Hard ne daje znake zivota

Kada mi Windows nije prepoznavao particiju (ali naglasavam samo jednu particiju, ne ceo hdd), ja sam uspevala da uz pomoc Ububtu Live CD-a ili Puppy Linux-a pristupim istoj. Ako imas neku od ove dve distribucije, ti probaj, nemas sta da izgubis.
 
Desilo mi se da mi je hard ATA jednostavno stao, nema znakova da dobija ikako struju tj da se unutar njega nesto desava. Ima li neke nade da izvucem sta sa njega ???

Windows ga ne vidi, kontakti provereni, jedino da promenim tu alektroniku jos samo da znam kako..

ne vidi ga bios
1. promeni IDE kabel
2. promeni IDE slot ako imaš drugi
3. skini hdd i proveri kod nekoga drugoga na komp-u
 
Druze,tripujes. :)

Sada si izvalio stvarno veliku glupost....

zagrebi plocu ispod harda pa da vidis dal ce da ga detektuje
Aloooo, mora da detektuje podatke sa glavnog čipa koji se nalazi na hdd-u čim je pod napajanjem , podaci kao tip , veličina i sl se nalaze na njemu , i ti se podaci prikazuju u BIOS-u , funcionisao hdd ili ne , bez razlike , kada je spržena elektronika , onda ispisuje - unknown device.
 
Nije mi zao Harda kako Harda nego onoga sto je na njemu. Menjao sam i kablove i racunare ali jednostavno ne cuje se da bar jednom zavergla.

Onda ti je ocigledno crkla ploca na HDD-u koja ga napaja i pokrece....z:cry:

Ako su ti bitni podaci koji su na njemu....probaj na oglasima da nadjes isti takav HDD....ili daj oglas da kupujes polovan ....ispravan HDD....i daj podatke od svog....

Ako uspes u tome....racunaj sa cenom od 1000 - 1500 dindzi....zameni ploce....ostalo znas...
 

Back
Top