Hardver vezan za Crysis

• Začetnik teme Začetnik teme 1972
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja sam igrao sa gf 5200, posle sa ati 9200 na intela 2.9 sa 1gb ramom u 1024x768 sa svim detaljima na medium bez antialisinga i nije neka razlika u odnosu kad se sve stavi na high sa max rezolucijom... A i Far Cry nije uopste zahtevan u odnosu na neke druge igre, koje nisu ni toliko popularne a ni novijeg datuma. Igra je ok, ne kazem da nije, cak sta vise mozda i jedan od najboljih fps-a.
Ne samo na ovom forumu, vec i na drugima, nista licno, mnogi prigovaraju i "rugaju se" onima koji govore da su igrali neku igru sa low detaljima ili medium..ali brate ovo je Srbija, standardi su niski a cene visoke, ne moze svako da priusti sebi novu konfu pored ostalih stvari, ako mu je merak da igra na low ili medium u 800x600 neka igra..tako i ja igram, a kad uzmem novu konfu, igracu ponovo na maximumu :)

Sto se raspisa..

Evo kako Crysis izgleda na low / medium / high:
LOW - Palma_____________Medium - Palma________________High - Palma

LOW - Plaza_____________Medium - Plaza_________________High - Plaza

Kao shto vidite na LOW nema ni sunca a samim tim ni senka.....
Fale samo slike na Very High ali one nisu dostupne u demo-u i mislim da je za Very High rezervisan DX 10.....

Nemoj da se zanosish poshta ta tvoja X1550 nije podrzana.... To je prepakovani X550 a to je o5 doradjeni Radeon 9550 tako da..... :lol:

A jeste vi videli kako Crysis izgleda na low podeshavanjima ?? Ruzniji je od FarCry-a na medium.....

@ zeljkov020
Moracesh da iskljuchish poshto ni 8800 GTS ne moze normalno da ga pogura sa upaljenim AA.... Demo sa upaljenim AA na 8800 GTS / C2D @ 3.0 GHz / 2 GB rama radi nekih 20-25 FPS na otvorenom....

Mozda mozda ali meni je demo Lego star wars-a 2 seckao na turionu ML-32 (1.8Ghz) 512 ddr2 rama i x700 kartici pa kada je izasla cela igra radila ko zmaj sa aa i af:razz:

Inache pre dva dana je izashao Crysis SinglePlayer Demo.... Mozete ga skinuti odavde:
http://na.llnet.cdn.ea.com/u/demos/Crysis_SP_Demo.exe
Tezak je 1.8 GB.....
Ono za zahtevnost shto je napisao user 1972 stoji ali igra izgleda mnogo gore of far cry kad se igra na LOW......
Inache lik na drugom forumu sa Core2Quad klokovanim na 3.7 GHz i 2 GB rama sa 8800 GTX 768 MB u rezoluciji 1680x1050 ( 22 inch Wide native rezolucija ) sa svim na very high ( very high je DX10 ) ima maximalno 35 FPS stim da pada na 18..... :?
Kad se pogleda da druga najjacha grafichka kartica koja je dostupna i koja koshta iznad 500 € sa procesorom koji koshta 230 € ( overclockovanim na 4 x 3.7 GHz ) i 2 Gb rama nemoze da isporuchi vishe od 35 FPS svaki komentar je suvishan.....
Ni lik koji ima 2 x 8800 GTS 320 MB i Core2Duo na 3.0 GHz i 2GB rama nemoze da je potera vishe od 35FPS....

Mozda za nas ;)

Americka Kompanija Falcon Northwest je prodavala racunare koji su kostali oko $4000 - 2005. godine evo karakteristike jednog racunara:

(Iz 2005) Cpu intel pentium 4.2 Ghz, 2s-ata hdd-a od po120gb (ukupno 240gb) 1gb ram-a, 2 graficke kartice Nvidia Geforce 6800Ultra (sli tehnologija) Audigy 2 zs zvucna kartica DVD-RW drive, Napajanje od 600W dva ventilatora za kuciste tecno hladjenje procesora i kuciste lakirano lakom za automobile

Mozes da svratis na njihov sajt
http://www.falcon-nw.com/
http://www.falcon-nw.com/config/build.asp
I da vidis ponudu za par hiljadarki dolara :lol:
JA sam sada sklopio jednu. Cena - Prava sitnica. 13,500.00 $ :lol:
(napominjem da nisam birao maksimalne komponente) :lol:

No da se vratimo na temu.

