Guskova: Republika Srpska je srž srpstva, Rusija nema drugog oslonca osim Srba na Balkanu

:mrgreen:
1673220055779.png
 
2 su slova višak. :lol:

Гускова: Однос између руског и српског народа је необјашњив за Запад​

Инострани члан Академије наука и умјетности Републике Српске Јелена Гускова рекла је за Јутарњи програм РТРС да је однос између руског и српског народа необјашњив за Запад.

Јелена Гускова - Фото: РТРС

Јелена ГусковаФото: РТРС
- То је нешто генетски и ван разумијевања Запада. Они не разумију нашу историју, наше особине, нашу културу. Њима је важан само новац. Када су се дешавали сукоби деведесетих политика Русије није била добра, не само за Србе, већ и за Русе, али сада смо на истим таласним дужинама - поручила је Гускова.

Поносна сам јер сам пратила историју Српске и видјела сам како је Запад хтио да уништи Србе на Балкану, прво да их распарча на мале земље, а на крају да их распарча да не могу направити јединствену државу - додала је Гускова.

Она је додала да веома цијени предсједника Републике Српске Милорада Додика, који стоји иза државне политике Српске унутар БиХ.
 
Da sam na Dodikovu mjestu, više bi me brinulo što sam posrbljeni Hrvat. :kafa:
A sta je onda Seselj ? Inace ova Guskova ima bas prikladno prezime. Srz srpstva je oduvek bila Sumadija dok je to danas linija Beograd~N.Sad, Na tom relativno malom prostoru od 80 km razdaljine i okolnim gradovima zivi 3 miliona stanovnika.
Sto se tice R,Srpke ili bosanskih Srba bar 3~4 puta su doveli maticu Srbiju do uzasnih situacija ,setite se ww1 gde je izginula trecina muskaraca matice Srbije medju kojima i moji preci pradeda Milun u dobi od 21 god. prababa Milja se nije preudala odgajila je jedinog sina Isidora za kojim je isla po sremskom frontu da ga trazi .I nasla ga je zivog .nastavio je lozu. Tako da treba da znate .pomoci cemo uvek ali postujte nas. Nismo ovo zasluzili.
 
Cim ne govoris istinu ,nije ti ni zao...

Боцан-Харченко: Напади на Србе застрашујући - ЕУ дијели одговорност за политику Приштине​

Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко сматра да је алармантна и застрашујућа серија етнички мотивисаних напада Албанаца на Србе на Косову и Метохији током божићних празника, међу којима и на дијете, а да неколико представника ЕУ, који су покушали да коментаришу злочине на Космету, заташкава околности онога што се догодило.

Александар Боцан-Харченко (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg) -

Александар Боцан-Харченко (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg)
- Дакле, дијеле одговорност за наставак политике Приштине застрашивања српског становништва и, последично, њиховог протеривања са ове територије - наведено је у саопштењу руске Амбасаде у Београду.
Боцан-Харченко је као бесрамно оцијенио то што је одговор КФОР-а на захтјев Београда да пошаље српске полицајце и војнике на Косово и Метохију да осигурају безбједност Срба по Резолуцији 1244 Савјета безбједности УН бесрамно пренијето у петак увече, 6. јануара, непосредно послије напада Албанца на српску дјецу.
Он је истакао и да Запад затвара очи "пред трагедијом у Донбасу и варварским гранатирањем цивила од украјинских радикала".
- Кијевски режим је убио много деце из оружја које су испоручиле САД и земље ЕУ. Нехуманост Запада је неограничена, као и широко распрострањено уживање у свирепости њихових штићеника - истакао је Боцан-Харченко.
 

Back
Top