Haski kazamat oslobodio krivice Nasera Orica

E pero pero, pa znam ja da ti srpske zrtve ne bi pomenuo, ni na lotou da dobijesh....
Iako je ovo tema za Orica i Hag, ne moze bez Mladica. Ajde onda i onog gudina Gotovinu i ekipu da pomenemo :whistling:

nešto ne štima u vašoj državi. naser "navodno" ubio 2,5 do 3 tisuće srba u srebreničkoj enklavi, a ja tek nakon 13 godina za to čujem. za žrtve srebrenice (muslimane) sam čuo 95. neko je jako zakazao (novinari, diplomati, političari ne znam ni ja tko).

Pa što se onda tvoj heroj predao, još ga trubači pratili???:roll: :D

Zato sto je cilj njegove predaje i procesa u kome se sam brani - otvaranje oci ljudima koji bolidi i placenici sede u tom sudu, i to jako uspesno radi.
On ce verovatno biti osudjen na dugogodisnju robiju i on je spreman na to, to je njegovo zavestanje i zalog da ideologija koju je stvorio ostane vecna.
Seselju se tamo ne sudi kao drzavnom funkcioneru ili vojnom komandantu - presuda njemu znacice samo presudu jednoj licnosti, sa druge strane eventualne presude Karadzicu ili Mladicu znacile bi presude celoj Republici Srpskoj i vojsci Srpske, zato se oni nikad ne smeju predati niti biti isporuceni.

zato sto nije mogao da pobegne. vec je bio pod prismotrom kad je Djindjic napisao optuznicu protiv njega.

Nemoj Jarry, molim te. Nemamo svi rupe u pamćenju. Mrzi me sad da guglam, ali naći ću nekad njegove izjave gde je izjavljivao kako će se predati onog momenta kad napišu optužnicu i slične gluposti. Namerno je otišao, a razloge zna samo on. Mogao je i on kao i Mladić da se sakrije u mišiju rupu i da ga nema nigde. A optužnicu nije pisao Đinđić.

Мене само стварно чуди и помисао било кога ДА ЋЕ ДОКАЗАНИ ЗЛОЧИНАЦ И УБИЦА НАСЕР ОРИЋ БИТИ ОСУЂЕН - ПА ЉУДИ ОН ЈЕ УБИСТВА ВРШИО ПО НАРУЏБИНИ НАШИХ ОКУПАТОРА... ништа друго. Не могу они да осуде свог човека.

Управо то !

A kako je to Mladic odgovoran za srebrenicu?

koliko imaš godina rođeni. izgleda da 95 nisi gledo TV ili se još tada nisi bio mentalno razvio kako bi mogao nešto zaključiti. 95. godine na TV-u izlazi TV snimak gdje mladić sa vojskom dolazi do skupine od 2-3 tisuće djece, žena staraca, i on im pred kamerama obećava da im se ništa neće dogoditi, kad nakon nekoliko dana nitko živ nije izišao iz enklave. on je general koji je vojno ušao u srebrenicu a nakon čega se dogodio najveći zločin nakon 2.WW i jasenovca na ovim prostorima. jel još misliš da nije odgovoran?

Zato sto je cilj njegove predaje i procesa u kome se sam brani - otvaranje oci ljudima koji bolidi i placenici sede u tom sudu, i to jako uspesno radi.
On ce verovatno biti osudjen na dugogodisnju robiju i on je spreman na to, to je njegovo zavestanje i zalog da ideologija koju je stvorio ostane vecna.
Seselju se tamo ne sudi kao drzavnom funkcioneru ili vojnom komandantu - presuda njemu znacice samo presudu jednoj licnosti, sa druge strane eventualne presude Karadzicu ili Mladicu znacile bi presude celoj Republici Srpskoj i vojsci Srpske, zato se oni nikad ne smeju predati niti biti isporuceni.

Uopšte se ne slažem s tobom. Tamo se neće suditi Republici Srpskoj i njenoj vojsci, već Karadžiću i Mladiću - osobama za koje postoji osnovana sumnja da su počinile ratni zločin. Prema tome, nisi u pravu.

koliko imaš godina rođeni. izgleda da 95 nisi gledo TV ili se još tada nisi bio mentalno razvio kako bi mogao nešto zaključiti. 95. godine na TV-u izlazi TV snimak gdje mladić sa vojskom dolazi do skupine od 2-3 tisuće djece, žena staraca, i on im pred kamerama obećava da im se ništa neće dogoditi, kad nakon nekoliko dana nitko živ nije izišao iz enklave. on je general koji je vojno ušao u srebrenicu a nakon čega se dogodio najveći zločin nakon 2.WW i jasenovca na ovim prostorima. jel još misliš da nije odgovoran?

