Hapšenje hrvatskog ministra doveo do bizarne situacije: Oglasio se i Beroš, ko ima prednost u ovom slučaju?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
84.217
Hapšenje dojučerašnjeg ministra zdravlja Hrvatske Vilija Beroša dovelo je do pravne pometnje po pitanju ko ima prednost u vođenju ovog slučaja - Državno tužilaštvo Hrvatske (DORH) ili Kancelarija evropskog javnog tužilaštva (EPPO).

Evropski delegirani tužilac Kancelarije evropskog javnog tužilaštva (EPPO) Tomislav Kamber komentarisao je razvoj situacije u slučaju hapšenja Beroša.

"Fokus istrage su aktivnosti zločinačkog udruženja, koje je za cilj imalo plasman medicinskih uređaja po neosnovanim cenama. U te svrhe, podmićivali su sve odgovorne kako bi si osigurali uspeh u javnim nabavkama. Potom su prali novac i EPPO je zato tražio istražni zatvor, koji je i određen", rekao je on.

Pitali su ga što ako glavni državni tužilac nadležnost ne da EPPO-u.
"To je hipotetičko pitanje. Očekujemo da nam kolege iz USKOK-a dostave predmet. Reagovali smo prema ovlašćenjima koje reguliše uredba. Mi smo preuzeli predmet koji trenutno vodi USKOK. Činjenično, slučajevi su slični i, što se nas tiče, sukoba nadležnosti nema. Kancelarija evropskog javnog tužioca je u celosti postupala prema odredbama", dodao je Kamber.

https://www.telegraf.rs/vesti/jugos...sio-se-i-beros-ko-ima-prednost-u-ovom-slucaju
1731782335577.png

Koliko je država samostalna ako uđe u EU?

Ako prepuste da nasi vode slucaj postoji velika mogucnost da brzo izade, ovako mislim da je ipak manja mogucnost. Po mom osobnom misljenju ja bi pustio EPPO da vodi istragu.
Koliko je država samostalna ako uđe u EU?
Malo. Mislio sam da cemo biti samostalni i suvereni nakon rata, a utrpali su nas opet u zajednicu. Ali to je druga tema

Ako prepuste da nasi vode slucaj postoji velika mogucnost da brzo izade, ovako mislim da je ipak manja mogucnost. Po mom osobnom misljenju ja bi pustio EPPO da vodi istragu.

Malo. Mislio sam da cemo biti samostalni i suvereni nakon rata, a utrpali su nas opet u zajednicu. Ali to je druga tema

ometanje eppo-a, a to sad upravo rade, može li to dovest do zatvranja dotoka iz eu fondova? ološ hdzovski je toliko retardiran da još ne svaćaju da sa evropskom lovom ne mogu šta i sa lovom hrvatskih građana. kakva gramzivost i pohlepa. pa neka eu i zavrti špinu sve pod cijenu da se već jednom počmemo dovoditi u red i maknemo ovaj ološ hdzovski...

Istog dana Pozder šalje novu poruku:

- Sada Hrvatska radi po stanovništvu najviše transplantacija.... trebali bi uvesti robotiku u Hrvatsku, a tih 30 milijuna za državu je ništa....

U daljnjoj komunikaciji između članova grupe Petrač&Pozder i Pavića koja je dosta intenzivna piše se:

- Državi malo, a nama lepo i još radimo nešto fenomenalno, smanjujemo listu čekanja, neće biti bolnički kreveti zauzeti, tih 30 mil. će u tri godine već uštedjeti.

https://www.vecernji.hr/vijesti/sto...-jedan-je-bio-tata-drugi-je-bio-buraz-1816394

Back