u racunaru?
64 bitni, a imam 4gb ddr2, 1x2gb, 1x1gb i 2x512mb

- - - - - - - - - -

Imao sam identican problem.
Meni je problem bio u Ram-u imao sam 2x1GB izvukao sam 1GB i uspesno instalirao OS bez problem...
cupao sam i ja memoriju, izvadio sam 2 modu;a, ali se isto desavalo

na vase predloge ostavio sam 1 modul od rama i jos neke kombinacije sam vrsio s memorijom ali isto se desavalo, a onda sam instalirao 32 bitnu verziju sa svih 4 gb rama i ona evo radi potpuno normalno dok upravo kucam odgovor, sve sam oinstalirao od programa, i explorere i antivirus i drajvere za graficku i komp ne zabada vec sat i kusur vremena... instalacioni disk je perfektan, hard takodje i bez bed sektora je, ono za memoriju nisam odradio jer nemam pojma kako, pa ako vam ovo sad nesto znaci, a inace napoemnuo bih da imam ata hard i citac mi je sata, takodje imam staru 7900gt pa ne znam sad da li to moze imati neke veze???

Hoče to ko ostavi D i druge particije, a samo obriše C.

Pobodeš sve memorije nazad, skineš neku Linux distribuciju i digneš Linux sa CD/DVD medija. Malo se igraj, par minuta sa u Linuksu, pa izađi.
Ponovo pokreni but sa Win 7, obriši ceo Hard ako nemaš nešto bitno za sačuvati. Ako imaš nešto bitno, onda samo C briši. :)

na vase predloge ostavio sam 1 modul od rama i jos neke kombinacije sam vrsio s memorijom ali isto se desavalo, a onda sam instalirao 32 bitnu verziju sa svih 4 gb rama i ona evo radi potpuno normalno dok upravo kucam odgovor, sve sam oinstalirao od programa, i explorere i antivirus i drajvere za graficku i komp ne zabada vec sat i kusur vremena... instalacioni disk je perfektan, hard takodje i bez bed sektora je, ono za memoriju nisam odradio jer nemam pojma kako, pa ako vam ovo sad nesto znaci, a inace napoemnuo bih da imam ata hard i citac mi je sata, takodje imam staru 7900gt pa ne znam sad da li to moze imati neke veze???

A jes ti siguran da ti procesor podrzava 64 bita? Kopiram ti upustvo da to proveris. Ukoliko nije kompatibilan win7-32bit ti prepoznaje samo 3Gb rama.

Go to Start (the Windows menu)> Control Panel. In the search box, type information, and then, in the list of results, click on "Performance Information and Tools."

Then click on "View and print detailed performance information and the system" (Windows 7) or "View and print details" (Windows Vista).

Under "System", your processor is 64-bit if you see that the system type is "64-bit" or 64-bit compatible is "yes."

ja sam prvo instalirao 64 bitnu sedmicu na C particiji gde mi je bio xp, formatirao sam naravno pre toga, a D particiju sam ostavio, potom sam instalirao 32 bitnu sedmicu na C ne dirajuci ponovo D i ona je radila savrseno noirmalno s tim sto mi je 3.5gb rama bilo u upotrebi, a onda sam kao sto je covek iznad predlozio pobrisao sve particije i naopravio nove dve od koje sam ponovo na C ubacio 64 bitnu 7. a D ostavio cist i opet se isto desava, samo zamrzne i izbaci plav ekran sa onim glupostima...
sad sam vratio 32 bitnu verziju i sa njom je evo i dalje sve ok, ali me nervira jer planiram jos rama da ubacim sa novom grafickom...
evo slika u vezi onoga sto je moca77 pricao: http://postimg.org/image/fvub2ob1l/
procesor podrzava 64 bita

Da li si instalirao najnoviji BIOS-za tu matičnu ploču kako smo te i savetovali?
jesam snejks, posle apdejtovanja procesor mi je proradio i sljaka odlicno, i sad kad si pomenuo bios palo mi je na pamet da li mozda ima veze to sto sam ja tad skidao sa sajta bios pod kategorijom xp 32bit OS, jer sam tad imao xp, da li moze uticati to? stvarno sam postao ocajan jer vec danima jurim okolo i smaram sve zive kojise navodno razumeju oko racunara, i ne dobijam nikakva konkretna resenja, sve se svodi na nagadjanja i pretpostavke, probaj ono, probaj ovo, skini ovo, stavi ono, i nista od toga nije urodilo plodom
dal da nosim u servis, sta da radim?

