Hajde sad neka muškarci pitaju,a žene da odgovaraju VIII

86bogomoljka

Legenda
Poruka
50.898
Pitanje za zene;
Tradicija trazi od ljudi da sklapaju nekakve veze i brakove koji podrazumevaju taj visegodisnji zivot sa jednom te istom osobom u zajednickim prostorijama.... Sex sa jednom te istom osobom, vise od decenije...Nije li vam to malo deplasirano ili neprirodno?
Не знам. Како коме. Лично нисам потписивала ништа нити бих, мислим званичан брак и то. Нисам из тог филма. Ко јесте- ОК
Не верујем у брак али верујем у однос који траје деценијама.

asd221

Veoma poznat
Poruka
14.525
Pitanje za zene;
Tradicija trazi od ljudi da sklapaju nekakve veze i brakove koji podrazumevaju taj visegodisnji zivot sa jednom te istom osobom u zajednickim prostorijama.... Sex sa jednom te istom osobom, vise od decenije...Nije li vam to malo deplasirano ili neprirodno?
Nije mi deplasirano ni neprirodno, jer kao što neko ne može da ostane sa jednom osobom ceo život neko ipak može. E sad što nije lako naći nekog da se u svemu poklapate je nešto drugo.

Cru*

Veoma poznat
Poruka
10.148
Pitanje za zene;
Nema tu nista deplasirano ni neprirodno.
Tradicija ne trazi nista...ljudi su ti koji imaju ocekivanja...izmedju ostalih da se ispostuje ta tradicija. Ili imaju zelje da zive bas tako kako je navedeno, bez obzira na tradiciju.
Prednost modernog doba je sto imamo izbor, u koji spada i odluka kako cemo ziveti svoj zivot. Brak je samo jedna od opcija, nista vise.

Tina

Aktivan član
Moderator
Poruka
1.932
poštovanje,
šta mislite o vezama gde je jedno sa fakultetom a drugo sa srednjom školom?
da li je to održivo na duže staze? da li biste i same ušle u vezu sa tipom izvan svog obrazovnog nivoa?
Održivo je ako su oboje normalni ljudi bez nekih kompleksa, predrasuda itd.
Bila bih, ako nema fax ne znači da je glup ili nesposoban.

**Freya**

Veoma poznat
Poruka
13.664
Pitanje za zene;

Meni nije neprirodno. Spadam u veran tip zena i prija mi da zivim sa osobom koju volim.
Zivot mi je prolazio kroz faze koje su se zavrsavale i bile nasledjene novim fazama.
Sada sam u fazi braka i gnezda, ne zanimaju me drugi muskarci ni za paznju, ni za sex, ni za flert...
Hoce li se ta faza zavrsiti...stvarno ne znam.

koto

Buduća legenda
Poruka
42.452
ja sam verovala u to dok nas smrt ne rastavi..dok se nisam razvela. zato se vise nisam udavala.
i da, i meni je prirodno da volim jednog coveka. nikad mi nije dosadilo da nekog volim, niti sam se zasitila nekog koga volim..taj mi je koncept potpuno neshvatljiv.
ali sam takodje shvatila da moja ideja o ljubavi nije ostvarljiva za mene ovakvu, te sam odustala. mir bozji.
i tako.a vi, kako ste? :))

Zauz

Buduća legenda
Poruka
30.499
Pitanje za zene;
Devojka 🤷‍♀️...
Tradicija trazi od ljudi da sklapaju nekakve veze i brakove koji podrazumevaju taj visegodisnji zivot sa jednom te istom osobom u zajednickim prostorijama...
tradicija trazi da ne postoje prevare / oboje se zrtvuju za uspeh svega /koliko je toga danas zaista...
. Sex sa jednom te istom osobom, vise od decenije...
To moze da bude prica za javnost dok je zaista ovo...
Screenshot_20220717-132041_Chrome.jpg

Screenshot_20220717-131951_Chrome.jpg

....neki ga imaju te su ...
Screenshot_20220717-132307_Chrome.jpg

Screenshot_20220717-132409_Chrome.jpg

toliko toga postoji danas ( javno ) o cemu nekada informacije nisu bile dostupne . . .
Nije li vam to malo deplasirano ili neprirodno?
Sta je deplasirano plus neprirodno:
°ona na silu uzima njegovo prezime da bi on nju ponizio plus joj kao robu pokazao gde joj je mesto (ponizi je od pocetka da ne bi trazila svoja prava)....
°moze da joj radi sta hoce ako je nasilan ne postoji zastita (da joj kome je to posao obezbedi radno mesto plus zastitu od nasilnika plus gde ce da stanuje )....
Screenshot_20220717-132939_Chrome.jpg

Kad se mora u brak mora / cuti trpi to ima posledice / nema gde da se vrati ni da ode...koliko vesti ima "povredio/ubio zenu zbog ljubomore"....

