- Poruka
- 2.862
svega i svačega, a nigdje hajduka.
u srbiji mislim barem 100000 simpatizera tog velikog kluba
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
svega i svačega, a nigdje hajduka.
ja znam jednog i to je to
Hajduk ima antifasisticku istoriju, to je ono sto ga odvaja od Dinama
10000 ispred velikog ekrana
- Ногометна (тј. боље речено „стопалошутна“) удруга „Хајдук“ из Спљета је основана године 1911. као србски клуб од стране спљетскога Србина који је „балун“ дониа у Спљет из Швицарске гди је студира. Удруга је оригинално имала дресове у бојама србске националне тробојнице (јер је и основана као национално србско спортско друштво) који су касније из политикантско-шовинистичких разлога преиначени у „биле“ дресове како би се забашурило србско подријетло стопалошутне удруге „Хајдук“. Иначе, само да вас подсјетим, сам назив ове балунске удруге има чисто србски (али никако хрватски етноним) јер се традиција хајдучије никада није везивала за Хрвате већ искључиво за Србе. Стога вам предлажем да у име повијесно-националне истине пред Господом покренете иницијативу на Пољуду да се официјални наслов дотичне стопалошутне спљетске удруге преименује у „Србски Хајдук“ (кај се мене особно тиче може се преименоват и у „Србо-четничку стопалошутну удругу - Хајдук“ – илити СЧСУ Хајдук).
Потписујем.м.у.п.м.
Тебра правописна грешкасамо цивилизовано...
м.у.лепу.п.м.
То ја говорим већ годинама... Какви су то хрватски хајдуци? На простору Далмације јесте било доста хајдука и ускока, али ја не знам да је ико од њих био Хрват...
Hajduk nije samo termin za junaka,vojnika koji se borio protiv Turaka,vec i za kriminalca,bandita. Taj termin se koristio u Bosni i Hrvatskoj imas u romanima Branka Ćopića,mada mislim da su oni uyeli termin misleci na ove nase junake...
То ја говорим већ годинама... Какви су то хрватски хајдуци? На простору Далмације јесте било доста хајдука и ускока, али ја не знам да је ико од њих био Хрват...
Hajduk nije samo termin za junaka,vojnika koji se borio protiv Turaka,vec i za kriminalca,bandita. Taj termin se koristio u Bosni i Hrvatskoj imas u romanima Branka Ćopića,mada mislim da su oni uyeli termin misleci na ove nase junake...
how yes no (kako da ne) koje vaše junake??? misliš one koji su služili osmanlijama ili ...???