brbljiva_kisa
Aktivan član
- Poruka
- 1.385
pa, evo par reci; (i) meni je krivo sto moja majka ne moze da dodje, ne toliko zbog mene, vec zbog unuke, a ovde smo vec skoro godinu dana, u cleveland-u, posao, kuca, kupovina, cuvanje cerke, i onda covek da bi postigao, odvaja bitno od nebitnog ne dozvoljavajuci da mu se vizija suzi, da se pretvori u masinu za zgrtanje para (ili dobara, u zavisnosti da li je ili nije potencijalni povratnik) dok zivot prolazi; srecom, i supruga i ja smo promenljivi i prilagodljivi, ja izdrzljiv kada nesto zacrtam, ali, opet, odustacu od hiljadu (sporednih/nevaznih) stvari ako ne vidim jasno cak i iza horizonta...
a brb.kisi sam hteo da kazem da je normalno sto je njena cerka odabrala svoj zivot, kao i ona svoj, obe su odrasle osobe, samo sto je mama trebala vise da utice i jos uvek nije kasno, a kako bi njena cerka "ovde cuda ucinila sto se tice skole"; da li je bila u poseti, za pocetak? koliko je drustvo, cerkini vrsnjaci, uticalo da ostane? mozda je problem u (kasnijem) "pridruzivanju"?
Jednostavno moja cerka nije shvatila da ja ozbiljno mislim da se udam i da napustim zemlju. Ohrabrivala me je sve do poslednjeg dana govoreci da ide sa mnom, a onda... tras... ne ide ona nikuda... a sve je vec bilo ugovoreno, dobile vize, kupili karte...
... Nisam znala sta cu, morala sam da odem, ali mi je obecala da ce razmisliti i doci kasnije.
Medjutim, nista od toga... mi mozemo sebi da priustimo da odemo jednom godisnje na tri nedelje i to mi je sve... tada sam sa njom, pricamo, ali njena ljubomora je toliko jaka da ona jednostavno odustaje od mene samo da ne bi zivela zajedno sa nama, ovde... Ostala je tamo sa mojim roditeljima, njen tata, moj bivsi suprug, je stalno obilazi, ali nije ostala zbog drustva... jednostavno ne zeli da me deli ni sa kim i kaze da joj je ovako bolje.
Ne znam sta da mislim, ocajna sam, razbolela sam se od tuge, pijem lekove jer bez njih bih umrla... kao vojska sam pocepanih zastava...
Ona ne zeli ni da dodje u posetu jer zna da je ja ne bih pustila da se vrati...

,sadji vamo please..to gore se izdaje..