Meni se desilo da je neko, pored dva mejla koja koristim za svoj FB nalog (glavni i pomoćni), ubacio još jedan. I to je sve. Nisam čak ni dobio obaveštenje da mi je neko hakovao nalog ni bilo šta (ima ono da vidiš sa kojih je uređaja pristupljeno tvom nalogu - kod mene nije stajalo ništa osim već postojećih), samo da je ubačen još jedan mejl pored ona dva. Ništa drugo nije urađeno niti menjano. Naravno, odmah sam sklonio tu novu mejl adresu i promenio lozinku, stavivši neku veoma dugu i komplikovanu. Uključio sam i two-factor authentication, što i tebi savetujem, a vidim da je već rečeno.
A to sa reklamiranjem mi se desilo sa Diskord nalogom. Neko je provalio u njega i ništa nije uradio osim što je nekakav link poslao mnogima sa moje liste prijatelja. I tu sam menjao šifru i stavio two-factor authentication. Dobro je dok te ne napadnu oni što ti promene šifru i mejl (ili još gore, oni što skidaju pare sa računa), ovi što se samo reklamiraju su relativno bezopasni, ali opet nije prijatno kad ti se desi.