H A P Š E NJ A

Nisam bas siguran da ce radikali bilo koga hapsiti.Policija hapsi na osnovu naloga suda, a ne stranke.
Ali ono sto ce radikali uraditi(ja je iskreno nadam da hoce)je da ce sve prijave protiv danasnjih funkcionera , koje godinama came po fiokama izneti na "svetlo dana" i uticati da se istraze.
Tu se pre svega misli(JA mislim), na aferu sa Labusom i "eriksonom", na privatizaciju cementara, nacin na koji je privatizovan Sartid,dinkica i pare sa kipra, muljanja sa strujom, deviznim rezervama, seceranama(verovatno jos dosta toga cega sad trenutno ne mogu da se setim).
Pro tom ne mislim da ce privatizacije biti ponistene, jer su ugovori o njima potpisani i za njih je garant drzava., nego pre svega na zlouoptrebe polozaja od strane onih koji su takve nakaradne privatizacije dozvolili.
Takodje ce mislim( to su govorili mnogo puta do sada) ukinuti krivicni delo davanja mita, na racun mnogo strozih kazni za primanje mita.
Time bi zasigurno mnogo ucinili , na iskorenjivanju one sveprisutne korupcije vezane za nas obicne gradjane(tipa raznih saltera, doktora isl..).A o ostalim, onim "velikim", ce brinuti istrazni organi, tuzioci, policija..
Ako to ne urade, i ne pocnu ozbiljno da se obracunavaju sa kriminalom u ovom drustvu, sa sve rigoroznim kaznama, i plenidbom imovine, onda nam se ne pise dobro nikako.

Govorim o lokalnoj vlasti ovde... slizali se wadikali sa DS, da ne poverujes. Zato mislim da ce slicno
biti i na nivou Republike. A, seca li se neko koji ishod bese, kada su trebali da isele SRS iz sedista stranke u Zemunu... a tada je na vlasti u BG i RS bila DS! Bilo je buke i halabuke, trenutnog odustajanja od iseljenja... i vise niko ne pomenu ishod u medijima... barem koliko se ja secam.

Poslednja izmena:
Govorim o lokalnoj vlasti ovde... slizali se wadikali sa DS, da ne poverujes. Zato mislim da ce slicno
biti i na nivou Republike. A, seca li se neko koji ishod bese, kada su trebali da isele SRS iz sedista stranke u Zemunu... a tada je na vlasti u BG i RS bila DS! Bilo je buke i halabuke, trenutnog odustajanja od iseljenja... i vise niko ne pomenu ishod u medijima... barem koliko se ja secam.
poslednje iseljenje nije izvršeno krajem marta 2004 godine, uveliko je Koštunica bio premijer.

Pa vidis , to je recimo mozda i najbolja varijanta za Srbiju.......ali je to nemoguce uraditi posto je njihov cilj fotelja a ne boljitak zemlje..
a sta bi falilo recimo....
Da naprave kaoliciju DS i SRS, bez ijedne autobus stranke(dinkica,SPS, DSS, VElje, LDP,Canka, SPO,....)....Da recimo naprave vladu gde ne bi bilo mesta za Djelica, Vlahovica,Djilasa, Nikolica, Todorovica, Vucica,Mircica.
Premijersko mesto daju nekoj nestranackoj osobi.
Ministarstvo policije daju Madjaru, recimo...
Pravde muslimanu.
Ostalo podele po principu strucnosti, paritetno.
Daju odresene ruke tuzilastvu, skinu SVAKOME ko je pod bilo kakvom istragom imunitet...
Sta bi nam falilo onda?

Prema broju mandata - tacno. Po progarmskim ciljevima, naravno - ne.

Kakve veze imaju programski ciljevi..
I jedni i drugi su za prikljucenje uniji.EU,
E sad.........Sto mi nikako da shvatimo da smo od EU udaljeni decenijama, pre svega u svojim glavama, i da je mnogo vaznije prvo pocistiti SVOJU kucu.

Ne, ja nisam zadovoljan.
Zato na ovim izborima nisam ni glasao.
Nisam zbog toga sto mi ovi koji su na vlasti nisu dovoljno dobri, po pitanju mnogo stvari(korupcije, kradje, kriminala, unistavanja privrede u Srbiji, vestackog drzanja evra na niskom nivou radi cuvanja socijanog mira,, preteranog zaduzivanja, unistavanja poljoprivrede......).
A za druge nisam glasao, jer nisu bili u prilici da moj glas zasluze.
Ako oni dodju, i ako se pomerimo sa mesta, i nesto od gorenavedenih problema rese, svakako cu glasati za njih.

Poslednja izmena:
Kakve veze imaju programski ciljevi..
I jedni i drugi su za prikljucenje uniji.EU,
E sad.........Sto mi nikako da shvatimo da smo od EU udaljeni decenijama, pre svega u svojim glavama, i da je mnogo vaznije prvo pocistiti SVOJU kucu.

