Hajde da ovde objavljujemo trenutno najveće kamate na oročenu štednju

Child of the Sky

Zainteresovan član
Poruka
268
Hajde da ovde objavljujemo trenutno najveće kamate na oročenu štednju.

Kamate na štednju i dalje skaču. Nažalost neke banke reklamiraju štednju, a ne stave na sajt kolika je kamata nego nude upit.

Ima odličan sajt Kamatica https://www.kamatica.com/stednja-eur na kome su istaknute aktuelne kamate, međutim problem je što ni tu često nije ažurirano.

Hajde da mi koje interesuje ova tema pišemo najnovije ponude banaka, posebno sa osvrtom na to koja je najveća trenutna kamata na oročenu štednju u eur na 12m.

Svi depoziti do 50.000 eura su osigurani, što znači da merilo za izbor banke za oročenje treba da bude visina kamate.

Treba da ovo učinimo transparentnim, i time bar malo nateramo banke da se utrkuju sa boljom ponudom kamata.

One koje interesuje i imaju saznanje neka pišu i o kamatama o oročenjima na RSD, druge vremenske periode itd.

Najveća kamata na eur, 12m je sada u Procredit Bank, 4.5% NKS, 3.82% EKS

Iako na sajtu kamatica nisu ažururali već više od 7 dana, i piše da je tamo 4% NKS.

Ok, recimo ne vidim svrhu da orocis neku svotu, kad je inflacija veca od kamate....

А ако већ имаш у штеку у водокотлићу неке паре које чуваш за црне дане,

њих ће ионако инфлација да једе, а ако их метнеш на штедњу, сачуваћеш део њихове вредности који не би сачувао ако паре држиш у водокотлићу.

А ако већ имаш у штеку у водокотлићу неке паре које чуваш за црне дане,

њих ће ионако инфлација да једе, а ако их метнеш на штедњу, сачуваћеш део њихове вредности који не би сачувао ако паре држиш у водокотлићу.
Jako mali deo vrednosti. Bolje kupovati nekretnine ili zlato.

Onda da držim neoročeno?
Slažem se da je inflacija velika, a pogotovo da rast kamata na depozite nije dovoljno pratio rast ni inflacije ni referentne kamatne stope.
Ali ne želim ni da kupujem kvadrat po 2000 eur kada je tendencija spustanja cena.
Kako god, nisam zamislio temu kao "U šta uložiti eure", nego objavljivanje najveće kamate koju banke trenutno nude.

Da kupujemo nekretnine ili zlato sada kada su u piku i istorijski najvišoj vrednosti?? Pogotovo kada se zna da će kvadrat da pada i već je počeo.
Nije pitanje šta je moglo da se uradi pre dve godine nego sada.
Neko je npr sada dobio sud, i novac. Ili na lotou, kako god.
Slažem se šta je rekao kolega @Alter_Ego_ očuva se bar deo vrednosti. Plus je bezbednije držati osigurano u banci nego u vodokotliću :)

Како да купи некретину неко ко има 500 000 или 1 000 000 динара неко ко те паре чува за црне дане?

А злато? Знаш некога ко купује инвестиционо злато и како се то ради? Није баш да одеш у златару и купиш. Кажеш, имам 450 000 динара, дај ми злато за све паре.

Како да купи некретину неко ко има 500 000 или 1 000 000 динара неко ко те паре чува за црне дане?

А злато? Знаш некога ко купује инвестиционо злато и како се то ради? Није баш да одеш у златару и купиш. Кажеш, имам 450 000 динара, дај ми злато за све паре.
To se potrosi vrlo brzo, to ne moze da se cuva....

Hajde da ovde objavljujemo trenutno najveće kamate na oročenu štednju.

Kamate na štednju i dalje skaču. Nažalost neke banke reklamiraju štednju, a ne stave na sajt kolika je kamata nego nude upit.

Ima odličan sajt Kamatica https://www.kamatica.com/stednja-eur na kome su istaknute aktuelne kamate, međutim problem je što ni tu često nije ažurirano.

Hajde da mi koje interesuje ova tema pišemo najnovije ponude banaka, posebno sa osvrtom na to koja je najveća trenutna kamata na oročenu štednju u eur na 12m.

Svi depoziti do 50.000 eura su osigurani, što znači da merilo za izbor banke za oročenje treba da bude visina kamate.

Treba da ovo učinimo transparentnim, i time bar malo nateramo banke da se utrkuju sa boljom ponudom kamata.

One koje interesuje i imaju saznanje neka pišu i o kamatama o oročenjima na RSD, druge vremenske periode itd.

Najveća kamata na eur, 12m je sada u Procredit Bank, 4.5% NKS, 3.82% EKS

Iako na sajtu kamatica nisu ažururali već više od 7 dana, i piše da je tamo 4% NKS.
U julu mi istice orocenje.Cidjet cu da odem u Prokredit banku.
Prosle godine sam cini mi se bio kod njih.Imali su isto neku povoljnu ponudu.Kada sam dosao uslovljavali su me necim.Ne sjecam se sta je tacno bilo.Meni to nije trebalo i otisao sam u drugu banku.

Interesuje me da li orocavate jedan dio u dinarima?
Do sada nisam orocavao u dinarima,drzeci se one bolje vrabac u ruci.nego peceno pile na grani.

На динар је доста већа камата него на евро.

Плус, за орочавање у еврима се плаћа порез, док за динарску штедњу нема пореза.

Ja imam neku teoriju o 3 razine novca

Tier 1
Prvu razinu čine tekući računi i keš koji posedujete. To treba pod hitno pofljiskati ili prebaciti u Tir 2

Tier 2
Druga razina su oročeni računi

Tier 3
Treća razina je biznis koji vam generiše milijarde, i finansira druge razine. To je pod određenim velom tajne u mom slučaju

Back