Nikita Kulganov
Buduća legenda
- Poruka
- 37.596
Da proslavljate halloween ?
Razonoda
Halloween u Beogradu
Razonoda
Halloween u Beogradu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A GNR nisu gluposti?![]()
Da proslavljate halloween ?
Razonoda
Halloween u Beogradu
A sta se tu slavi? Vestice, vampiri, sotone ili frankenstajni?
A GNR nisu gluposti?![]()
Ноћ вештица (енгл. Halloween) је светковина која се обележава 31. октобра, ноћи уочи Свих светих, а своје порекло има у келтској митологији и паганским обичајима у вези са њом.
Најчешће активности које обележавају овај празник су: костимиране забаве, прављење лампе од тикве, гледање хорор филмова, читање страшних прича.[1] Деца иду од врата до врата, траже слаткише и узвикују „trick or treat“ („смицалица или посластица“, у слободном преводу „дајте нам слаткише или ћемо иначе бити приморани да урадимо нешто неваљало“).[2] Ирски имигранти су верзију ове традиције пренели у Северну Америку у 19. веку. Ноћ вештица се прославља у САД, Ирској, Канади, Уједињеном Краљевству, Шведској, Порто Рику, Јапану, Новом Зеланду и у неким деловима Аустралије.
(iz Vikipedije http://sr.wikipedia.org/sr/Ноћ_вештица)
Mi (ja,mm i moja deca ne proslavlajmo to, ali znam da dosta dece idu maskirana po kućama,lupa u šerpe i skuplja slatkiše.
Ноћ вештица (енгл. Halloween) је светковина која се обележава 31. октобра, ноћи уочи Свих светих, а своје порекло има у келтској митологији и паганским обичајима у вези са њом.
Најчешће активности које обележавају овај празник су: костимиране забаве, прављење лампе од тикве, гледање хорор филмова, читање страшних прича.[1] Деца иду од врата до врата, траже слаткише и узвикују „trick or treat“ („смицалица или посластица“, у слободном преводу „дајте нам слаткише или ћемо иначе бити приморани да урадимо нешто неваљало“).[2] Ирски имигранти су верзију ове традиције пренели у Северну Америку у 19. веку. Ноћ вештица се прославља у САД, Ирској, Канади, Уједињеном Краљевству, Шведској, Порто Рику, Јапану, Новом Зеланду и у неким деловима Аустралије.
(iz Vikipedije http://sr.wikipedia.org/sr/Ноћ_вештица)
Prvi put čujem da ovako nešto ima i kod nas.
@ tema: Jedva i ove naše praznike obeležavam, tako da sigurno neću obeležavati tuđi.
Зар никад ниси чула за Коринџање. То имаш и дан данас у Војводини. То је једна стари ссрпски обичај, по ком за бадње вече деца иду од врата до врата и павају песмуице а домаћини им дају посластице.
meni je to bas super
moj brat zivi u Kanadi i ima dvoje dece
i slave njihove praznike a nase obelezavaju
tamo su vise od 20 godina
iskreno,meni se vise dopadaju njihovi obicaju nego nasi
izvinjavam se ozbiljnim vernicima i patriotama na ovoj uvredi