Ма не лупај глупости, иди бре врати се на риву и настави с пецањем ако смо те прекинули у томе.... Генерал Младић је херој српског народа !

Дозволи, правда не може бити селективна ако судимо њему, ајмо онда и генералу Кларку за бомбардовање СРЈ, или још директнији пример људи у уноформама који су дан данас активни - Тачи, Чеку и Харадинај....

Тако да буде опет потребе да будемо уз ђенерала, ту смо ! :ok:

ako je general onda je vojnik. ako je vojnik onda prima naredjenja (da te podsetim, u toku rata naredjenja je izdavao pre svega Milosevic a sa njim i Karadzic). ako je primao i izvrsavao naredjenja, kako moze biti kriv?

izbegavam ovakve teme, neki ljudi su izgubili zivote, neki su izgubili najmilije, sinove, majke, bracu.... cak bi mi i sama pomisao da neko od forumasa pripada ovoj drugoj grupi predstavljalo problem da postujem ovakve teme. ali "smetaju" mi par postova i...
mislim da bi vise "paznje" trebali obratiti na advokate, svedoke i sl. nego na presudu. zakon je [relativno] isti za sve, imas dokaz, prilozis ga, i na osnovu toga se odredjuje presuda. nemas dokaz, a "znas" ko je ucinio ta zlodela, zao mi je, ali tako se ne radi u normalnim zemljama.
ne znam ko je oric, sta je radio, i mozda da su u pitanju moji sugradjani, mislio bih da je kriv, ali ne bih napadao "truli" zapad, vec bih "okrivio" moj narod sto nije uspeo istinu da prikaze sudu. a poznati si mi takvi slucajevi, svi "znaju" da je osoba zlocinac, a sud ga oslobodi.
secams e pre par godina, srbin u pitanju, kada je internacionalac pravdao njegovo oslobodjenje i otprilike rekao
"pre sudjenja smo imali vise od sto "svedoka", da bi tokom sudjenja svi odustali jer ni jedan nije bio ocevidac, sve se svodilo na rekla kazala"

Usvojivši delimično Orićevu žalbu i odbacivši žalbu Tužilaštva, apelaciono veće je zaključilo da su prvostepene sudije pogrešile kada su Orića proglasili krivim, a prethodno nisu utvrdili ko je tačno počinio zločine, da li su počinioci bili potčinjeni Oriću i da li je on znao za zločine.

Saopštavajući presudu, predsedavajući sudija Volfgang Šomburg rekao je da je utvrđeno da su teški zločini nad Srbima u Srebrenici nesumnjivo počinjeni, ali da nije bilo dokaza na osnovu kojih bi se Orić mogao osuditi.

Nemoj Jarry, molim te. Nemamo svi rupe u pamćenju. Mrzi me sad da guglam, ali naći ću nekad njegove izjave gde je izjavljivao kako će se predati onog momenta kad napišu optužnicu i slične gluposti. Namerno je otišao, a razloge zna samo on. Mogao je i on kao i Mladić da se sakrije u mišiju rupu i da ga nema nigde. A optužnicu nije pisao Đinđić.

po recima karle del ponte optuznicu su pisali tj "pomagali pisanju iste" djindjic i svilanovic. takodje djindjic joj je porucio u vezi seselja "vodite ga i ne vracajte nam ga". sve to pise u njenoj knjizi.

seselju je javljeno jos pre hapsenja da se pise optuznica protiv njega i da ce biti uhapsen u koliko pokusa da napusti zemlju. i on je kada je to cuo, dobro se secam, sazvao konferenciju za stampu i rekao da nema nameru da bezi i da ce mu biti cast i sreca najveca da razbuca taj antisrpski inkvizitorski nazovi sud , i da ce otici dobrovoljno jer je za njega kao doktora pravnih nauka to najveci izazov u njegovoj karijeri. tako je i bilo.

заиста и не разумем толико потресање око пресуда у ХТ-у, по мени, а и по већини поштених људи тај суд је одавно изгубио кредибилитет, тако да ме ни, мали прст на нози не боли за пресуде које он доноси !

бесмислено је да ико у њему више види иједан начин пута ка "помирењу"....

Ма не лупај глупости, иди бре врати се на риву и настави с пецањем ако смо те прекинули у томе.... Генерал Младић је херој српског народа !

Дозволи, правда не може бити селективна ако судимо њему, ајмо онда и генералу Кларку за бомбардовање СРЈ, или још директнији пример људи у уноформама који су дан данас активни - Тачи, Чеку и Харадинај....

