Hakuna matata

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Reč hakuna znači da nečega nema. Matata je reč koja znači nevolje.
Hakuna matata je izraz na jeziku svahili, i dolazi iz Afrike. Znači
bez problema. I nije samo izraz, već je i pozdrav i životna filozofija.
Meni zvuči kao ''opušteno''.

Kako vama to zvuči?
Možete li da zamislite kako bi vaš život izgledao da ste odrastali uz
ovaj moto?

Zvuči mi sjajno i mislim da bi život bio lakši i lepši da prihvatiš to kao činjenicu, odnosno, da se mnoge stvari odvijaju bez našeg uticaja i da za mnoge stvari ne treba brinuti.

Čak ne znam ni sam koliko verujem u ovo, ali na prostorima gde možemo čuti hakuna matata, tamo se jako loše živi ali su deca nasmejana. Tamo gde imaju svega im konstatuju depresije i u 15 godina.. Ne znam šta da mislim.

Reč hakuna znači da nečega nema. Matata je reč koja znači nevolje.
Hakuna matata je izraz na jeziku svahili, i dolazi iz Afrike. Znači
bez problema. I nije samo izraz, već je i pozdrav i životna filozofija.
Meni zvuči kao ''opušteno''.

Kako vama to zvuči?
Možete li da zamislite kako bi vaš život izgledao da ste odrastali uz
ovaj moto?
A kako zamisliti da živiš bez ikakve odgovornosti, normi i pravila, život bez briga..? ..neš kao, zabole me doope.
To ti je ta hakuna matata.. život bez obaveza, briga, zakona..

:cool:

pa ti se brini neno.
ako mi ne umemo
evo brini se i za nas :heart:
Pobrinuti se za nešto, već ima smila. Pobrineš se i ideš dalje. Ne
boraviš u brizi od koje niko nema koristi.

Al zašto se nedostatak zabrinutosti vidi kao neodgovornost, meni
nije jasno. Isto tako mogu da kažem da su zabirnuti neodgovorni,
jer samo brinu a ne rade ništa.

Gde postoji život bez problema? Možda kod nekog budiste koji čeka da neko drugi reši njegove probleme a on drži ruke krenute ka nebu, ali u realnosti ne postoji život bez problema.

Gde postoji život bez problema? Možda kod nekog budiste koji čeka da neko drugi reši njegove probleme a on drži ruke krenute ka nebu, ali u realnosti ne postoji život bez problema.
Naravno da ne postoji, pitanje je samo kako prilaziš tim problemima, kao da je smak sveta ili kao ,ok, rešavam pa idem dalje...

.ништа ти не решаваш у овој цивилизацији иметства, без цивилизације бивства која је сатрана прогресивизмом и том парадигмом.

Тако да је цивилизацијски покретач постао мото: жеље су мотив, а не патња, Е сад како ово да преведем на Свахили. Перфи помажи...

.ништа ти не решаваш у овој цивилизацији иметства, без цивилизације бивства која је сатрана прогресивизмом и том парадигмом.
🤣🤣Ovo kao jednačina sa par nepoznatih :mrgreen: imaš li sveščicu u kojoj čuvaš ove izraze kad odlučiš da sludiš sagovornika 🤪
Тако да је цивилизацијски покретач постао мото: жеље су мотив, а не патња, Е сад како ово да преведем на Свахили. Перфи помажи...

Zivot bez brige i problema sto opustenije to bolje, sve sto je teret odbaciti da ne zulja bar ono sto ne mora...

Када читава једна цивилизација од милијарду људи створи парадигму субкултуре "би хепи, донт бори", знам на основу историје пропасти култура да ће од њих остати 100милиона, који ће се утопити у друге културе и расе.

Јел тако учитељице?!?... :kafa:

🤣🤣Ovo kao jednačina sa par nepoznatih :mrgreen: imaš li sveščicu u kojoj čuvaš ove izraze kad odlučiš da sludiš sagovornika 🤪

Pobrinuti se za nešto, već ima smila. Pobrineš se i ideš dalje. Ne
boraviš u brizi od koje niko nema koristi.

Al zašto se nedostatak zabrinutosti vidi kao neodgovornost, meni
nije jasno. Isto tako mogu da kažem da su zabirnuti neodgovorni,
jer samo brinu a ne rade ništa.
Ovde je potpuni kontekst bez odgovornosti.
Briga je sastavni deo odgovornosti, bez iste, odgovornost ne postoji.

Back