Ja verujem tebi da tako mislis, ali ne verujem da je to stvarno opredeljenje SRS. Ako se ne varam, skoro je predsednik stranke na sudjenju u Hagu javno izjavio i nabrojao koje su drzave neprijatelji Srbije, a radi se o vecini zemalja iz EU. E, tu ne vidim logiku kako Srbija na celu sa SRS zeli u Evropu, a predsednik partije prica drugu pricu... nestu tu ne stima, zar ne?

Ja verujem tebi da tako mislis, ali ne verujem da je to stvarno opredeljenje SRS. Ako se ne varam, skoro je predsednik stranke na sudjenju u Hagu javno izjavio i nabrojao koje su drzave neprijatelji Srbije, a radi se o vecini zemalja iz EU. E, tu ne vidim logiku kako Srbija na celu sa SRS zeli u Evropu, a predsednik partije prica drugu pricu... nestu tu ne stima, zar ne?

Da ti kazem.Ja to malo drugacije shvatam.....
Privreda nam je u totalnom kolapsu.Zaduzenost nam je ogromna(mi nemamo mora kao Hrvati, pa da na racun toga mozemo da se zaduzimo).
I mislim da bi prvi cilj nase ekonomije trebao biti da sredimo stvari "kod kuce"...
ti isti socijalisti, koji su imali groznih stvari poslednjih godina, su nam ostavili u amanet ugovor kojim je Srbija stavljena na prvo mesto(uz Belorusiju) u odnosu na najvece svtsko trziste ,posle Kineskog.
E, sad.za ovih 8 godina, ja sam cuo od radikala milion puta, da nameravaju da privredu okrenu tom trzistu.Razlog je svakako sasvim jasan.Nasi proizvodi su u startu jeftiniji od svih ostalih za iznos carine na njih.
Za zadnjih 8 godina demokrate su propustile da nasu privredu SAMO na osnovu toga dignu na mnogo visi nivo..Nazalost, oni su i ono malo privrede sto je radilo, upropastili ogromnim uvozom bez zastite domacih proizvodjaca.
Tako da stvarno mislim da je prica u EU, za nas SADA, jedna veoma daleka ricca, za razliku od OVOG ugovora koji nam omogucava da u startu imamo prednost u odnosu na ostale.........i da samo time privucemo dovoljno kapitala, da podignemo nasu privredu.
to je samo jedan segment cele price, a ima ih jos mnogo.

Napaljena gologuzija, još nije ni postala vlast, a planira da hapsi, pušta ubice na slobodu...
Kao nekad što su prekodrinski Srbi radili po Srbiji.
Samo , ovaj put - neće moći !
I ako dođu u poziciju vlasti - izradiće ih žuti kao majmune (kao i više puta dosad).

Najbolje ce biti kada krenu one sitnije ribe da sa grabe ko ce prvi da propeva i iznese vise prljavog vesa samo da bi dobio status zasticenog svedoka , ako ista svaka im cast sto su uveli tu novinu u pravosudje . Ima ona stara ko drugome jamu kopa sam u nju upada
Chimige.gif

A koga ce da obradjuju cim dodju na vlast :
1. Mladan Dinkic [ Nacionalna stedionica ... itd.] cujem da nije uzeo mandat da kada zbrise ne oslabi svoje u skupstini.
2. Bozidar Djelic [ 11.000.000 razloga ]
3. Cedomir Jovanovic [ Saradnja sa "Zemuncima" i razotkrivanje njegove uloge u atentatu ]
4. Jelasic i da se konacno pocne proces za aferu kofer da se vidi odakle vila na Senjaku ... itd.
i tako redom.

Napaljena gologuzija, još nije ni postala vlast, a planira da hapsi, pušta ubice na slobodu...
Kao nekad što su prekodrinski Srbi radili po Srbiji.
Samo , ovaj put - neće moći !
I ako dođu u poziciju vlasti - izradiće ih žuti kao majmune (kao i više puta dosad).

O koji, ti to ubicama pricas?Sta lupetas?
Koga ce to da puste na slobodu, ako je ubica?
Ako si mislio na Milanovica, onda u redu....samo sto on nije nikakav ubica i sasvim bezveze lezi u zatvoru, ni kriv ni duzan.
A ako aludiras na izjave V.Sesalja, onda ako imas malkice mozga , i spojis price iz knjige karle del Ponte, onda lako mozes shvatiti njegovu izjavu.
Kako bi se ti ponasao, da je tebi neko ukrao najmanje 5 godina zivota?
Sta bi mislio o njemu?Bilo bi ti krivo sto je nastradao?
E pa odgovor na ta pitanja daj SAM SEBI, pa ces onda sam i shvatiti porive koji su doveli do Seseljevih izjava(da se razumemo, ja te izjave ne opravdavam, ali svakako razumem konteks u kojem su recene, za razliku od vas demokrata, olicenja evropske inteligencije).

Back