Hajmo malo i o jevrejima ciju ste veru pokupili

Simpson

Obećava
Poruka
79
Citati iz TALMUDA koji je pored biblije druga jevrejska sveta knjiga:

Slicno onome, kako covek nadmasuje zivotinju, Jevreji nadmasuju sve narode na zemlji«.
»Samo su Jevreji dostojni naziva ljudi, a GOJI (nejevreji, Arijevci), vode poreklo od zlih duhova, imaju pravo da se nazivaju samo svinjama«.
»Zabranjeno je odnositi se sa sazaljenjem prema onima, koji nemaju razuma (prema gojima)«.
»Imovina nejevreja je kao napustena stvar, njen pravi vlasnik je Jevrej, koji je prvi preotme. I to je pravedno, jer Bog je dao Jevrejima vlast nad zivotom i imovinom drugih naroda«.
»Njihov zivot (goja, joga-arujevaca), o, Jevreju, u tvojim je rukama, jos vise njihov novac«.
»Bog je naredio Jevrejima da daju gojima novac u zajam, ali da daju nikako drugacije, vec samo uz kamatu, prema tome, umesto da im time pruzamo korist, mi im cinimo stetu, cak ako nam taj covek moze biti od koristi, dok prema Jevrejima mi ne treba da postupamo na taj nacin«.
»Licemerje je dopustivo u tom smislu, kada Jevrej treba da izgleda ljubazan prema gresnima, naka im ukazuje pocast i govori: »Ja vas volim«. To je dozvoljeno samo u tom slucaju, ako je Jevreju potreban gresnik ili ima razloga da ga se boji; u suprotnom slucaju to je greh«.
»Zabranjeno je vracati goji ono sto je on izgubio; onaj ko vraca goji izgubljeno nece naci milosti kod boga«.
»Tamo gde je napisano »Ne cini zlo bliznjemu«, ne govori se »Ne cini zlo goji«.
»Izgovarajuci kletvu, u sebi se mogu izgovoriti oni uslovi, pod kojima kletva nece biti vazeca. Talmud dozvoljava da se postupa na taj nacin svaki put, kada neka gojska vlast trazi od Jevreja da da neku zakletvu«.
»Jevrej cini dobro delo kada ubija slobodoumnog, nevernika, koji odrice ucenje Izraela, kao i onog ko je postao goj«.
»Sto se tice Talmuda, onda mi priznajemo njegovu bezuslovnu nadmoc nad Mojsijevom Biblijom«.
»Jevrej moze da baci komad mesa psu, ali nikako da ga pokloni hriscaninu, posto je pas bolji od hriscanina«.
»Prolazeci mimo razrusenog hrama goja, svaki Jevrej je obavezan da izgovori: »Hvala ti, gospode, sto si iskorenio ovaj dom idola««.
»Jevrej uvek ima pravo da napada hriscanina i da ga ubije naoruzanom rukom. Jevreji koji, zahvaljujuci polozaju koji zauzimaju, imaju takvu mogucnost, neodlozno su obavezni da predaju javnom pogubljenju hriscane, pod jednim ili drugim izgovorom«.
»Najbolji od goja dostojan je smrti« (Aboda zara, 26, u Tosafot).
»Muskarac moze da cini sa svojom zenom sve, sto mu se svida, kao sa komadom mesa iz mesare«.
»Onaj ko ignorise rec rabina, podleze smrti« (traktat Erubin, 21:2).

I tako dalje i tome slicno.

Evo sad nekoliko citata iz biblije sa istim ciljem, gde BOG PODRZAVA SVOJ NAROD U NJIHOVOJ BORBI PROTIV NEJEVREJA... citajte i oprastajte se sa jevrejskim bogom posto je ocigledno da vas nesto ne gotivi:

Jevreji se obraćaju bogu: »O drugim narodima, koji su potekli od Adama, ti si rekao, da oni nisu ništa, da su slični pljuvački… te narode si za ništa proglasio…« (3 Jezdre, 6:56-57).

