ХАЈДЕ ДА СЕ ПОМИРИМО СА НЕЗАВИСНИМ КОСОВОМ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Дафмен

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
247
Видимо сви да су приче о аутономији Косова у оквиру Србије испушене муштикле. Мислим Косово још од деведесетих није саставни део државе Србије. Ајде да се помиримо са независношћу Косова. Немојмо да се понови сценарио из РСК када је услед политике квазинационализма протеран скоро сав српски живаљ! Не морамо да признамо независно Косово али немојмо ни претерано сад скакати у његову одбрану у границама Србије. Оно што је најважније је да са становишта Србије обезбедимо што бољи живот преосталим Србима и да им омогућимо опстанак.
После распада СССР 30% Руса је остало ван Русије. После распада СФРЈ скоро сви Срби ван Србије су услед погрешне политике српског вођства избегли у Србију са мало шансом повратка на вековна огњишта. Учимо се на грешкама из прошлости. Такође не верујем да би и један радикал (квазинационалиста) волео да у земљи има 2 милиона Албанаца са највишом стопом наталитета у Европи!

Дафмен:
Видимо сви да су приче о аутономији Косова у оквиру Србије испушене муштикле. Мислим Косово још од деведесетих није саставни део државе Србије. Ајде да се помиримо са независношћу Косова. Немојмо да се понови сценарио из РСК када је услед политике квазинационализма протеран скоро сав српски живаљ! Не морамо да признамо независно Косово али немојмо ни претерано сад скакати у његову одбрану у границама Србије. Оно што је најважније је да са становишта Србије обезбедимо што бољи живот преосталим Србима и да им омогућимо опстанак.
После распада СССР 30% Руса је остало ван Русије. После распада СФРЈ скоро сви Срби ван Србије су услед погрешне политике српског вођства избегли у Србију са мало шансом повратка на вековна огњишта. Учимо се на грешкама из прошлости. Такође не верујем да би и један радикал (квазинационалиста) волео да у земљи има 2 милиона Албанаца са највишом стопом наталитета у Европи!
Овде су изгледа, мало помешани неки термини.
Ми, вероватно, можемо, да схватимо и физички прихватимо неке реалности, ако јачи отму...

Али, мислим да се нико, од Срба, ко одиста има бар мало националне свести, и односа према сопственој традицији не може с тим - помирити.

Ако нигде другде, макар у себи самом. У души и срцу.

Norma Kampl:
Овде су изгледа, мало помешани неки термини.
Ми, вероватно, можемо, да схватимо и физички прихватимо неке реалности, ако јачи отму...

Али, мислим да се нико, од Срба, ко одиста има бар мало националне свести, и односа према сопственој традицији не може с тим - помирити.

Ако нигде другде, макар у себи самом. У души и срцу.

Мислио сам на то физичко прихватање! Џаба нама устав када сила Бога не моли а камоли ће да поштује устав неке тамо Србије.

najvaznija vrednost i cilj svake drzave je opstanak i celovitost, po principu instinkta za samoprezivljavanje i nacelu- da i najmanja teritorijalna promena bez saglasnosti drzave svedoci da je ugrozena cela,kao takva.
ne treba popustati iz prostog instinkta. princip je princip.

e sad, realno, moje je misljenje da ce nam biti bolje bez kosova.
jer nije da nam odlazi heartland, necemo propasti, nije iznenada ni nishta novo. odlazi teritorija na obodu, naseljena shiptarima koji, takodje imaju sopstvene jake instinkte. neke ce da boli, neke manje...

da me neko pita- iako nisam vezan mitomanski za kosovo, nekako bi je otuzno sto se to deshava. ono, deo zemlje ide...s druge strane, ne mogu da kazem ni da preterano zalim

Дафмен:
!

...si ti lud ili sta... :shock:
...da ti nisu sake pune americkih dolara...kad ti tako brilijantne ideje padaju na pamet... :twisted:

Pa ja ne vidim vezu izmedju zalaganja diplomatskim sredstvima jedne suvereme drzave za celovitost svoje teritorije i proterivanja Srba sa Kosova....u stvari moguce je ali ne vidim kako to moze biti Srpska krivica?:lol:I ako bi ti ljudi proterali Srbe sa Kosova zato shto Beograd diplomatskim putem zeli da se bori svim sredstvima,ne vidim shta bi im smetalo ili ih sprecilo da to urade pogotovo posle dobijanja nezavisnosti.:lol:

Да питам баш те силне бранитеље Косова и Метохије у оквирима Републике Србије. ДА ЛИ БИСТЕ СУТРА НА ПОЗИВ ВАМ ВАШЕГ МИЛОГ ГРОБАРА И *******ОГ УЗЕЛИ ПУШКЕ И КРЕНУЛИ ДОЛЕ. Наравно да не би него бисте по обичају МОБИЛИСАЛИ ЦВЕТ МЛАДОСТИ (ЧАК НЕ НИ ОЛОШ) СРБИЈЕ И СЛАЛИ ИХ ДОЛЕ! ДОСТА ЈЕ ТОГ РАДИКАЛСКОГ САМОУБИСТВЕНОГ НАЦИОНАЛИЗМА!

Дафмен:
Да питам баш те силне бранитеље Косова и Метохије у оквирима Републике Србије. ДА ЛИ БИСТЕ СУТРА НА ПОЗИВ ВАМ ВАШЕГ МИЛОГ ГРОБАРА И *******ОГ УЗЕЛИ ПУШКЕ И КРЕНУЛИ ДОЛЕ. Наравно да не би него бисте по обичају МОБИЛИСАЛИ ЦВЕТ МЛАДОСТИ (ЧАК НЕ НИ ОЛОШ) СРБИЈЕ И СЛАЛИ ИХ ДОЛЕ! ДОСТА ЈЕ ТОГ РАДИКАЛСКОГ САМОУБИСТВЕНОГ НАЦИОНАЛИЗМА!
Полако, лакше само.

А зар нема још нека, трећа могућност, осим овог што овде наводиш, и оног што у поставци теме сугеришеш - пуке предаје, и "помирења" како ти то зовеш?

Ко, уопште, говори о покретању војске с наше стране?

Дафмен:

1. Зашто си ми се ЛАЖНО представио као члан ДСС-а ???

2. Шта те брига КО ће и КАКО ће и ЗАШТО ће и НА ЧИЈИ ПОЗИВ ће да узме
или НЕ У ЗМЕ ПУШКЕ...........

3.. Какав, бре, "цвет младости" - ПА ВОЈСКА ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ, него се
пихтије од мозга и од карактера и од људи ПЛАШЕ ОНИХ ДРУГИХ...

4. И ТРЕБА ДА СЕ ПЛАШЕ !

5. Не постоји никакав РАДИКАЛСКИ САМОУБИСТВЕНИ НАЦИОНАЛИЗАМ - постоји
само НАЦИОНАЛИЗАМ али ти, на жалост, не знаш шта то значи, ти само знаш
шта је КЕШ и шта је ПУНА ******.......

Iron Lord:
Vidi, tema nosi vitalno pitanje - da li dajete deo teritorije?
Drugo je estrada pa da li će Viki kod radikala a Sneki kod LDP-a, A Baja u DS... Dakle, ima ozbiljnost. A tek ko peče rakiju...

ОВА ТЕМА КАО "ВИТАЛНО ПИТАЊЕ" ЈЕ ПРОТИВУСТАВНА, ТЈ. ОНА ЈЕ
ПРОТИВ УСТАВА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ ! :evil:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back