Karijera
Svoj prvi bend Hari
je osnovao 1976. zajedno sa Suadom Medom Arnautovićem. Hari je pevao, a Medo svirao bas gitaru. Bendu se nakon toga prodružio gitarista Davor Ilić, a nakon nekog vremena bubnjar Fikret Fićo Zubčević. Na samom početku probe su održavali u Suadovoj kući, a nakon toga u Domu kulture na Vratniku. Tu su i prvi put nastupili pred publikom. Posle toga su usledile svirke u Domu kulture Bjelave, te Domu mladih na Skenderiji.
Kada je Davor Ilić prešao u Prvi čin, na njegovo mesto došao je Senad Senči Pekmez. U novom sastavu su 1979. godine izdali svoj prvi singl sa pesmama „Golubica“ i „Život“. Numera „Golubica“ koju je napisao Duško Trifunović za veoma kratko vreme osvojila je srca sarajevske publike, te postala svojevrstan simbol Baščaršije. Pesmu „Život“ Hari je napisao i komponovao sam.
Nakon toga, Varešanović postaje pevač grupe Ambasador u kojoj su ponikli Zdravko Čolić Jasna Gospić. S Ambasadorima je 1979. godine nastupio na Festivalu „Vaš šlager sezone“ gde je otpevao pesmu „Baš bi bilo dobro“. Sledeće godine su objavili album „Dao sa ti sve što se moglo dati“.
Na njemu su bile pesme „Imam dugo već želju da budem s njom“, „Neka ide sve do vraga“, „Da sam tvoj“ i druge. Pesmu „Kad –tad“ komponovao je Hari, na tekst Slobodana Vujovića. Ubrzo nakon izlaska albuma on odlazi na odsluženje vojnog roka, a grupa se raspada.
Prvi solo album snimio 1982. godine. Reč je o ploči „Zadnja rupa na svirali“ koju je izdala Diskografska kuća „Jugodisk“. Na tom albumu je bilo deset pesama, poput „Zlatne kočije“, „Bacaću grah“, „Šta da radim“, „Vječni čuvar“ i drugih i drugih.
Diskografska kuća „Sarajevo Disk“ je 1985. godine objavila njegov drugi samostalni album pod naslovom „Skini haljinu“. Na njemu su se našle pesme „U tvojoj kosi“, „Merjema“, „Polarna noć“, „Gdje si sad“, „Barbara“ i druge.