Quantcast

"Haos na pomolu, polisa skuplja 700%.... " ili prilika da se raščisti

fortes

Elita
Moderator
Poruka
24.932
Haos na pomolu, polisa skuplja 700%, kako ćemo na more?

"Novi cenovnik osiguravajućih kuća za polise osiguranja skuplji je za 700 procenata, pa će organizatori putovanja za obavezu koju su plaćali oko 500 evra sada morati da izdvoje najmanje tri i po hiljade...."

"Direktor Jute Aleksandar Seničić kaže da veliki broj malih agencija neće moći da plati tih 300.000 evra.

"Da budemo jasni, ove polise neće doneti većoj sigurnosti, ovo je način da se osiguravači zaštite. Ja nisam dovoljno stručan da sudim o tome da li ima monopola ili ne, ali mislim da ne može biti reči o monopolu kod ovog slučaja, jer ovi uslovi nisu postavljeni juče“, kaže Seničić i ističe da treba da se nađe način da se agencije nađu u drugim kategorijama. ...."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nakon svega što se dešavalo sa agencijama prethodnih godina a što je kulminiralo letos, mislim i da je vreme da se raščisti malo situacija i da ne može više svaka šuša da otvara agencije.
U svakom slučaju za mene je ovo pozitivan pomak iako nije dovoljan da bi se zaštitili korisnici usluga putničkih agencija.

Takođe možda je vreme da se dobar deo turista napokon uđe u 21 vek i da se ohrabre da svoja putovanja samostalno online isplaniraju i realizuju.
 

fortes

Elita
Moderator
Poruka
24.932
Naravno da će biti bolje, makar u smislu da neće ljudi ostajati na ulici u nekoj grčkoj pripizdini jer je vlasnik "iznenada" bankrotirao baš na dan kada je trebalo da se domaćinu plati.
Inače ovo je odluka osiguravajućih kuća ne države, ona to na drugom i to početnom nivou treba da uradi sa osnivačkim ulogom kao uslovom za licencu da se neko bavi ovim poslom a ne da sa dva kompjutera i "dobrom voljom" se registruju kao subagenti.
 

dive

Legenda
Poruka
53.340
lopovska drzava svi na crno treba da rade

- - - - - - - - - -

nista bolje nece biti za putnike samo gori i skuplji tretman ce imati
pa putnici ce onda sami sebi da rezervisu smestaj direktno , nece im trebati agencije
ovako nesto je u redu, jer je zavladao javasluk u turistickim ponudama
agenciju moze da otvori ko hoce..porodica izdvaja citave godine za taj odmor, uplati jedno a dobije sasvim drugu stvar kad stigne na odmor
i koliko znam, niko do sada nije naplatio od agencije obestecenje za upropasceni odmor
 

fortes

Elita
Moderator
Poruka
24.932
niko.

- - - - - - - - - -

treba i grcima da zabrane da daju agencijama po celu sezonu u zakup,nego direktno pa nek malo i oni rizikuju
Jedina trenutna prednost agencija nad samostalnim aranžmanima i jeste zakup grčkih vila zbog čega izlaze sa relativno smešno jeftinim ponudama. Tako nešto bi ih ubilo do kraja. Realno imamo narod koji voli da ide na more ali nema baš para,ako ni zbog čega drugog onda su zato potrebne da opstanu da daju te jeftine aranžmane za šire mase, i onda dolazimo do situacije da ih bitange orobe i prevare jer su nam zakoni takvi da im praktično ne možeš ništa a kome dune može da se registruje i kao agencija i kao prevoznik.

Po meni je važnije da se napravi selekcija kvaliteta i među agencijama i prevoznicima a i u ponudama, da se dobro zamisli i preračuna svako ko ulazi u tu priču sa željom da unapred "bankrotira". Osiguravajuće kuće su samo prvi korak napravile, država sad treba da uradi ključni.
 
Top