Gubitak suvereniteta Srbije ulaskom u EU?

Pa i jeste nezavisna država. Jel ti deluje kao da Srbija ima suverenitet nad tom teritorijom? Ili ti je možda lakše ako živiš u mašti? Samo izvoli ;)
pa tako reci lutko. nemoj bespotrebno lagati kako nije uslov priznavanje i slicne gluposti...

a ja ti na to odgovaram kao i svaki srbin da mozes sa tim stavom da nas ...... u ....

kosovo je okupirana i trenutno oteta teritorija republike srbije na kojoj su siftari iyvrsili jednostrano otcepljenje.

to sto je tebi sloboda - bajka , to je proizvod vase genetike konjusarstva.
 
Da li bi Srbija izgubila deo suvereniteta ulaskom u EU odnosno da bi morala da svoje zakone u potpunosti prilagodi sa zakonima Evropske unije? Baš sam pročitao članak kako je Evropski sud pravde u Strazburu kaznio Mađarsku (čitaj Orbana) sa 200 miliona evra jer nije prilagodila svoju migranstku politiku sa zakonima EU. Nije li to dobrovoljni gubitak suvereniteta ako neka zemlje uđe u EU?
Naravno, to smo već videli u federalnoj državi i izvukli pouke.
No, naravno da nikad nećemo pripadati nekoj federaciji sa neprijateljima...
 
Pošto sam živeo u jednoj novoj članici, Srbija može da izgubi suverinitet ako ima potkupljivu elitu koja radi u stranom interesu i nema svoj glas u EU. Velike EU zemlje vrše na tebe pritisak ako si slab jedino
Drugi rizik je ako deluješ sam, jer kidišu na tebe samo ako si lak plen. U svakom slučaju zemlje ex YU će da se drže jedne drugih ali sve ukupno imaju mali br glasova. Morali bi da im se pridruže RO, BG, GR i CY, jer bi imali glasački blok jaci od Visegradske grupe.
 
Да ЕУ заиста жели да одузме суверенитет Србији, морала би да тражи да се закони ускладе са њиховим, а то значи да би морали да смакну Вучића и његову корумпирану екипу која влада по узору на неке афричке државе.
Onako objektivno, koji ce murac Evropskoj uniji Srbija i slicni kao clanice iste?
 

Back
Top