Гуслари - репери пре репа

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Код нас Срба хип хоп и реп култура одлично се примила 90тих година за време гетоизације, изолације друштва, сиромаштва, ратова и бомбардовања. Многи млади заволели су реп а многи млади песници кренули су да експериментишу пишући песме и изводећи је у овом жанру.

Шта је заправо реп и где реп и гусле имају додирне тачке? Реп је заправо Rhytm And Poetry, поетичко изражавање кроз музику. А где је додирна тачка гуслара и репера? И гуслари изражавају и износе епску поезију кроз музику и инструментал, тј, музички инструмент, гусле.

Реп и гусле колико год се чинили далекима, много су сродни.

Кићење туђим перјем.

Гуслари су за репере богови песништва и филозофије.
Јесу слажем се посебно за ове данашње ал стварно постоје јаке лиричне реп песме које су права поезија.

Но гусле су ипак екипа.

Није сваки реп лош него што свако узме да репује
мени јесте мада постоји и тај тзв патриотски реп, што ми је још и океј
ако мислиш генерално на бунтовничку/револуционарну музику, прескочио си 70 година рокенрола

мени јесте мада постоји и тај тзв патриотски реп, што ми је још и океј
ако мислиш генерално на бунтовничку/револуционарну музику, прескочио си 70 година рокенрола
Наравно али реп није само музика већ првенствено поетичко изражавање уз инструментал. И гусле су исто то. Епика уз инструмент.

Наравно али реп није само музика већ првенствено поетичко изражавање уз инструментал. И гусле су исто то. Епика уз инструмент.
па мање више свака боља и ангажованија музика је поезија уз инструментал, али добро, ствар укуса

па мање више свака боља и ангажованија музика је поезија уз инструментал, али добро, ствар укуса
Па јесте али у репу је баш акценат на речима и песми а не на тоналитету. Инструментал и мелодија су пропратни

Back