Haos u glavnom gradu, nezadovoljni građani izašli na ulice. Protest zbog rasta troškova života!

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
Крај је лагодним животу који су имали са јефтиним руским енергентима. Због идиота у ЕУ парламенту, пре свега Немаца, биће им још горе.
Tačno, ali to je daleko od kraja zapada. Zapad je sada u raskoraku i prolazi kroz ono što je prolazilo i rimsko casrtvo kada je počelo da slabi.
 
Poruka
19.742
Tačno, ali to je daleko od kraja zapada. Zapad je sada u raskoraku i prolazi kroz ono što je prolazilo i rimsko casrtvo kada je počelo da slabi.
@4thman
Evo demokratskih vrednosti koje EU vlasti promovišu, a onda će neki da lupaju o nekakvim “ruskim uticajima” i “desničarima”.

 

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.048
Haos u glavnom gradu Evropske Unije, nezadovoljni građani izašli na ulice. Protest zbog rasta troškova života!!!
Hiljade demonstranata izašlo je danas na ulice Brisela u znak protesta zbog rasta troškova života.Foto: Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Foto: Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)​

To je izazvalo zastoj u sistemu javnog prevoza i poremetilo ovonedeljni samit Evropske unije.


Briselska policija je saopštila da je 16.500 ljudi učestvovalo u demonstracijama, koje su organizovali sindikati koji zastupaju radnike u mnogim javnim službama, tražeći bolje plate i uslove rada kako inflacija raste širom Evrope, izveštava Rojters.

Cene gasa i struje su skočile nakon ruske invazije na Ukrajinu. Ukupna inflacija u Belgiji iznosila je 10,63 posto u novembru, dok je potrošačka inflacija u celoj Evrozoni bila oko 10 procenata.

"Kad se vratite kući deci želite da vam kuća bude topla. Ne bi trebalo da kalkulišete s korišćenjem energije", rekao je jedan demonstrant, navodi britanska agencija.


Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ​
Demonstracije su protekle mirno, ali je briselski aerodrom saopštio da je morao da otkaže letove zbog protesta, dok je lokalna policija saopštila da je saobraćaj prekinut.

https://www.b92.net/biz/vesti/svet/...ce-protest-zbog-rasta-troskova-zivota-2260141

Sta je ovo problemi u NATO raju?


Zar jos nisi otisao da se boris sa Rusima? Pravdao si se da bi otisao ali ne mozes jer Rusi ne primaju dobrovoljce.

Dejan Beric snajperista te je demantovao neki dan objavljivsi snimak srpskih dobrovoljaca na youtube.
 

Top