Gubite li osjećaj privlačnosti kada je on sekirljiv?

Pazi da te netko ne čuje.
Nije "sikiranje", već "sekiranje,", a dolazi od talijanskog glagola "seccare", što u prenesenom značenju znači "brinuti".
Nema nikakve veze s drvosječama.

:mrgreen:

ahahahh

Kada je sIkirljiv onda bežimo od takvih . inače ne volim horor filmove, a kamoli uživo ;)

ahahahh

Kada je sIkirljiv onda bežimo od takvih . inače ne volim horor filmove, a kamoli uživo ;)
U hrvatskoj terminologiji još uvijek piše da je "za to i to (kazneno) djelo "zaprijeČena kazna"...

Znači po toj logici kazna ne prijeti, već "priječi", poput rampe, što znači da svaka prijetnja sankcijom apriori spriječava nekoga da počini kazneno djelo.

Pravopis na nivou Zenga dobrovoljacs koji svaku riječ koja počinje s "H", pišu velikim slovom.

Ево из пера жене једне добре поруке која ће можда ставити тачку на ту причу једном засвагда:

PhilosophiCat:
It’s true that many women say they want a man who’s “in touch with his emotions,” yet get the "ick" when he expresses them. This can be bewildering for men, but the issue lies in how emotion is expressed, not in the fact of feeling it.

Yes, women tend to value a man who has emotional fluency and depth, someone who can articulate his inner world and empathise with hers.

But they recoil when a man loses his composure, collapses emotionally and turns to her for emotional containment. The moment she has to soothe or stabilise him, when she must step into the role of his therapist or mother, the polarity between them collapses. She no longer feels his strength; she feels his need. And that is where the "ick" arises from.

So this is the key distinction: Emotional depth does not mean emotional dumping.

A man can speak openly about his struggles while remaining self-possessed and anchored in his own centre. He might say, “I’ve had a rough week and I'm working through some frustration, but I'll be fine,” rather than dissolving into self-pity or seeking reassurance. He shares what’s real without burdening her with it. His emotions are contained by his own form.

That’s what women respond to: emotional transparency grounded in composure. It signals a robust and stable inner centre. It shows he can hold complexity without being consumed by it.

By contrast, many men, fearing that any show of feeling will make them appear weak, over-correct by suppressing or hiding their emotions entirely. They present a stoic façade that keeps her at arm’s length. While this may preserve his ego, it starves intimacy. She feels locked out of his interior world, perhaps admiring and respecting him, but ultimately feeling exiled from his soul.

This lack of emotional connection is far more painful for the woman, who (unlike the man) is not a self-sustaining principle. As the embodiment of the lunar principle, she requires reflection to feel whole, to know herself through the mirror of his awareness. When that mirror is blank, she loses the sense of being felt, and something in her begins to close.

Both collapse and repression arise from the same root: disconnection from the solar centre. In the first, emotion floods the structure; in the second, the structure dams the flow.

The true alternative (and what women are innately seeking in man when they say they want him to be "in touch" with his emotions) is one in which those feelings are governed by conscious form. The man is able to remain inwardly still while emotion moves through him; he neither denies it nor is swept away by it.

That stillness is what allows him to hold space for the woman’s depths without being drowned by them. This is neither stoicism nor vulnerability, but a secret third thing: an inner sovereignty where emotion has been mastered by spirit rather than suppressed by force of will.

Ево из пера жене једне добре поруке која ће можда ставити тачку на ту причу једном засвагда:
Prevedeni zadnji delovi citata koji navodiš:
“Ta tišina je ono što mu omogućava da zadrži prostor za ženske dubine, a da ga one ne udave. Ovo nije ni stoicizam niti ranjivost, već tajna treća stvar: unutrašnji suverenitet gde je emocijama savladan duh, a ne potisnuta silom volje.”

Zbog čega potiskivanje emocija?
Suverenitet ovde nije potreban, u ljubavi je suvišan. Kod dva bića povezana emocijama ono što se ovde naziva suverenitetom jeste barijera i zid.
Ono što ih razdvaja.

Ne znam čiji si citat naveo, deluje mi poznato (ne znam odakle) ..,

Gubite li osjećaj privlačnosti ako se on vama jada, dok je sav pod stresom?