JA cu tu igru zaobici u velikom luku.
Licno mislim da ce igra biti debeo promasaj.
Prezahtevna za doba kad se pojavila a kad vecina bude imala mogucnost da je potera u maksimumu pojavice se gomila novih manje zahtevnih, optimizovanijih i ova zastarela igra (u to doba) nece biti interesantna sem pojedincima koji je nisu mogli sada da igraju a toliko zele.

Mozda za nas ;)

Americka Kompanija Falcon Northwest je prodavala racunare koji su kostali oko $4000 - 2005. godine evo karakteristike jednog racunara:

(Iz 2005) Cpu intel pentium 4.2 Ghz, 2s-ata hdd-a od po120gb (ukupno 240gb) 1gb ram-a, 2 graficke kartice Nvidia Geforce 6800Ultra (sli tehnologija) Audigy 2 zs zvucna kartica DVD-RW drive, Napajanje od 600W dva ventilatora za kuciste tecno hladjenje procesora i kuciste lakirano lakom za automobile

Mozes da svratis na njihov sajt
http://www.falcon-nw.com/
http://www.falcon-nw.com/config/build.asp
I da vidis ponudu za par hiljadarki dolara :lol:
JA sam sada sklopio jednu. Cena - Prava sitnica. 13,500.00 $ :lol:
(napominjem da nisam birao maksimalne komponente) :lol:

No da se vratimo na temu.

JA cu tu igru zaobici u velikom luku.
Licno mislim da ce igra biti debeo promasaj.
Prezahtevna za doba kad se pojavila a kad vecina bude imala mogucnost da je potera u maksimumu pojavice se gomila novih manje zahtevnih, optimizovanijih i ova zastarela igra (u to doba) nece biti interesantna sem pojedincima koji je nisu mogli sada da igraju a toliko zele.

Ne razumem shta si hteo da kazesh.... :?
I taj sa 2 x 6800 Ultra ce da igra samo pola na medium i pola na high..... Very High je DX10 i sa normalnom rezolucijom ga necesh poterati na slabijoj od 8800 GTS..... Probao sam kod drugara na 8600 GT sve na high i dobio je trouglove mesto objekata.... A gde je josh Very High tj DX10.... I ima neki hack za igru nek se potera u Very High tj DX10 na Win Xp-u.....

Vi koji imate nVidia grafichke skinite ovaj driver poshto donosi optimizaciju za Crysis SinglePlayer Demo: http://www.nvidia.com/object/winxp_169.01.html
Sad cu nekoliko screenshotova da okachim :)
EDIT: Evo i Screenshotova:
Rezolucija je 960 x 600 ( Wide ) i sve je na medium osim water details i sound koji su na high bez AA i AF.... Frame rate nije za pohvalu ali neradi ni drugima puno bolje..... Mashina je: Core2Duo @ 2.7 GHz / 2GB rama / 7600 GS @ 540 / 1500 / Win XP 32 bit sa zadnjim update-ima i najnovijim drivorm za grafichku ( ovim gore shto sam naveo ).....

Ne razumem shta si hteo da kazesh.... :?
I taj sa 2 x 6800 Ultra ce da igra samo pola na medium i pola na high..... Very High je DX10 i sa normalnom rezolucijom ga necesh poterati na slabijoj od 8800 GTS..... Probao sam kod drugara na 8600 GT sve na high i dobio je trouglove mesto objekata.... A gde je josh Very High tj DX10.... I ima neki hack za igru nek se potera u Very High tj DX10 na Win Xp-u.....

Da si malo pazljivije procitao video bi da se radi o masini staroj 2 godine i kako sam kazes u mogucnosti je da potera ultra zahtevnu igru sadasnjice na pola medium i pola high detaljima.

;)

Back