Тако да буде опет потребе да будемо уз ђенерала, ту смо ! :ok:

e moj "sivonja". traže ga zbog "GENOCIDA". jel ti znaš šta je genocid? nema zastare! a i vama je pametnije da ga se odreknete što prije, jer će te prije krenut u bolji život. dok ga sakrivate (mislim država) nema napretka

nešto ne štima u vašoj državi. naser "navodno" ubio 2,5 do 3 tisuće srba u srebreničkoj enklavi, a ja tek nakon 13 godina za to čujem. za žrtve srebrenice (muslimane) sam čuo 95. neko je jako zakazao (novinari, diplomati, političari ne znam ni ja tko).

Jel? A u vašoj državi sve štima - imate dve vrste glasačkih listića - za vaše i za nacionalne manjine. Još da im i žute trake stavite preko desne ruke pa da budete kompletni.

Nisam ni za jednu političku opciju u Srbiji, jer svi oni vole samo vlast i fotelje, ali .... da ih Šeki keca, keca ih.... I svaka mu čast na tome. Izludjuje ih, a sve na fin, njihov način. Kulturno i evropski.
Živeli smo u ludim vremenima, i sada živimo u ludim vremenima, ali na jedan kulturni, evropski način, i ko zna šta će sve biti i koliko će se još ratova voditi na ovim prostorima.
U ratu nema nevinih.

e moj "sivonja". traže ga zbog "GENOCIDA". jel ti znaš šta je genocid? nema zastare! a i vama je pametnije da ga se odreknete što prije, jer će te prije krenut u bolji život. dok ga sakrivate (mislim država) nema napretka

Па тражили су и Шакића, Лубурића и Павелића по многим пацовским каналима којима су отиздили споља па их нису нашли.... ви сте за то награђени бољим животом у СФРЈ.... ред је и да ми испоштујемо нашег ђенерала ! Ја сам ЗА ! :)

Ко каже да га ми скривамо, скрива га или НР Кина или Мајка Русија ! :D

Nakon ovolikog ismijavanja srpskih žrtava, hvala haškoj lakrdiji jer su Karadžića i Mladića vinuli u besmrtnost. Tolike zločince, kao Haradinaja, Durakovića, Orića, Tuđmana, Izetbegovića, Glavaša, i tolike druge samo što nisu odlikovali za progone i zločine a očekuju da Srbi podmetnu one koji su ih poveli u borbu za OPSTANAK? Verujem da je ovoj farsi KRAJ.

sud u hagu je politicka farsa.

kako nazvat jedan sud, koji koljace i agresore(cetnike/velikosrbe)
i Hrvate koji su branili svoju zemlju o istih,stavlja na isti nivo.
jednim i drugima presudjuje.

meni nije poznato da se je englezima i rusima poslije drugog svijetskog rata sudilo,jer su isti pobili na stotine tisuca njemaca u svojoj odmazdi.

sudilo se je samo i izkljucivo nacistickoj njemackoj.

zasto je tretman drugaciji kad se radi o agresorskom ratu
na Hrvatsku i njezinu "odmazdu",vojnu akciju oluja????

ajoj.
tebe su kanda ispustili direkt na ploćice pri porodjaju?

ako je general onda je vojnik. ako je vojnik onda prima naredjenja (da te podsetim, u toku rata naredjenja je izdavao pre svega Milosevic a sa njim i Karadzic). ako je primao i izvrsavao naredjenja, kako moze biti kriv?

evo i sam kažeš da je general,pretpostavimo da je pismen, ako je general vjerovatno su ga naučili osnove vojničkog ponašanja. kroz tu vojničku školu učili su ga da je vojnik, da sluša zapovjedi da se ponaša po vojničkom kodeksu i ta shit. i u vojsci imaju pravila ponašanja (izvrši pa se žali) a o svemu izvjesti nadređene. samo u njegovom slučaju je obrnuto. on ništa nije poduzeo da njegovi podređeni časnici, doćasnici i vojnici spriječe "GENOCID". a znao je vjeruj mi da čini kazneno djelo za koje nema zastera.

Pa je l zlochin u Srebrenici oznachen kao genocid? Ni ne pratim vishe.... :roll:
Koliko znam, zene i deca su napustili enklavu, obezbedjen im je bio prevoz.

Genocid je ono pero, shto su Hrvati izvrshili nad Srbima u II sv. ratu. U stvari, za ono ne postoji ime..... najsramnije i najbljutavije delo na Balkanu ikada.... ne ponovio se nikad i nigde.

Back