»Vi (Jevreji), ovladaćete narodima koji su brojniji i jači od vas; svako mesto na koje stupi noga vaša, biće vaše; niko se neće održati protiv vas« (Drugi zakon 11:23-25).

»Uvešće tebe (jevrejski narode) bog tvoj, u onu zemlju, za koju se on kleo… da će ti je dati sa velikim i lepim gradovima, koje ti nisi gradio, i sa kućama, napunjenim svakim dobrom, koje ti nisi punio, i sa izvorima, iskopanim u kamenu, koje ti nisi kopao, sa vinogradima i maslinicima, koje ti nisi sadio, i ti ćeš jesti i nasititi se« (Drugi zakon 6:10-11).

»… i ti ćeš davati zajmove mnogim narodima, a sam nećeš uzimati zajmove; i gospodarićeš nad mnogim narodima, a oni nad tobom neće gospodariti« (Drugi zakon 15:6).

»Daću druge ljude za tebe i narode za dušu tvoju« (Isaija 43:4).

Kada je Avraam ostario, on je zatražio od svog roba da se zakune da »ti nećeš uzeti sinu mojemu Isaaku ženu od Hananejevih kćeri, među kojima ja živim, nego ćeš otići u moju zemlju, u moju domovinu kod mog plemena, i odatle ćeš uzeti ženu sinu mojemu Isaaku« (Bitisanje 24:3-4)

»Gospod je sasvim blagosiljao moga gospodina, i on je postao veliki: On mu je dao ovce i volove, srebro i zlato, robove i robinje, kamile i magarce« (Bitisanje 24:350 (znacci bog nema nista protiv robova!!!)

Evo kako bog poducava: »Sedme godine čini praštanje. Praštanje se sastoji u tome, da svaki davalac zajma, koji je dao zajam svome bližnjem, oprosti dug i ne naplaćuje ga od bližnjega svoga ili od brata svoga, … od inozemca naplati, a što bude tvoje kod tvoga brata, oprosti« (Drugi zakon 15:1-3).SOVINIZAM

»Ne jedite nikakvu mrtvačinu; daj je inozemcu, koji se zadesi u tvojoj kući, neka on jede, ili mu je prodaj, jer ti si sveti narod kod Gospoda Boga tvojega«.

»Nemojte udavati svoje kćeri za za njihove sinove, i njihove kćeri ne uzimajte za vaše sinove, i ne tražite mir sa njima za sva vremena…« (2 Jezdri 8:81-82).

»… ne bojte se naroda ove zemlje; jer on će nam biti predat na jedenje« (Brojevi 14:9).

Hristos propoveda »Ja sam Vas poslao da čekate ono, nad čime vi niste radili: drugi su radili, a vi ste ušli u plod njihovog rada« (po Jovanu 4:38).

OVA DVA POSTA DA PREKOPIRATE U WORD, ODSTAMPATE, URAMITE I STAVITE NA ZID IZNAD RADNOG STOLA!!! MOZDA SHVATITE

Simpson:
Evo sad nekoliko citata iz biblije sa istim ciljem, gde BOG PODRZAVA SVOJ NAROD U NJIHOVOJ BORBI PROTIV NEJEVREJA... citajte i oprastajte se sa jevrejskim bogom posto je ocigledno da vas nesto ne gotivi:

Jevreji se obraćaju bogu: »O drugim narodima, koji su potekli od Adama, ti si rekao, da oni nisu ništa, da su slični pljuvački… te narode si za ništa proglasio…« (3 Jezdre, 6:56-57).

»Vi (Jevreji), ovladaćete narodima koji su brojniji i jači od vas; svako mesto na koje stupi noga vaša, biće vaše; niko se neće održati protiv vas« (Drugi zakon 11:23-25).

»Uvešće tebe (jevrejski narode) bog tvoj, u onu zemlju, za koju se on kleo… da će ti je dati sa velikim i lepim gradovima, koje ti nisi gradio, i sa kućama, napunjenim svakim dobrom, koje ti nisi punio, i sa izvorima, iskopanim u kamenu, koje ti nisi kopao, sa vinogradima i maslinicima, koje ti nisi sadio, i ti ćeš jesti i nasititi se« (Drugi zakon 6:10-11).