Ko mora mora ko ne mora sigurnije je bez toga / razvodi plus podela imovine plus sve oko dece plus maltretiranje druge strane preko dece mucno mnogo...

Ako se kupuje kuca / stan udaja je obavezna da vlasnistvo bude zajednicko ...

Poslednja izmena:

milicica&decko

Aktivan član
Poruka
1.247
Pitanje za zene;
Nema to veze sa tradicijom
korisnica kojih sve usluga iz salona lepote si?
Friziranje, sisanjr, depilacija, pedikor, manikir i ponekad mi očupa obrve

Tina

Aktivan član
Moderator
Poruka
1.932
pojasni, po čemu moj upit smatraš problematičnim i poremećenim?
Ja ne razumem da li troluješ ili si stvarno nesvestan svog ponašanja. Ti konstantno levitiraš oko intimnih i seksualnih pitanja, znači dobiješ verovatno opomenu, postaviš jedno-dva da kažemo normalna pitanja i ponovo se vratiš na problematična. Ajde kaži mi i šta bi ti uradio sa svim tim odgovorima na ta tvoja problematična pitanja da ti ona sad kaže kako depilira samo noge ili i noge i puslicu, kakve koristi imaš od odgovora? Jel ti misliš da je normalno da neko konstantno razmišlja o tim stvarima? Imaš problem , zaista ga imaš, ovo ti ne govorim da te prozivam nego ljudski ti kažem a ti radi kako 'oćeš.

Poslednja izmena:

Lily Rose

Ističe se
Poruka
2.485
Pa ne moras da veruješ. To nije moj problem. Zivi u iluziji.
Ali nemam zasto da lazem, ni ja, ni one. Islo se to kod zena, kad nije moglo u bolnici, ili kad bolnica nije bilo .... pa trave, igle za pletenje.... ne zelis da znas i ne treba da znas.
I nije se pricalo okolo, niti je bilo neka stamota, bar ne medju udatim zenama. Sve su imale isti problem.
A da su abortirale, jesu. Legalno ili nelegalno. I umirale od nestrucnih abortusa.
Mislis da su zene radjale svaki put kad su ostajale trudne, posebno ako je zena plodna. Svasta.
Samo se cutalo.
A stare zene muskarcima nisu pricale nista sto ne treba da znaju. Pametnije su bile od nas.

To je tačno. Ja sam se šokirala kad mi je jedna baba (ne direktno moja nego udata za brata mog dede) rekla da je imala 4 abortusa. A ona… ljudi moji… nema bolje domaćice ni poštenije žene od nje. Redovno u crkvu, posvećena porodici, smerna, fina… kad ono!

Šta reći kad ni sad kad su ljudi malo prosvećeniji opet ne koriste zaštitu.

A da su žene ćutale je isto tačno, možda zato što su bile pametnije ili zato što se o nasilju u porodici ni u četiri zida nije govorilo.

Cru*

Veoma poznat
Poruka
10.148
To je tačno. Ja sam se šokirala kad mi je jedna baba (ne direktno moja nego udata za brata mog dede) rekla da je imala 4 abortusa. A ona… ljudi moji… nema bolje domaćice ni poštenije žene od nje. Redovno u crkvu, posvećena porodici, smerna, fina… kad ono!

Šta reći kad ni sad kad su ljudi malo prosvećeniji opet ne koriste zaštitu.

A da su žene ćutale je isto tačno, možda zato što su bile pametnije ili zato što se o nasilju u porodici ni u četiri zida nije govorilo.
Pa da.
Ali nema to veze sa postenjem. One su bile postene i dobre zene, dale su samo svom muzu, kad god je trazio.
To sto ona fizicki nije mogla (a ni smela) da rodi svaki put kad je ostala trudna je druga stvar. A zene su znale kad ne bi trebale.
A to sto kontacepcije nije bilo, a muza bolelo uvo da pazi da ona ne ostane trudna, to je posebna prica.
Sve plodne zene su abortirale. Znale medju sobom i cutale.
I sigurno se nisu ispovedale sinovima i unucima, tako da je ocigledno da muski rod uglavnom pojma nema o tome.