Hari Poter ili Gospodar prstenova?

• Začetnik teme Začetnik teme sremica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nancy:
gospodar prstenova ne uporedivo bolji i nikako mi nije jasno zasto ih non stop uporedjuju kad su m dodirne tacke tako malee
Ni meni to nije jasno. Neumesno je uporedjivati jedno tako veliko delo kao sto je Gospodar Prstenova sa Jednom pricicom za decu tj. Harry Potter. Ajde da su uporedjivali Hobita i Harrija ali cak ni Hobit ne zasluzuje da se spusti tako nisko. Pa molim vas, covek je radio na Gospodaru prstenova i svime vezanim za njega vise od 30 godina. Vise od 30 godina zivota posveti delu i posle neka sto je sela i napisala na brzaka bajku za decicu da bude bolja od njega. Ja ne kazem da je Harry los, cak sam ga i citao i veoma mi se svideo, samo kazem da ga ne treba porediti sa knjigom kao sto je Gospodar prstenova, jer Tolkien nije spao toliko nisko da se poredi sa takvim delom. Opet ponavljam da ja ne smatram Harryja losim, bas naprotiv...
Pozdrav za sve :D

Ko nije procitao knjigu ili ko je ne razume, uopste nema prava da komentarise. U redu je da svako ima svoj stav, uostalom, o ukusima se ne raspravlja, ali onaj ko nije procitao knjigu, a nesto prica, bolje neka ucuti, jer ne samo da je propustio tako dobru knjigu, koja bi mu sluzila i ovako u zivotu, nego i skrnavi bez ikakve osnove ono sto nije za skrnavljenje uopste!

Tinuvjela:
Ko nije procitao knjigu ili ko je ne razume, uopste nema prava da komentarise. U redu je da svako ima svoj stav, uostalom, o ukusima se ne raspravlja, ali onaj ko nije procitao knjigu, a nesto prica, bolje neka ucuti, jer ne samo da je propustio tako dobru knjigu, koja bi mu sluzila i ovako u zivotu, nego i skrnavi bez ikakve osnove ono sto nije za skrnavljenje uopste!
Pa to carice! Sta drugo reci...
Pozdrav za Tinuvielu od Feanora!

Gloredhel:
svaka casty harry-ju, odusevio me je verovatno zato sto sam sklona da citam knjige ili gledam filmove koji pruzaju mogucnost bega u bajkovite facsinantne svetove. Ali Herry-ja i Gospodara ne mogu da poredim, jer onda imam neogranicen broj glasova za Gospodara. Harry je bajka. Gospodar je vrlo ozbiljna prica sa dubokom tematikom i mora se proucavati. Nemoguce je porediti tako nesto.Zato mislim da je ova tema nepotrebna
U potpunosti sam saglasna. Gospodar prstenova je jedna ozbiljna (prosto receno) knjiga, dok je Hari Poter ipak "malo" naivnija.

djole001:
Za sampione drzave cele za crno-bele
Crno - bele vidim u vrhu Evrope
pred Partizanom sve se boje tope
Parni valjak melje
stoji drug uz druga svoje pesme pevaju
GROBARI sa juga
Hej Hej Partizan
Hej Hej Partizan
Partizan se voli za druge se navija
Sa Partizanom igra cela zemlja Srbija
Parni valjak melje
stoji drug uz druga
slusaj sta porucuju Grobari sa juga
Hej Hej Partizan
Hej Hej Partizan
Hej Hej Partizan
Hej Hej Partizan
Ha zaljubio se u Partizan :shock:

.
ivona:
jeste da je gospodar prstenova dobra ali harry potter je zanimljivija knjiga!!!
Harry Potter nikada, ali nikada nece biti zanimljivija niti bolja knjiga od Gospodara Prstenova. Mada, o ukusima ne treba raspravljati, ako je tebi bolja knjiga Harry Potter, u redu onda... Ma sta se ja uopste raspravljam. Harry Potter je za neke zanimljivija knjiga, ali gospodar prstenova je bolja :D He he
Pozdrav!

Feanor the elf king:
MatriX:
Gospodar prstenova je mnogo ozbiljnija knjiga , ali je Hari Poter mastovitiji
Izvini molim te, kako to mislis da je Harry Potter mastovitiji??? :x
Meni to nije jasno, pa mastovitije knjige od Lorda nema!
Samo mi to objasni molim te!
Pozdrav :D

Dobro nije mastovitiji ali nemoras posle svake recenice da sve pozdavljas

MatriX:
Feanor the elf king:
MatriX:
Gospodar prstenova je mnogo ozbiljnija knjiga , ali je Hari Poter mastovitiji
Izvini molim te, kako to mislis da je Harry Potter mastovitiji??? :x
Meni to nije jasno, pa mastovitije knjige od Lorda nema!
Samo mi to objasni molim te!
Pozdrav :D

Dobro nije mastovitiji ali nemoras posle svake recenice da sve pozdavljas
He he, sta ces, navika...
POZDRAV :D :D :D

Back