»… i ti ćeš davati zajmove mnogim narodima, a sam nećeš uzimati zajmove; i gospodarićeš nad mnogim narodima, a oni nad tobom neće gospodariti« (Drugi zakon 15:6).

»Daću druge ljude za tebe i narode za dušu tvoju« (Isaija 43:4).

Kada je Avraam ostario, on je zatražio od svog roba da se zakune da »ti nećeš uzeti sinu mojemu Isaaku ženu od Hananejevih kćeri, među kojima ja živim, nego ćeš otići u moju zemlju, u moju domovinu kod mog plemena, i odatle ćeš uzeti ženu sinu mojemu Isaaku« (Bitisanje 24:3-4)

»Gospod je sasvim blagosiljao moga gospodina, i on je postao veliki: On mu je dao ovce i volove, srebro i zlato, robove i robinje, kamile i magarce« (Bitisanje 24:350 (znacci bog nema nista protiv robova!!!)

Evo kako bog poducava: »Sedme godine čini praštanje. Praštanje se sastoji u tome, da svaki davalac zajma, koji je dao zajam svome bližnjem, oprosti dug i ne naplaćuje ga od bližnjega svoga ili od brata svoga, … od inozemca naplati, a što bude tvoje kod tvoga brata, oprosti« (Drugi zakon 15:1-3).SOVINIZAM

»Ne jedite nikakvu mrtvačinu; daj je inozemcu, koji se zadesi u tvojoj kući, neka on jede, ili mu je prodaj, jer ti si sveti narod kod Gospoda Boga tvojega«.

»Nemojte udavati svoje kćeri za za njihove sinove, i njihove kćeri ne uzimajte za vaše sinove, i ne tražite mir sa njima za sva vremena…« (2 Jezdri 8:81-82).

»… ne bojte se naroda ove zemlje; jer on će nam biti predat na jedenje« (Brojevi 14:9).

Hristos propoveda »Ja sam Vas poslao da čekate ono, nad čime vi niste radili: drugi su radili, a vi ste ušli u plod njihovog rada« (po Jovanu 4:38).

OVA DVA POSTA DA PREKOPIRATE U WORD, ODSTAMPATE, URAMITE I STAVITE NA ZID IZNAD RADNOG STOLA!!! MOZDA SHVATITE

Znas sta, nije Bog gledao Zemljom da nadje nekog pravednog Srbina ili Amerikanca nego je gledao da nadje nekog pravednog. I taj je bio Avram. Nije ga izbrao sto je bio Jevrej nego sto je bio pravedan. Tako ni ja ne pricam sa tobom, jer si Srbin, nego zato, sto postavljas prava pitanja, koja neki kao Hriscani ne zele ni da zamisle, jer jim je to kao nepotrebno. Pa mogu onda bar da procitaju odgovore na ono, sto ne smeju da pitaju:)

Kissko:

«nije Bog gledao Zemljom da nadje nekog pravednog Srbina ili Amerikanca nego je gledao da nadje nekog pravednog. I taj je bio Avram.»

Kada su po hrišćanstvu, ili po Bibliji (da budem precizniji), nastali ostali narodi? Od Avrama? Znači li to da su od Adama i Eve pa do nastanka drugih naroda svi bili Jevreji?

Pomozite mi oko ovog, malo mi je komplikovano.. :?

Sizif:

«Sve vanzemaljce treba pobiti»

Ne slažem se sa ovim stavom. Jutros sam baš razgovarao sa jednim od njih, astralno sam se projektovao na tamnu stranu Meseca. Oni sa velikim iščekivanjem očekuju Njegov drugi dolazak.

Sizif:
Simpsone, džaba se trudiš. I ja sam bez veze pisao onoliku temu o virusima uma, pa nisam dobio ni jedan odgovor. Neće ljudi da čitaju. Najbolja je tema tipa "Sve vanzemaljce treba pobiti - da ili ne." Na takvoj će sigurno biti gomila zainteresovanih diskutanata...

