Hapse se službenici Ministarstva za rad zbog korupcije

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
20.419

INSPEKTORKU MINISTARSTVA SA LISICAMA DOVELI NA POSAO​

Policija je dovezla u kancelariju gde je radila, češlja se dokumentacija doma za stare u Barajevu​

Akcija hapšenja službenika Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja

Hapšenje inspektora zbog zloupotreba ovlašćenja u staračkom domu "Ivanović"
Kako je "Blic" već pisao, prema nezvaničnim informacijama, policija po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu
hapsi inspektore koji su zloupotrebama ovlašćenja staračkom domu “Ivanović” u Barajevu omogućili rad i
produženje radne dozvole, iako za to nije ispunjavao propisane uslove.

U ovom staračkom domu prošlog meseca je izbio požar u kojem je život izgubilo osmoro korisnika doma, a povređeno
još 13 korisnika, zbog čega je uhapšeno troje vlasnika doma protiv kojih je u toku istraga pred VJT u Beogradu.

U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja u toku je hapšenje nekoliko službenika ministarstva u
nastavku velike akcije na suzbijanju korupcije.

Screenshot_2.png

https://www.blic.rs/vesti/hronika/f...apsena-u-pratnji-policije-sa-lisicama/ej3cff6

Počelo je, počelo...

Na taj način su pribavili imovinsku korist tom pravnom licu u iznosu ne manjem od milion i po dinara, kroz naplaćene usluge korisnicima.

Uhapšeni su načelnica Odeljenja za inspekcijski nadzor, Sektora za brigu o porodici i socijalnoj zaštiti A.V, kao i inspektori socijalne zaštite N.S, M.G. i M.T.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović precizirao je da su osumnjičeni inspektori socijalne zaštite počev od januara 2014. godine pa do decembra 2024. godine vršili periodične redovne i vanredne inspekcijske nadzore, utvrđivali postojanje nepravilnosti u radu, a zatim u rekordnim rokovima utvrđivali da su nepravilnosti otklonjene, iako to nije bio slučaj.

Glavni javni tužilac, Nenad Stefanović

Takođe, kako je dodao, nisu pokretali odgovarajuće postupke za oduzimanje licence za rad pomenutom domu.

“Što se tiče načelnice Odeljenja za inspekcijski nadzor ona se sumnjiči da je propuštanjem dužnosti nadzora očigledno nesavesno postupila u vršenju službe, iako je bila svesna da usled toga može nastupiti teška povreda prava drugog, a koja je naposletku i nastupila kada je 20. januara ove godine u tom domu, usled nepropisnog rada odgovornih lica izbio požar u kojem je život izgubilo osam korisnika doma, a 13 teško povređeno”, naveo je Stefanović.

Poslednja izmena:
Počelo je, počelo...
Не бих рекао да је почело.

Раде се само они случајеви где постоји велики притисак јавности (због великог броја мртвих или великих новчаних износа који су проневерени).

Напредни свуда у држави ово раде и лоповски и нестручно.

Само што јавност сазна за такве ствари само онда кад буду уништени људски животи (надстрешница и дом за старе) или начињена велика материјална штета (ЕПС),

а испод радара још увек пролазе све остале ситуације које нису однеле животе или донеле огромну материјалну штету.

Многе ствари које напредни раде лоповлуком или незнањем, наносе, такође, велику штету, али она није видљива на први поглед (као што је видљива кад нестану људски животи или кад настане штета од Х стотина милиона евра).

Počelo je, počelo...
.
Нешто ми се каже да ће ту и да се заврши.

Министарство полиције за које се не тако давно јавно писало по медијима да су криминалци остварили утицај у самим врховима полиције остаће по страни.

Такође не очекујом било какве активности у Министарству финансија које води човек против којег је покренута и без образложења прекинута истрага о прању новца, а недај Боже да неко истражује у Министарству грађевине и којечега, осим ових десетак које директно повезју са падом настрешнице.

Ове женице што сада хапсе и провлаче кроз медије 99% ништа нису криве. Све се (за сада) завршило са начелницом службе (шефчић у тој организацији) иако је дозволе потписивао и директор и Министар.

Негде сам сигуран да су ове дозволе издате у "дон Корлеоне" стилу, понуде која се не одбија: или ћеш да потпишеш или идеш на улицу.

Па тако је и Новосадска станица пуштена у рад, а не тамо неки старачки дом у предграђу Београда.

Систем је труо и неодржав је.

Деца су у праву и треба их подржати.

Na taj način su pribavili imovinsku korist tom pravnom licu u iznosu ne manjem od milion i po dinara, kroz naplaćene usluge korisnicima.
.
Па ето, значи женице нису оствариле никакву личну корист, већ је корист остварило "правно лице" које се затим највероватније одужило где треба...

.

Poslednja izmena:
Sad penzioneri vučićevi (ne nužno svi) gledaju RTS, Happy, Pink i govore: Je li vidite kako precednik rešava borbu protiv korupcije i kriminala? Šta hoće ovi studenti? :rotf:
Po tebi su penzioneri ocigledno najgluplji sloj naroda u Srbiji. Srecom inteligencija kao ti je prisutna da ih korekrektno preusmeri i da im objasni sve njihove zablude u kojima zive.

Po tebi su penzioneri ocigledno najgluplji sloj naroda u Srbiji. Srecom inteligencija kao ti je prisutna da ih korekrektno preusmeri i da im objasni sve njihove zablude u kojima zive.
Нису они обавезно глупи, али су ужасно затуцани, јер пропаганда је усмерена ка њима, а недостатак технолошке писмености им не дозвољава да се одвоје од строго контролисаних медија односно ТВа.

Ако сам ја пре скоро 20 година схватио да је ТВ превазиђен медиј, као што је и радио пре тога био превазиђен, не разумем како они не могу да одбаце ТВ, не само они, него и млади људи.
Ок, постоји добар садржај на ТВ, али то се све гледа преко ЈТ или неких других портала.

И моја генерација нема појма о рецимо блокчејну, АИу, биткоину, али ја сам се трудио да испратим те иновације, како бих био у кораку са новом генерацијом. У чему је проблем?
Не свиђа се ни мени овај њихов турбо-фолк-треп, као и хеланке фармерке, које су покупили са запада, а већ дужи низ година тај исти запад је одбацио ту моду, а ови наши и даље касне и даље носе то.

Нису они обавезно глупи, али су ужасно затуцани, јер пропаганда је усмерена ка њима, а недостатак технолошке писмености им не дозвољава да се одвоје од строго контролисаних медија односно ТВа.

Ако сам ја пре скоро 20 година схватио да је ТВ превазиђен медиј, као што је и радио пре тога био превазиђен, не разумем како они не могу да одбаце ТВ, не само они, него и млади људи.
Ок, постоји добар садржај на ТВ, али то се све гледа преко ЈТ или неких других портала.

И моја генерација нема појма о рецимо блокчејну, АИу, биткоину, али ја сам се трудио да испратим те иновације, како бих био у кораку са новом генерацијом. У чему је проблем?
Не свиђа се ни мени овај њихов турбо-фолк-треп, као и хеланке фармерке, које су покупили са запада, а већ дужи низ година тај исти запад је одбацио ту моду, а ови наши и даље касне и даље носе то.
Сви ћемо бити такви.

Сви ћемо бити такви.
Не знам за себе, али неће сви, јер и то је генерализовање.
Мислиш да сви Кинези воле нову технологију, кодове за плаћање и смарт телефоне ? Па не воле. Али приморана је и она баба што продаје сир на пијаци, као и онај просјак на улици да имају свој qr код и телефон, јер без тога не постоји платни промет.

Back