oćeš dobar savet?skini drugi windows 7 64-bitni i probaj sa njim mada ....imao sam prilike da na msi sajtu vidim da postoji za ram QVL u prevodu listta kompatibilnih ramova možda i tu leži zec , ja bih inače to uradio na potuno čistom hdd-u tj iskoristio bih menager od same win 7 instalacije da reparticionišem ceo hdd , i da obrišem sve particije i da instaliram nov win. da sam na tvome mestu win7 zna da napravi i svap particiju kao linux koji koristi za ubrzavanje sebe i svoga rada

snejks, probao sam sa drugim windowsom, ponovo sam pobrisao sve particije i napravio nove drugacije raspodeljene, stavio sam i drugi ram od drugara i ponovo se desava isto sr*nje, zabode kao i uvek posle 2 minuta rada...
probacu cu jos sa drugim hardom da na njega podignem windows, pa ak ose ponovi problem, onda nesto nije s plocom u redu, nemam pojma vise

Da li si pokušao sa Linuksom, kao što sam ti predložio?

Linux svaki ima u sebi program za proveru i popravku hardvera, tj ispravku grešaka koje se pojavljaju u samom hardveru/matičnoj ploči itd, koje Windows stalno pravi...

Koliko vidim mnogi nisu upoznati sa tim da Linux sadži u sebi alate kao što su firmware i ostalo, koji su uvek aktivni i koji otklanjaju i pomažu u otklanjanju kvarova na hardveru.
Ne bih da širim priču o tome, nije mesto za to.

Koliko vidim mnogi nisu upoznati sa tim da Linux sadži u sebi alate kao što su firmware i ostalo, koji su uvek aktivni i koji otklanjaju i pomažu u otklanjanju kvarova na hardveru.
Ne bih da širim priču o tome, nije mesto za to.

Znači instaliramo novi firmware i popravljen hardver......Zanimljivo....ali pošto reče "firmware i ostalo" zainteresovan sam da mi kažeš šta je to ostalo i kako linux može da popravi hardwer.....to mi je zanimljivo i volio bi to vidjeti...

Znači instaliramo novi firmware i popravljen hardver......Zanimljivo....ali pošto reče "firmware i ostalo" zainteresovan sam da mi kažeš šta je to ostalo i kako linux može da popravi hardwer.....to mi je zanimljivo i volio bi to vidjeti...
Ne, ništa ne instaliraš, firmware je integrisan u Linuxu, i sam automatski obavlja sve u pozadini...

Prilikom apdejta, desi se da izvrši nadogradnju firmwarea i drugog, ali sam obavlja sve što se tiće provere ispravnosti hardvera...

Korisnik slobodno opušteno može da radi ono što želi u aplikacijama i programima za korisnike, a ostalo prepusti OS-u. :)

Pod "ostalo", podrazumevaju se mnogi alati koji se koriste za proveru/ispravku grešaka hardvera, drajvera, koji se pojavljuju prilikom rada sistema od uticaja korisnika i korisničkih programa... A njih je mali milion. :)

Nemojte me pogrešno razumeti, ali Windows ima tu osobu zbog nekompatibilnosti i namernih rupa u sistemu da kvari hardver, te sam zato i predložio G-dinu da digne Linux sistem sa CD/DVD, i da se malo igra tako dok Linux ne obavi pozadinske poslove. :)

Nakon toga mnogo je lakše instalirati sam Windows. :)

Poslednja izmena:
Da li sam ja jedini koji nikada nije cuo za te funkcije linuxa?! :think:

Nisi jedini... :)

- - - - - - - - - -

Koliko sam ja shvatio ,on misli na automatsko update-ovanje driver-a ako se ne varam :think: (što naravno i windows ima u sklopu svog update servisa)
A što se tiče te funkcije popravljanja hardware-a to i ja želim da vidim.

Ajde malo proguglaj, i saznaj šta je firmware...

Upoznaj se sa programima/alatima niskog nivoa, imaš ih mali milion.

Black Wolf

Jel znaš šta je ovo i kako i odakle se koristi? Windosovci bi trebalo da znaju :) :

untitled-3.jpg

A evo u LInuxu, pogledaj fajlove:

snapshot3.jpg

Шта запажате? :)

Poslednja izmena:
snejks, probao sam sa drugim windowsom, ponovo sam pobrisao sve particije i napravio nove drugacije raspodeljene, stavio sam i drugi ram od drugara i ponovo se desava isto sr*nje, zabode kao i uvek posle 2 minuta rada...
probacu cu jos sa drugim hardom da na njega podignem windows, pa ak ose ponovi problem, onda nesto nije s plocom u redu, nemam pojma vise
malo sam procunjao u vezi sa ovim problemom još od 64 bitne Viste postoji problem sa tvojom matičnom pločom , prema informaciji koju sam dobio trebalo bi da instaliraš 64- win7 sa 2 gb ram-a zatim kasnije pokušaš da dodaš još ram-a , inaču u prvom servis packu je rešen taj problem navodno

Back