Neko pravilo je da ne citaju vise od pet recenica, suvise je zamorno. A narocito je nezgodno kada procitaju i ostanu bez reci.

Inace, procitao sam i slazem se sa onim sto si napisao o memama i stvarno nemam sta da dodam... mislim, virusi su inace vrlo gadna stvar, a narocito kada napadaju covekovu psihu... ne vrede tu bilo kakvi argumenti i dokazi, i to ce najbolje shvatiti kada procitaju knjigu robert anton wilsona - Prometheus Rising koja se moze lako naci na netu ako se malo potrudi... preporucujem je svima: i vernicima i nevernicima jer fino objasnjava ljudsku psihu.

1010011:
Kissko:

«nije Bog gledao Zemljom da nadje nekog pravednog Srbina ili Amerikanca nego je gledao da nadje nekog pravednog. I taj je bio Avram.»

Kada su po hrišćanstvu, ili po Bibliji (da budem precizniji), nastali ostali narodi? Od Avrama? Znači li to da su od Adama i Eve pa do nastanka drugih naroda svi bili Jevreji?

Pomozite mi oko ovog, malo mi je komplikovano.. :?

Nije baš komplikovano. Treba samo pročitati prvu trećinu 1.Mojsijeve. Ali ako je tako težko, evo, ja ču kopirati.

Evo.
Dokle su bili svi ljudi jedan narod, ljudski in kako su postali narodi iz njega? Pročitajmo:

1. Мојсијева, глава 11

1. А беше на целој земљи један језик и једнаке речи.
2. А кад отидоше од истока, нађоше равницу у земљи сенарској, и населише се онде.
3. Па рекоше међу собом: Хајде да правимо плоче и да их у ватри печемо. И беху им опеке место камена и смола земљана место креча.
4. После рекоше: Хајде да сазидамо град и кулу, којој ће врх бити до неба, да стечемо себи име, да се не бисмо расејали по земљи.
5. А Господ сиђе да види град и кулу, што зидаху синови човечији.
6. И рече Господ: Гле, народ један, и један језик у свих, и то почеше радити, и неће им сметати ништа да не ураде шта су наумили.
7. Хајде да сиђемо, и да им пометемо језик, да не разумеју један другог шта говоре.
8. Тако их Господ расу оданде по свој земљи, те не сазидаше града.
9. Зато се прозва Вавилон, јер онде помете Господ језик целе земље, и оданде их расу Господ по свој земљи.

A kako znamo, da je bio Avram Jevrej? Pročitajmo:

(1.Mojsijeva glava 14)
...
13. А дође један који беше утекао, те јави Авраму Јеврејину, који живеше у равни Мамрија Аморејина, брата Есхолу и брата Авнану, који беху у вери с Аврамом.
...

1010011:
Kissko:

«Dokle su bili svi ljudi jedan narod, ljudski in kako su postali narodi iz njega? Pročitajmo: »

Zahvaljujem se!

«6. И рече Господ: Гле, народ један, и један језик у свих,»

A taj narod su bili Jevreji ili Vavilonci?

Gledaj; kada bi imao samo jednu boju, dali bi nju zvajo drugačije nego prosto: boja? Narod se zvao Ljudi.

zoolog:
Eto vidiš?
ugrofinska grupa naroda je gde spadaju madjari - ugari i finci i njihov jezik je sličan tj prije iste fonetike . znači ipak madjari nisu usamljeni!
Stvarno čudo jedno. Nego zaboravio si estonski, koji takođe spada u istu grupu jezika. Uzgred, Mađari i Finci ne mogu da se razumeju, što recimo za ostale grupe jezika ne važi uvek, mnogo bolje mi možemo razumeti Makedonca nego Mađar Finca...
A šta za Albance? Grke? U koju grupu spadaju njihovi jezici, pošto vidim da vladaš tom problematikom.

Back