Guardian prestaje da objavljuje na mreži X

Po njihovom mišljenju, X je toksična platforma i njen vlasnik je u mogućnosti da koristi uticaj radi formiranja političkog diskursa.
Zamisli, dozvoljava slobodu govora...
Prvo pravilo autokratskih lidera je da zauzmu što više medija preko kojih će širiti propagandu.
Kao npr. CNN, NBC, ABC, MSNBC, CBS...
Ako Mask zloupotrebljava mrežu kako bi širio rusku i trampovsku propagandu (a to radi), onda treba. Zašto bi propagandnom glasilu davao legitimitet.
Aha, "ako MI pobedimo, sve je super, izbori su regularni, , ako ONI pobede, to je zbog Rusa..." OK.
Ne bas. Postoje mreze koje nemaju milionski auditorijum botova. Ko zeli da mu botovske farme kreiraju sadrzaj na mrezi, uvek moze da ostane na X.
Na samu najavu da će Mask kupiti Tviter mnogi demokratski nalozi su izgubili gomilu pratilaca. Kad već pominjemo botovske farme...

To je častan potez, koji možda nije ekonomski isplativ, ali je svakako vredna preporuka za Guardian.

To ti je potez u rangu onih ludača koje se šišaju do glave jer je Tramp pobedio

Ali dobro, uostalom mediji trpe ogroman pad u uticaju i jasno je da će pokušati da se bore na bilo koji način.
Za sada im se kao najbolja opcija čini cenzura i zabrana društvenih mreža koje vide kao konkurenciju.

Od ta posla neće biti ništa, samo će ubrzati njihovu propast

Pa rekli su pravi razlog - sirenjem teorija zavere, Mask se direktno umesao u politiku Britanije.
Pa "sirenje teorija zavere" je bukvalno na svakoj mreži.
A vidim da britanska gospoda ima čak i Telegram kanal. Na Telegramu su objavljivali scene kako tuku trans osobe potpuno necenzurisano, opštenje s konjem(to je ovde kačio onaj neuvaženi Zx pa tako znam).
Bukvalno je X mala maca za većinu mreža.
I sad kao uznemirujuć sadržaj, lol.
Zato kažem- licemeri.

Pa "sirenje teorija zavere" je bukvalno na svakoj mreži.
A vidim da britanska gospoda ima čak i Telegram kanal. Na Telegramu su objavljivali scene kako tuku trans osobe potpuno necenzurisano, opštenje s konjem(to je ovde kačio onaj neuvaženi Zx pa tako znam).
Bukvalno je X mala maca za većinu mreža.
I sad kao uznemirujuć sadržaj, lol.
Zato kažem- licemeri.
te druge mreze se nisu mesale, do sada, u britansku politiku na nacin da vlasnik direktno siri teorije zavere

----
Pa eto, jasno je zasto tebi Guardian ne moze da nedostaje.
Ne nedostaje mi jer me britanska tačnije engleska politika ne interesuje a njihovi stavovi o ovim prostorima konkretno o zlim Srbima samo su prepis velikohrvatske,velikomuslimanske i velikošiptarske propagande.Ove prve dve tojeste velikohrvatsku i velikomuslimansku mogu da čitam u originalu pa nema potrebe...

Back