Ili je to dobro, jer je on onaj otvoreni, iskreni i emotivni tip?
Moj odgovor na temu:
Ne gubi muškarac privlačnost kod žene koja mu je životni oslonac ukoliko pokaže emociju, brigu, stres.
Isto kao što ne bi trebalo ni ona da gubi privlačnost u njegovim očima i srcu da ona prolazi kroz slično.

Pišemo o ljudima koji su duboko povezani, a nisam sigurna da tema postavlja za pitanje takvu vrstu povezanosti….

Ako ne može da podnese stres, nek nađe drugi posao.
Ne želim muškarca kojeg će šef da mi smlavljenog isporuči kući
Sebično, ja sa ozbiljnom partnerkom očekujem da mogu da budem ja, sa svim svojim vrlinama i manama, da zajedno prolazimo i dobro i zlo, da se dopunjujemo, ako joj to ne odgovara, ja cu njoj prvi pokazati u kom su pravcu vrata, ne mora ona.

Prevedeni zadnji delovi citata koji navodiš:
“Ta tišina je ono što mu omogućava da zadrži prostor za ženske dubine, a da ga one ne udave. Ovo nije ni stoicizam niti ranjivost, već tajna treća stvar: unutrašnji suverenitet gde je emocijama savladan duh, a ne potisnuta silom volje.”

Лоше си превела.

Није „емоцијама савладан дух” него „емоције савладане духом”.

Zbog čega potiskivanje emocija?

Ауторка не велича потискивање емоција већ владање над њима.

Suverenitet ovde nije potreban, u ljubavi je suvišan. Kod dva bića povezana emocijama ono što se ovde naziva suverenitetom jeste barijera i zid.
Ono što ih razdvaja.

Поменути „унутрашњи суверенитет” се односи на мушкарчеву способност да влада над хаосом у сопственој души, хаосом који се јавља у тешким тренуцима живота.

Ne znam čiji si citat naveo, deluje mi poznato (ne znam odakle) ..,

Имаш написано на врху прозора у којем се цитат налази — PhilosophiCat.

Sebično, ja sa ozbiljnom partnerkom očekujem da mogu da budem ja, sa svim svojim vrlinama i manama, da zajedno prolazimo i dobro i zlo, da se dopunjujemo, ako joj to ne odgovara, ja cu njoj prvi pokazati u kom su pravcu vrata, ne mora ona.
Pa ti imaj manu dа trpiš da te šef i kolege zaebavaju a onda kući ženi da pokazuješ vrata

Iskreno povraca mi se od plizkih i povrsnih medju ljudskih odnosa, naravno da cu devojci da placem na ramenu ako imam problem, necu zvati mamu sigurno. Ja nisam tip koji opterecuje svojim problemima, cak mi je i bivsa rekla jednom, kako to da tebe nikad nista ne muci i da nemas probleme. Ja sam nekako vazda use i u svoje kljuse, al menjam se, lepo je kad sa nekim mozes sve da podelis.

Ne oada mi na zalost na oamet zenski primer, dacu muski, svejedno je, poenta je kad nekog volis, spreman si sve da uradis za tu osobu, i sve da zrtvujes.
Moj prijatelj je ceo zivot zeleo decu, mastao o potodici, bio mnogo zreliji od ostalih za svoje godine u tom pogledu jos kao vrlo mlad, mnogo godina kasnije desi mu se ozbiljna veza, velika ljubav, i sve super islo, planirali da se uzmu, i ona se tesko razboli, nije bila sebicna, kaze mu ostavi me, ko zna da li cu preziveti, zasluzujes da budes srecan, on ni da cuje. Nakon meseci borbe, ona prezivi, ali sa veoma oslabljenim srcem, i otvreno mu kaze, ti znas da ja ne mogu da ti rodim decu, moje srce to ne moze da izdrzi, necu se ljutiti ako me ostavis, razumem te.. on u fazonu sta ti pada na pamet. I vemcali su se ima 10 godina, zive zajedni,žo, nemaju decu, al imaju jedno drugo, decu njene sestre gledaju kao svoju, i njegove necake. E to je ljubav, a ne nek nadje drugi poslao, bla bla

Back